Hoeveel trouwfotografen gemiddeld verdienen (enquêteresultaten)

Heb je je ooit afgevraagd hoeveel een professionele trouwfotograaf verdient om een bruiloft te fotograferen? Dat is wat ik eerder dit jaar wilde ontdekken, met een korte enquête om een nogal taboe-onderwerp aan te snijden …

Het is duidelijk dat een anonieme enquête veel grijze gebieden en aannames met zich meebrengt, vooral een die zoiets persoonlijks als inkomsten probeert te onthullen.

Afgezien van aannames, is dit een breed overzicht van de huwelijksfotografie-industrie hier .

Laten we eens kijken hoe de gegevens zijn verzameld en vervolgens de resultaten bekijken.

Inhoudsopgave

Hoe de gegevens werden verzameld

enquête shotkit trouwfotograaf gemiddelde kosten

Jotform werd gebruikt om de enquête uit te voeren.

Ik wilde de enquête zo eenvoudig mogelijk houden, om ervoor te zorgen dat a) het maximale aantal respondenten; en b) de minimale hoeveelheid verwarring.

De vragen die ik koos om te stellen waren als volgt:

  1. In welk land fotograferen jullie bruiloften?
  2. Hoeveel reken je per bruiloft? (Gemiddeld.)
  3. Hoeveel bruiloften schieten jullie per jaar? (Gemiddeld.)

Dit gaat uiteraard voorbij aan veel variabelen, maar toch geeft het een brede weergave van wat de gemiddelde fotograaf verdient om een bruiloft te fotograferen.

De vraag ‘aantal bruiloften’ hielp bij het verwijderen van antwoorden die niet voldeden aan de criteria van fotografen die minstens 10 bruiloften per jaar opnamen.

Dit aantal is nogal willekeurig, maar de aanname hier is dat als een fotograaf bijvoorbeeld slechts 5 bruiloften per jaar fotografeert, ze het werk waarschijnlijk niet fulltime doen, dus de mogelijkheid hebben om aanzienlijk meer (of minder) in rekening te brengen dan een fulltime trouwfotograaf.

Ook als een fotograaf minder dan 10 bruiloften per jaar fotografeert, zou je kunnen aannemen dat ze net beginnen in de industrie en dus eerder minder dan gemiddeld in rekening brengen.

Ten slotte houdt deze enquête uiteraard geen rekening met de kosten van de trouwfotograaf.

Met de vragen gesorteerd, was het volgende doel om zoveel mogelijk respondenten te krijgen.

Gedurende een periode van 3 maanden heb ik de enquête naar meerdere locaties verspreid, waaronder naar abonnees van de Shotkit-nieuwsbrief, naar meer bruiden en LIT-klanten, naar de Facebook-pagina / -groep en naar meerdere andere aan huwelijksfotografie gerelateerde gemeenschappen.

Ik heb ook betaald voor enkele Facebook-advertenties om het bereik van de enquête een beetje verder uit te breiden en moedigde het delen van de enquête zoveel mogelijk aan.

De reactie was over het algemeen erg enthousiast – omdat huwelijksfotografie zo’n competitieve industrie is, zijn we allemaal geïnteresseerd om te weten hoeveel onze tegenhangers in rekening brengen!

Aangezien de enquête 100% anoniem was, denk ik graag dat dit eerlijke en nauwkeurige antwoorden zou hebben aangemoedigd – de veronderstelling hier is dat sommigen de kosten die een fotograaf in rekening brengt op de een of andere manier als indicatief voor zijn / haar capaciteiten beschouwen, dus het anoniem maken van de antwoorden, verwijdert elke ‘ego-factor’.

De resultaten

Vanwege het gebrek aan voldoende reacties van fotografen uit andere landen, moest ik de enquête beperken tot de VS, het VK en Australië.

Het is interessant om te zien dat van de 3 onderzochte landen de VS het voortouw neemt als het duurste land om een trouwfotograaf in te huren, gevolgd door Australië en vervolgens het VK.

Het is duidelijk dat vanwege de discrepanties in het aantal respondenten in elk land, de gegevens met een vrij grote korrel zout moeten worden genomen, maar de resultaten geven nog steeds een breed overzicht van het huidige klimaat van de bruiloft industry.

USA kopie

Valuta: USD

Britse trouwfotografen

Valuta: GBP

Australië trouwfotografen

Valuta: AUD

Waarom brengen trouwfotografen in rekening wat ze doen?

Trouwkosten

Als je een bruiloft plant, of misschien denk je erover om fotografie te gaan doen, denk ik dat deze vraag een korte discussie rechtvaardigt.

Immers, het verdienen van ongeveer $ 3.000 voor een dag werk klinkt aantrekkelijk – afhankelijk van hoe snel de postproductie wordt afgehandeld, is het uurloon waarschijnlijk vergelijkbaar met sommige advocaten en artsen die er zijn!

Uiteraard boekt geen enkele fotograaf elke dag van de week bruiloften, dus dat aantrekkelijke ‘uurloon’ verdwijnt snel in iets veel minder aantrekkelijks. Hoe je het ook wendt of keert, het fotograferen van bruiloften kan een geweldige manier zijn om geld te verdienen.

Voor een buitenstaander lijkt het waarschijnlijk een daglichtroof om te beschuldigen wat we doen. Meestal wordt er immers geen echt fysiek product uitgewisseld – het is moeilijk om een prijs op een digitaal bestand te zetten, hoe kostbaar het geheugen ook is.

Dus waarom is de gemiddelde prijs om een trouwfotograaf in te huren wat het is?

De kosten van zakendoen voor de gemiddelde trouwfotograaf lijken over de hele linie vrij gelijkaardig te zijn.

Kosten omvatten apparatuur, verzekering (wettelijke aansprakelijkheid + apparatuur), onderwijs, reclame / marketing, software, websitehosting, bestandsopslag, reizen en in sommige gevallen ook de verschillende kosten in verband met studioruimte en personeel.

Qua tijd, terwijl klanten de fotograaf alleen op hun grote dag zien, tellen alle e-mails, telefoontjes, facturering, postproductie en uiteindelijke levering allemaal op. Het uitbesteden van sommige van deze taken kan tijd besparen, maar de keerzijde is natuurlijk nog een andere kostenpost.

Met zakelijke kosten die over de hele linie relatief vergelijkbaar blijven, en achter de schermen tijd iets is dat over het algemeen afneemt naarmate we efficiënter worden, wat veroorzaakt dan de variatie in wat trouwfotografen in rekening brengen?

Kortom, ervaring.

De man door wie je wordt verleid en die zijn huwelijksfotografiediensten op Craig’s List aanbiedt voor $ 500, kan het beste worden vermeden.

Hij is waarschijnlijk: a) fulltime aan het werk bij een andere baan en is gewoon aan het ‘experimenteren’; b) het fotograferen van zijn eerste bruiloft; c) op de een of andere manier honderden bruiloften fotograferen om de eindjes aan elkaar te knopen, ook bekend als churn and burn.

Hoe dan ook, zijn ervaring of kwaliteit van ervaring is waarschijnlijk bijna nul.

Zoals elk beroep, hoe vaker je iets doet, hoe beter je erin wordt.

De beste trouwfotografen zijn ook niet alleen beter in wat ze doen vanwege de lengte van hun dienst – ze blijven investeren in zichzelf met onderwijs en in hun uitrusting om ervoor te zorgen dat ze de beste tools gebruiken om hun visie voor hun klanten te bereiken.

GoldHatFotografie

Ook is het vermeldenswaard dat ‘ervaring’ in dit geval niet alleen betrekking heeft op het indrukken van de sluiterknop …

Weten hoe je moet anticiperen op belangrijke momenten; voelen waar je jezelf moet plaatsen om incognito te blijven; het vermogen om grote groepen of bazige bruidsmoeders efficiënt te beheren; in staat zijn om een foto ‘kans’ te bedenken in de harde middagzon in de middle of nowhere – al deze dingen komen met ervaring en een verlangen om jezelf voortdurend te verbeteren in je kunst.

Trouwfotografen moeten meer kunnen opladen, op basis van hun ervaring. De trieste realiteit is echter dat dit vanwege de enorme hoeveelheid concurrentie niet altijd mogelijk is.

De fotografen die consequent $ 6.000 + vragen om een bruiloft te fotograferen, hebben zich goed gevestigd in hun markt, ongetwijfeld door jarenlange ervaring en hard werken. Ze zijn echter, zoals uit de enquête blijkt, in de minderheid.

Trouwfotografen zijn een dubbeltje op een dozijn – serieus, we zijn overal. De toetredingsdrempel van deze industrie is ongelooflijk laag – koop een fatsoenlijke camera en een paar lenzen, en je bent vrij om alles op te laden wat je maar wilt om een bruiloft te fotograferen.

Of je goed werk zult leveren, is voor iedereen een gok, maar mijn punt is – wij trouwfotografen zitten vast in een enorm concurrerende markt en we werken onze kont af om te doen wat we doen. Fysiek, mentaal en emotioneel.

Begrijp me niet verkeerd, dit is een van de beste banen ter wereld. Goed geld verdienen door mensen zo blij te maken dat ze huilen – dat is onbetaalbaar.

… maar ik geloof ook dat de meerderheid van ons wordt betaald in overeenstemming met onze inspanningen, onze ervaring en onze verantwoordelijkheden. Verantwoordelijk zijn voor het documenteren van de meest kostbare dag van het leven van onze klanten – nu is dat een groot kruis om te dragen.

Tip trouwfotografen?

Laatste vragen | Over naar Jou…

Zullen de gevolgen van COVID-19 leiden tot een daling van de prijzen die trouwfotografen hun klanten in rekening kunnen brengen?

Of kunnen trouwfotografen hun prijzen blijven verhogen op basis van inflatie?

Laat me weten wat je ervan vindt in de comments.

trouwen
11 tools voor trouwfotografen

Bekijk de 11 essentiële tools en apps die elke trouwfotograaf dit jaar zou moeten gebruiken.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer