Shunsuke Takino

FacebookPinterestDelen

Hallo allemaal, mijn naam is Shunsuke Takino. Ik kom oorspronkelijk uit Japan, maar woon al 15 jaar in New York City. Mijn reis begon met het maken van foto’s van landschappen in New York City.

Werkend als industrieel / grafisch ontwerper in het industriële gebied van Sunset Park, Brooklyn, ben ik de afgelopen 10 jaar gefascineerd door het vastleggen van de schoonheid in de vervallen en historische gebouwen en straten van New York City.

Naast landschapsfotografie heb ik de laatste tijd meer portretten gemaakt van opkomende kunstenaars, acteurs, muzikanten en artiesten. Het is voor mij heel inspirerend om contact te maken en te werken met nieuwe mensen met verschillende creatieve achtergronden. Door deze samenwerkingen heb ik vreugde gevonden in het persoonlijk zien van hun positieve reacties op mijn foto’s, en die positieve sfeer maakt me gelukkig en houdt me vooruit.

Camera
1. Canon EOS 6D
Dit is absoluut mijn partner in crime. Ik heb veel geweldige foto’s gemaakt met deze man. Ook al ben ik overgestapt op de Sony a7R III, gebruik ik dit nog steeds als back-up camera.

2. Sony A7R III
Dit is mijn nieuwe partner en een aandenken van mijn vader. Ik heb dit in Japan gekregen en verrassend genoeg is er geen ondersteuning voor meerdere talen. Het zou martelend voor je zijn om mijn camera te gebruiken, tenzij je Japans kunt lezen!

Ik hoef niet eens te vermelden hoe geweldig deze camera is. Het is gewoon prachtig en het verbetert zeker de kwaliteit van mijn werk. Bovendien werkt de nieuwste Real Time Eye AF-update heel goed.

Lensadapter
3. Metabones Canon EF/EF-S naar Sony E-Mount T Smart Adapter – 5e generatie
Ik moet dit apparaat vermelden voordat ik het over de lenzen heb. Ik zit nog steeds in mijn overgangsperiode van het Canon EOS EF-systeem naar het Sony E-mount systeem, dus dit is mijn must-have adapter om mijn Canon objectieven aan de Sony a7R III te bevestigen.

De autofocusprestaties zijn goed genoeg voor landschap en portretten, en een geweldige vondst is dat Canon EF 50mm f/1.4 op a7R III kan correct scherpstellen op f/1.4 als Canon 6D DOET HET NOOIT goed.

Lenzen
4. Canon EF 16-35mm f/2.8L II USM
Deze lens is zo veelzijdig en een must-have voor evenementen-, podium-, reis- en stadsfotografie, zoals straten, gebouwen, urbex en wolkenkrabbers van de stad.

5. Sigma 24mm f/1.4 Art DG HSM voor Canon
De lange belichtingsopnames ’s nachts gemaakt met dit objectief zijn adembenemend op zowel Canon 6D en Sony a7R III. Ik gebruik dit ook voor portretten vanwege de betrouwbaarheid voor scherpte, scherpstelnauwkeurigheid en rijkere kleuren.

6. Canon EF 40mm f/2.8 STM
Verrassend genoeg gebruik ik deze lens veel als ik door de straten van New York wandel. Dit compacte en lichtgewicht objectief past goed bij de Canon 6D (evenals Sony a7 camera’s), 40mm is de krapste brandpuntsafstand voor de smalle oude straten van New York, maar je kunt nog steeds landschap, straat, winkelpui en mensen vastleggen met deze kleine pannenkoek.

7. Canon EF 50mm f/1.4 USM
Dit is mijn go-to lens geweest voor on-street shots en voor portretfoto’s. Het is klein en lichtgewicht met een helderder diafragma. Deze lens heeft me geleerd hoe ik een afbeelding moet samenstellen (zoals het bepalen van een onderwerp en hoe het moet worden ingelijst en vastgelegd). Hoewel dit objectief meer dan 25 jaar oud is, bewijst de kwaliteit van het beeld waarom Canon op basis hiervan haar objectieven ontwikkelt.

Sigma 50mm f/1.4 Art DG HSM voor Sony E-mount (Niet in beeld)
Ik kreeg deze lens deze week. Ook al is hij veel zwaarder en groter dan de Canon EF 50mm f/1.4, Ik had een nieuwe 50mm nodig die een hogere resolutie heeft en beter werkt met de Sony a7R III.

8. Sony FE 85mm f/1.8
De eerste Sony E-mount native lens die ik kocht voor portret. Ik koos dit boven Sony FE 85mm f/1.4 vanwege de prijs, kleiner formaat en lichter gewicht.

9. Canon EF 70-200mm f/2.8L IS USM
Ik heb deze lens eigenlijk gebruikt voor portretten meestal in de afgelopen 2 jaar. Het werkt prima met de a7R III + Metabones EF-E.

Accessoires
10. GoWing Lens houder voor Sony E-mount
Met dit kleine item kan ik gemakkelijk van lens wisselen tijdens het fotograferen. Het is erg nuttig.

11. Sony RMTDSLR2 draadloze afstandsbediening
Ik gebruik deze afstandsbediening liever dan de app op mijn telefoon.

Zakken
12. Langly Alpha Pro Camera Tas (Zwart).
Ik gebruik de cameratassen van Langly sinds de eerste release van de Alpha Pro. Ik hou van het ontwerp en de afwerking van hun prokanalen veel.

Koffers en houders
13. Langly Memory SD Card Case (Zwart) 20cm.
14. Langly DSLR batterijhouder etui (zwart) 20cm.

Riemen
15. Peak Design ‘Leash’ zwarte schuif camerariem
Leash is de lichtste camerariem van Peak Design. Ik heb Slide geprobeerd, de breedste band van PD, maar het was een beetje ongemakkelijk voor mij. Lijn kan mijn a7R III vasthouden + Metabones adapter + Canon EF 70-200mm objectief, dus ik ben tevreden met deze dunnere en lichtere band.

16. Peak Design ‘Cuff’ Camera Polsband
Deze band is handig als ik rondloop en fotografeer in de stad.

Driepoot
17. MeFOTO Reisstatief Kit BACKPACKER

www.shunsuketakino.org | @shunsky.nyc

FacebookPinterestDelen
trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer