Helminadia Ranford

FacebookPinterestDelen

Mijn naam is Helminadia. Ik ben geboren op Flores, een eiland in de oostelijke provincies van Indonesië, en nu ben ik gevestigd in Bali, Indonesië. Ik ben een freelance fotograaf en de afgelopen jaren heb ik veel mogelijkheden gekregen om rond te reizen, veel te leren en zeer gepassioneerd te raken over reizen en landschapsfotografie.

Omdat ik van landschapsfotografie houd, zijn de zon en zijn timings een belangrijk element. Ik wacht meestal tot het beste licht komt voordat ik fotografeer.

Dit kan betekenen dat ik tot in de vroege uurtjes in de ochtend moet wachten, zodat ik op tijd kan vertrekken om aan te komen voordat de zon is opgekomen en de momenten vast te leggen die baden in precies de juiste kleuren als de zon opkomt. Of vroeg genoeg op pad gaan om precies op het juiste moment in de middag of vroege of late schemering ter plaatse te zijn.

Elk deel van de dag heeft zijn speciale kleuren die de scènes baden en een andere sfeer geven om vast te leggen.

De zon en zijn zonlicht is echt een verbazingwekkende en oneindig variërende driver en sleutelelement van alles wat we zien en vastleggen. Het is gemakkelijk om te onderschatten hoe centraal het staat in fotografie en als reisfotograaf.

Ik vul de hele tijd wanneer ik op reis ben met een interessante activiteit – het bezoeken van traditionele markten, het onderzoeken van fascinerende ceremonies en religieuze festivals, en proberen mijn beste foto te maken van het ware karakter van mijn onderwerp.

Mijn voorkeur gaat uit naar fotograferen in natuurlijk licht, dus de perfecte timing is net na zonsopgang 7-9 uur of voor zonsondergang rond 15-16 uur (dit alles hangt af van de tijd van het jaar)

De apparatuur die ik gebruik:

Nikon D800 E
Canon 5D Mark II
AF-S Nikkor 16-35mm f/1.4G ED
AF-S Nikkor 85mm f/1.,8 G
Canon Zoomlens EF 70-300mm f/1.4-5.6 L IS USM
Canon Zoomlens EF 17-40mm f/1.4 IS USM
Canon Lens EF 85mm f/1.8
Canon Compact-Macro Objectief EF 50 mm 1:2,5
Fujifilm x100 s
DJI Vonk
Lee Filters
Statief Vanguard ABH 230 K Alta 284 CT

Ik ben zeer tevreden over zowel mijn Canon 5D Mark II en Nikon D800E Camera. Ik heb ze gebruikt voor al mijn landschap en sommige van mijn portretten afbeeldingen. Ze produceren prachtige, scherpe beelden met zeer weinig ruis. Ik gebruik ook wel eens SinghRay en Lee Filters. Ik kies voor ND-filters omdat ik graag leuke details krijg in niet alleen de achtergrond, maar ook voor de voorgrond.

Wat betreft de DJI Spark drone, ik gebruik het net als ik op reis ben om wat korte landschapsvideo’s te maken.

De Fujifilm X100S Ik gebruik alleen voor mijn snapshots.

www.helminadia.com | @helminadia

FacebookPinterestDelen
trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer