Hoe te poseren voor foto’s als een model in 2023 (10 Pro-tips)

Leren poseren voor foto’s is een essentiële vaardigheid om de perfecte selfie te maken of je foto te laten maken.

Als je geen model bent of instructies krijgt van een professionele fotograaf (die weet hoe je moet poseren), is het niet zo eenvoudig om voor de camera te staan als het lijkt.

Of je nu modefoto’s nodig hebt voor sociale media, wilt poseren en er niet ongemakkelijk uitziet, of gewoon aan het experimenteren bent met hoe je er op je best uit kunt zien op de camera, dit is de gids voor jou.

solokaarten

Solo-kaarten: eenvoudig poseren

111 illustraties van stijlvolle poses die je als leidraad kunt gebruiken bij het regisseren van mannen en vrouwen. Print de kaarten om in uw zak te bewaren of voeg ze toe aan uw smartphone voor snelle referentie.

Krijg korting

(We hebben al een gids geschreven over hoe je (andere) mensen op foto’s kunt poseren, sp deze zal zich meer concentreren op tips voor jou als onderwerp.)

Laten we eens nader bekijken hoe we fotogenieker kunnen zijn met 10 poseertips en ideeën van fotografen, influencers en modellen.

Inhoudsopgave

Hoe te poseren voor een foto als een model (10 tips)

1. Vind je beste hoek

Meisje dat een selfie maakt met smartphone

Bron: Tommy Huang

Je hebt waarschijnlijk een kant die je leuker vindt dan de andere.

Blader door je galerij of je Instagram-account en vind de afbeeldingen waarvan je denkt dat je er het beste uitziet – je hebt waarschijnlijk dezelfde kant van je gezicht in al deze afbeeldingen naar de camera gedraaid.

We hebben allemaal een meer fotogenieke kant. Sommige studies tonen aan dat de linkerkant van ons gezicht meer emotie weerspiegelt en daarom als aangenamer wordt ervaren.

Hoe dan ook, om te leren poseren voor foto’s, moet je eerst je beste kant vinden. Op deze manier kun je verschillende houdingen en uitdrukkingen aan die kant oefenen en je perfecte hoek vinden.

Om dit te doen, kun je je poses oefenen voor een spiegel, jezelf opnemen op video of een heleboel selfies maken met behulp van de burst-modus terwijl je beweegt – het is jouw keuze.

2. Kantel je hoofd

Een hoofdkanteling gebruiken bij portretfotografie

Credit: Luier (links) / Italo Melo (rechts)

Nu je weet welke kant je beste hoek is, maak je goed gebruik van deze kennis en kantel je je hoofd naar je beste kant.

Dit zal de natuurlijke hoeken van je gezicht verbeteren en je er toegankelijker uit laten zien.

Deze tip kan handig zijn voor full-body foto’s of strakkere uitsnedes; of je nu zit of op je voeten staat. Het is een subtiel ding dat de algehele uitstraling van je poses kan helpen.

3. Draai 45 graden

45 graden draaihouding met een mannelijk model

Bron: Samad Ismayilov

Dit is een klassieke poseerregel die ervoor zorgt dat iedereen er fotogenieker uitziet, ondanks hun leeftijd, geslacht of lichaamstype.

In plaats van recht naar de camera te kijken, draai je je lichaam naar één kant – je beste kant.

Draai niet helemaal naar je profiel – stop halverwege, wanneer je in een hoek van 45 graden van de camera staat. Dit maakt je toegankelijker – net als de head tilt – en maakt het beeld dynamischer.

Je lichaam zal er slanker uitzien met deze houding omdat het de natuurlijke rondingen accentueert. Dit geldt voor zowel mannen als vrouwen omdat het te maken heeft met zachte en vloeiende lijnen in plaats van scherpe hoeken en omvangrijke vormen.

De meeste artikelen die je in glossy tijdschriften ziet over hoe je kunt poseren voor foto’s slaan deze tip over, maar het is een goede, dus zorg ervoor dat je het de volgende keer uitprobeert op Instagram of voor een nieuwe profielfoto.

Als je een stel bent, kunnen deze houdingen goed werken als je elkaar spiegelt en op een muur leunt, waarbij elke persoon met zijn tegenovergestelde schouder leunt.

4. Houd het gewicht op één been

Foto's die pose demonstreren met gewicht op één been

Credit: Anthony Shkraba (links) / Chloe (rechts)

Wanneer je poseert voor foto’s, probeer dan niet met hetzelfde gewicht op beide benen te staan. Leun in plaats daarvan iets en stuur het gewicht naar een van de voeten.

Wanneer je dit doet, is het andere been vrij om de knie te buigen en er meer ontspannen uit te zien. Als je het effect wilt accentueren, kun je het been ook voor of achter de andere kruisen.

Deze beweging is eenlso benadrukt de natuurlijke rondingen van het lichaam omdat het automatisch de heup knalt. Als zodanig is het een geweldige pose voor vrouwen.

Je kunt dit effect ook bereiken door te lopen. Doe je beste catwalkwandeling (doe alsof je poseert als een fotomodel!), En de fotograaf kan in burst-modus fotograferen om het perfecte moment vast te leggen.

5. Verbeter je houding

Een goede houding is de sleutel om er goed uit te zien op foto

Credit: Ralph Rabago (links) / Oziel Gomez (rechts)

Of je nu opstaat of zit, een portret van je hele lichaam maakt of een hoofdfoto maakt – een goede houding is de sleutel tot er goed uitzien op foto’s.

Om je houding te verbeteren, moet je een neutrale wervelkolom houden, wat betekent dat deze de natuurlijke rondingen moet volgen – vermijd het buigen van je rug of schouders.

Ook wanneer je poseert, houd je je schouders naar beneden en verleng je de nek alsof iets je van het hoofd omhoog trekt – je zult professionele bikinimodellen de hele tijd zo zien poseren.

Door al deze dingen in je poses op te nemen, zien je gezicht en lichaam er slank uit en breng je vertrouwen over in elke foto.

Het hebben van een geweldige houding is een handige truc bij het poseren van mannen, omdat het kracht en vertrouwen overbrengt, ongeacht de lengte van het model.

6. Doe iets met je handen

trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer