Jamie Frasers

FacebookPinterestDelen

Mijn naam is Jamie Fraser (nee, niet het fictieve personage uit de tv-show Outlander) en ik ben gevestigd in het noordoosten van Schotland. Ik fotografeer mode, redactie, look-book en e-commerce.

Ik ben een enorme fan van Shotkit en heb vele uren besteed aan het begeren van de kits van andere fotografen!

Als zelfbenoemde gear-nerd heb ik zoveel mogelijk camera-uitrusting geprobeerd als ik kan bemachtigen. Aangezien ik geen Shotkits met de Canon R5 heb gezien, dacht ik dat ik een inzending zou doen.

Camera

Canon R5 – Ik had eerder de Canon 5D Mark IV gefotografeerd voordat ik naar Sony werd gelokt met de A7R III en geweldige eye-AF. Ik wist altijd dat ik terug zou komen naar Canon toen ze een 5D-equivalente spiegelloze body uitbrachten en de R5 is die camera.

Op dit punt in het spel produceren alle merken uitstekende camera’s en is de beeldkwaliteit het laatste om over te muggenziften.

Voor mij koos ik voor Canon omdat ze goed in de handen liggen en een aantal van de meest begeerde lenzen bieden. Ook heb ik met Canon het gevoel dat ik een camera fotografeer. Te veel andere spiegelloze camera’s beginnen aan te voelen als kleine computers. Ik zal zeggen dat de EVF en LCD op de R5 enkele van de beste zijn die ik ooit heb gezien.

Lenzen

RF 50mm f/1.2 – Mijn go to lens en brandpuntsafstand. Elke keer als ik een camerasysteem test, pak ik hun beste 50mm op. Ik hou van deze van Canon. Het hebben van scherpe beelden op 1.2 is geweldig en als ik slechts één lens zou moeten hebben, zou het dit zijn! Als ze zeggen dat Canon glas karakter heeft kan ik zien waar ze het over hebben met dit objectief.

RF 24-70mm f/2.8 – Voordat ik terugging naar Canon had ik mijn ogen gericht op de Canon RF 28-70mm f/2, denkend dat deze een zak kleine priemgetallen zou kunnen vervangen.

Na het een tijdje te hebben gebruikt, realiseerde ik me echter dat het gewicht gewoon te log was! Dus koos ik voor de 24-70mm f/2.8. Even scherp, maar met een beter hanteerbaar gewicht en een redelijke filtermaat. De lensstabilisatie maakt het ook fantastisch voor video. (Zie onze 24-70mm lensgids hier.

Verlichting/Triggers

Profoto B10 – Ik heb deze net opgepikt na het fotograferen van Godox voor de afgelopen jaren. Ik ben nog steeds niet zeker of de lichtkwaliteit beter is, hoewel ik de kleine verbeteringen in de kwaliteit van leven die je met Profoto krijgt, waardeer – betere modelleerlamp, stillere flitspops en de mogelijkheid om flitsen te fotograferen met mijn iPhone.

Profoto Air TTL-afstandsbediening – Vrijwel de enige trigger van Profoto die het waard is om te hebben.

Elinchrom Deep Umbrella – Ik hou van de veelzijdigheid van deze diepe paraplu’s. Ik heb ze in alle maten en geef de voorkeur aan wit boven zilver, omdat het me vloeiendere hoogtepunten geeft en kan helpen wanneer ik ambient met flash probeer te balanceren.

Ik ben een grote fan van het maken van flitsers die er natuurlijk uitzien en de scène aanvullen in plaats van het hoofdbestanddeel te zijn.

Lastolite Skylite Rapid Scrim 2×2 (niet getoond) – Ik heb dit ding onlangs opgepikt en het is een game-changer voor mij geweest. In plaats van schaduw te moeten vinden, kan ik het maken en het hebben van iets van dit formaat is echt handig als ik iets meer omgevingsgericht en een beetje breder wil fotograferen.

Mijn enige klacht is dat ze je geen instructies geven over hoe je het ding terug in zijn hoesje kunt stoppen, zodat je dingen proppen in de hoop dat je geen extreem jack-in-the-box-ongeluk hebt wanneer je het de volgende keer opent.

Tassen/Riemen

Tenba Tools BYOB – Ik zou een heel artikel kunnen schrijven over mijn liefde/haat/verslaving aan cameratassen en de zoektocht naar de heilige graal is nog steeds aan de gang. Op dit moment gebruik ik camera-inzetstukken en ben ik een grote fan van de Tenba Tool BYOB’s.

Deze maken van elke tas een cameratas en ik ben begonnen met het gebruik van een in mijn Douchebags Scholar-rugzak die ideaal is als een persoonlijk item tijdens het vliegen (het past ook op mijn 16 “MPB met een hoes die ook perfect is).

Voor grotere shoots gebruik ik de Think Tank Airport serie tassen die ik gewoon fantastisch vind.

Hardware en software

Macbook Pro 16 “- Ik heb dit onlangs als vervanging gekregen nadat mijn 15 “leed aan de gevreesde toetsenbordproblemen en Apple vriendelijk was om het te vervangen. Hoewel de 16″ leuk is, moet ik toegeven dat ik de voorkeur gaf aan de vormfactor van de 15”. Ik ben erg geïnteresseerd om te zien waar Apple naartoe gaat met hun nieuwe M1-chips en om te zien hoe dat een impact heeft op fotobewerkingssoftware in de toekomst.

Capture One 21 – Ik ben de afgelopen drie jaar een gebruiker van Capture One geweest nadat ik hoorde dat het Sony-bestanden beter behandelde. Ik hou van de gebruikersinterface en de volledige controle over kleur bij het bewerken.

Ik gebruik Capture One voor alle algemene en kleuraanpassingen voordat ik naar Photoshop ga voor retoucheren en lokale aanpassingen. Het is ook veruit de beste tethering-oplossing die er is!

Tethaar Tools Tether Cable – Ja, ze zijn te duur voor wat ze zijn. Maar ze hebben een koele oranje kleur. Ik moet echt investeren in een jerk stopper hoor!

www.jamiefraser.co | @itsmejamiefraser

FacebookPinterestDelen
trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer