Hoe zwaar moet een reisstatief zijn?

Als het gaat om reizen, is het gewicht een serieuze overweging voor een statief. Je hebt het nodig om licht genoeg te zijn om zonder veel moeite mee te nemen – maar het moet ook stabiel zijn.

Een goed gemiddeld gewicht voor een reisstatief moet 3 lbs (1,3 kg) zijn. Zoek naar een koolstofvezel statief dat de neiging heeft lichter te zijn dan de aluminium statief.

Maak je niet te veel zorgen over het statiefgewicht, wat een meting is van hoeveel de fabrikant denkt dat het statief kan bevatten – meestal zijn deze onnauwkeurig en kunnen ze worden genegeerd.

In onze ervaring kan de manier waarop u reist met een statief en camera-uitrusting een stuk aangenamer worden gemaakt als gewichten tot een minimum worden beperkt – het kiezen van de juiste cameratas is een goede eerste stap, maar het vinden van een lichtgewicht reisstatief betekent dat u niet veel gewicht rondsjouwt.

Als je aan het backpacken of wandelen bent, is het raadzaam om het lichtste statief te hebben, maar je moet de juiste balans van lichtheid vinden: stijfheid die past bij de camerabody en lenzen die je aan de statiefkop bevestigt.

Bekijk ook ons artikel over heb je een statief nodig voor reisfotografie.