Kristal Gestroomd

Mijn naam is Crystal Brindle en ik ben een landschapsfotograaf gevestigd in Fiordland, Nieuw-Zeeland. Ik groeide op omringd door natuurlijke schoonheid in de nationale parken van de Verenigde Staten en ontwikkelde van jongs af aan een waardering voor alles wat wild is.

Toen ik in 2013 voor het eerst een glimp opving van het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland, had ik het gevoel dat ik op de grootste van de natuurlijke wonderen was gestuit. Met overweldigende zekerheid wist ik dat ik een permanente verhuizing naar dit land moest maken en mijn liefde voor fotografie moest combineren met deze nieuw gevonden liefde voor landschap.

Als een autodidactische fotograaf die de kunst nooit officieel heeft bestudeerd, heb ik geleerd wat ik weet van techniek van een paar goede mentoren in het veld en door regelmatige oefening. Ik voel me aangetrokken tot uitdagende, moeilijk bereikbare landschappen en bezit dus een zeer lichte uitrustingsset. Sinds het begin van mijn fotografiereis heb ik twee Nikon-camerasystemen gebruikt en werk ik nu met een Fujifilm X-T2.

Wat zit er in mijn tas? Niet heel veel! 90% van mijn fotografie wordt gedaan op backpacken of tramping trips, dus wat ik meeneem moet worden toegevoegd aan een lading standaard berguitrusting.

Dit is wat ik meestal meeneem:
Camera: Fujifilm X-T2
Lenzen: Fujinon XF 10-24mm f/4 R OIS; Fujinon XF 18-135mm f/3.5-5.6 R LM OIS WR
Statief: Sirui T-025X CF
Case: Op/Tech D-Mid Size Zwart

Wat ik zo leuk vind aan deze uitrusting:
De Fuji camera body is mooi en eenvoudig te gebruiken met meer handmatige draaiknoppen dan elektronische knoppen. Dit maakt het gemakkelijker te gebruiken met koude handen en geeft het een esthetisch aangename uitstraling.

De lenzen zijn scherper dan alles wat ik eerder heb gebruikt. Ik ben voortdurend onder de indruk van hun prestaties en waardeer het brandpuntsafstandbereik voor het vastleggen van brede scènes en inzoomen om een landschap te comprimeren en de textuur (voorbeelden) en gelaagdheid te verbeteren.

Het statief is vrij licht zonder de bank te breken en heeft tot nu toe standgehouden bij wat ik heb doorstaan. Het wordt behoorlijk gehavend rijden aan de buitenkant van mijn rugzak, maar het werkt nog steeds! Ik neem bijna altijd een statief mee om schonere foto’s te kunnen maken bij weinig licht en aangezien ik me voornamelijk richt op zonsopgang en zonsondergang, is dit de sleutel.

De zaak is mijn favoriet! Ik denk niet dat ik ooit een andere stijl zal gebruiken. Ik hou ervan om iets zachts en flexibels over mijn camera te kunnen trekken om het te beschermen zonder bulk of gewicht aan mijn rugzak toe te voegen. Vanwege het lage profiel gebruik ik hem de hele tijd, ook al ben ik gewoon ergens snel weg draaf met de camerariem om mijn nek. Hierdoor is mijn camera beschermd gebleven ondanks regelmatige ruwe omstandigheden.

Mijn filosofie voor fotografie en nummer één tip:
Ga er gewoon op uit! Het is essentieel om op zoek te gaan naar datgene wat je wilt fotograferen. Dompel jezelf erin onder, leer de geheimen ervan kennen, let op de details, werk hard en neem de tijd. Schitterende brillen ontvouwen zich elke dag. Het is mijn missie om er zoveel mogelijk te ervaren en vast te leggen.

www.inpursuitofthewild.com | @crystalann_b

trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer