Olympus Tough TG-6 Waterdichte Camera Test

De Olympus Tough TG-6 is een van de meest robuuste camera’s op de markt. Het is crushproof, vriesbestendig, kan zonder incidenten worden gedropt en is natuurlijk waterdicht.

Voor degenen onder ons die een zeer actief leven leiden, is het soms belangrijk om een camera te hebben waar je je gewoon geen zorgen over hoeft te maken. De Olympus TG-6 heeft veel meer functies voor de fotofotograaf dan een GoPro en is net zo onverwoestbaar.

Olympus Tough TG-6 test
Olympus Stoere TG-6

Deze duurzame point-and-shoot is klein, strak en zeker klaar voor avontuur.

Controleer de huidige prijs

Als fervent wandelaar en backpacker was ik enthousiast om deze kleine compact in handen te krijgen – niet alleen vanwege zijn robuustheid, maar ook om de veelgeprezen onderwaterfuncties uit te proberen.

Na een paar weken ermee te hebben gespeeld, kwam ik erachter.

Inhoudsopgave

Olympus Tough TG-6 Belangrijkste Technische Gegevens

Pros

 • Relatief onverwoestbaar – je kunt het meenemen naar plaatsen waar je een normale camera of telefoon niet zou durven nemen
 • Geweldige onderwaterprestaties
 • Fantastische macromogelijkheden
 • Kan RAW-afbeeldingen maken
 • Veel geavanceerde functies
 • Gewoon een leuke camera
Tegens

 • Moeilijk toegang tot geavanceerde functies
 • Middelmatige prestaties bij weinig licht
 • Menu is niet bijzonder nuttig of intuïtief
 • Beeldkwaliteit kan beter
Controleer de huidige prijs
 • Sensor: 12 MP, 1 / 2,3 “(6,16 x 4,62 mm) BSI-CMOS-sensor
 • Processor: TruePic™ VIII
 • Lens: 25-100mm equivalent F2.0-4.9
 • Sluitertijd: 1/2 tot 1/2000 sec. (Night Scene, A-modus: tot 4 sec.)
 • Maximale sluitertijd: 1/2000 sec
 • Dimensies: 113 x 66 x 32,4 mm
 • Gewicht: 253 gr
 • Beeldstabilisatie: Ja
 • Max beeldresolutie: 4000 x 3000 cm
 • Optische zoom: 4x
 • .ISO: Automatisch, 100-12800
 • Schokbestendig vanaf 7ft (2.1m), Waterdicht tot 45ft (15m), Vriesbestendig tot 14°F (-10°C), Crushproof tot 220lbf (100kgf)
 • LCD-scherm aan de achterzijde: 3″, 1.04M-dot display (non-touch)
 • Minimale scherpstelafstand: 0,4″ (1cm)
 • Burst schieten: 20 fps
 • Video: 4K/30p, 4K timelapse, FHD 120fps high-speed video
 • Bestandsformaten: RAW en JPEG
 • Action Track Sensor Systeem inclusief GPS, kompas, hoogtemeter, versnellingsmeter en thermometer
 • Talrijke flitsaccessoires en conversielenzen zijn ook beschikbaar
 • Tal van speciale functies, waaronder in-camera focus stapelen, Pro Capture-modusen selecteerbare onderwater witbalansmodi

De TG-6 wordt geleverd in rood of zwart en kost meestal ongeveer US $ 379.

Bouw &uiterlijk

Olympus Tough TG-6 ergonomie

De Olympus Tough TG-6 wordt geleverd in rood of zwart. Ik geniet echt van het uiterlijk van de rode versie.

De Olympus Tough TG-6 is een aantrekkelijke kleine camera. Het is niet zo klein en licht als sommige compactcamera’s, maar het is zeker in zakformaat. Het ligt ook mooi in de hand.

Natuurlijk is de belangrijkste reden om dit juweeltje te kopen de bouwkwaliteit, en het stelt zeker niet teleur. Ik was er behoorlijk ruw mee tijdens mijn eerste testmaand en het kwam top uit elke test die ik het gaf.

In feite was het eerste wat ik ermee deed toen ik het kreeg, het in een zwembad gooien. (Niet gewend aan waterdichte camera’s, ik moet zeggen dat dat veel moeilijker was om te doen dan men zou denken!!)

De waterdichtingsafdichtingen werkten zonder problemen en er was nooit een moment waarop de camera zelf het risico leek te lopen te lekken.

Daarna nam ik het mee op een paar klimtochten waar het een stel rond werd geslagen. Geen krasje.

Ik nam het zelfs mee naar een van de beroemde protesten in Portland, OR, waar de politie traangasgranaten en andere crowd-control projectielen gooide. Hoewel ik het traangas een paar keer van de lens moest vegen zodat de autofocus kon werken, was de camera zelf ongedeerd door de traangasdeeltjes.

(Er waren een aantal verslaggevers in de menigte met dure camera’s… het risico om te schakelen was zodanig dat ik eerlijk gezegd dacht dat ze gek waren, zelfs als ze erin slaagden om die ene iconische foto te maken waar iedereen voor ging.)

Olympus Tough TG-6 achter

Het LCD-scherm aan de achterzijde is groot en neemt het grootste deel van het achterste deel van de camera in beslag.

Op 3 inch is het LCD-scherm aan de achterzijde groot en gemakkelijk om mee te werken, hoewel het beter zou zijn als het een aanraakscherm was – althans wat betreft het regelen van de focus.

Een ding dat een beetje vervelend is, is dat, hoewel de camera als geheel relatief onverwoestbaar is, het scherm vrij gemakkelijk bekrast is. Dat maakt het kopen van een screenprotector tegelijk met het kopen van de camera redelijk belangrijk.

In feite is dit het enige bouwprobleem dat ik heb met de camera. Zodra je een screenprotector hebt, is het goed om te gaan, en je zult u hoeft zich nooit zorgen te maken over alles wat het verpest.

Een ding dat ik echt waardeerde, was dat beide deuren (een voor de batterij en geheugenkaart, de andere voor de I / O-poorten) dubbele sloten hebben. Ik heb die functie niet gezien op een van de concurrenten van deze camera.

Ergonomie & Handling

Olympus Tough TG-6 compactcamera

Als je gewend bent aan smartphones, zal de TG-6 in de meeste opzichten een verre verbetering zijn van wat je hebt gebruikt – behalve het ontbreken van een aanraakscherm. Voor degenen onder ons die gewend zijn aan camera’s met verwisselbare lenzen, is compacts echter wel even wennen.

Dat gezegd hebbende, het feit dat de TG-6 een beetje fors is, betekent de ergonomie is veel beter dan kleinere compacts. Het gewicht maakt het gemakkelijker om te componeren met minder handdruk. In combinatie met de lensstabilisatie is het vrij eenvoudig om scherpe foto’s te maken bij normaal licht.

Alle knoppen en wijzerplaten werken goed. Ze zijn stevig, maar niet storend. Ik heb gehoord dat anderen ze papperig vonden, maar dat was niet het geval op het apparaat dat ik uitprobeerde. Over het algemeen voelde alles goed.

Een ding dat ik echt niet leuk vind aan de TG-6, is hoe moeilijk het is om bij de meer geavanceerde functies te komen. Zelfs zoiets eenvoudigs als overschakelen van JPEG naar RAW was esoterisch – er was geen manier om erachter te komen zonder de handleiding. Toen ik het eenmaal had opgezocht, werkte het niet. Ik moest eigenlijk de klantenservice bellen.

Ook is er een beetje een leercurve voor functies zoals focus stacking en sensor tracking. Als fotograaf die heeft geleerd om een aantal verschillende camera’s te gebruiken, was ik geïrriteerd over hoe niet-intuïtief het gebruik van de meer ongelooflijke functies van de TG-6 was.

Focus prestaties

Olympus TG-6 scherpstelprestaties

4,5 mm | 1/80 sec | f/2.8 | Iso 100

Onder normale omstandigheden werkt het 25-punts autofocussysteem van de Olympus Tough TG-6 net zo goed als de meeste compacts die ik heb gebruikt.

In feite, bij het gebruik van de microscoopmodus of zelfs tijdens het maken van macro-opnamen in auto, presteerde de TG-6 bewonderenswaardig. Ik had niet te veel fuzzy shots om uit te ruimen zodra ik terug was op mijn computer.

Dat gezegd hebbende, het kostte zeker wat oefening met de camera om te wennen aan hoe hij kiest waar hij op scherpstelt. Het niet kunnen kiezen van de focus via het lcd-scherm aan de achterkant was vervelend. (Als er een manier is om dat te doen, heb ik het niet uitgezocht.)

Het gebrek aan touchscreen heeft hier echt invloed gehad op de dingen.

Olympus Tough TG-6 compactcamera

4,5 mm | 1/125 | f/2.8 | Iso 100

De TG-6 heeft ook gezichtsherkenning en een AF-trackingmodus, die ik geen van beide veel heb gebruikt.

De gezichtsherkenning werkte prima als het onderwerp naar de camera keek, maar verder niet zo veel. De AF-trackingmodus was vervelend verborgen in de diepten van het menu, dus ik heb er niet veel moeite mee gedaan.

De autofocus van de TG-6 in situaties met weinig licht was ook zoals verwacht, wat niet uitzonderlijk is. Kleine sensoren laten echt hun zwakke punten zien tijdens situaties met weinig licht en de TG-6 is geen uitzondering, maar daar kom ik in het volgende gedeelte op terug.

Prestaties bij weinig licht

TG-6 nacht optreden

Toen mijn onderwerp (en) niet bewogen en ik tijd had om de nachtelijke beelden van de TG-6 te componeren, kwamen ze goed uit. Niet prachtig, maar ok.

Zoals eerder vermeld, nam ik de TG-6 mee naar de Black Lives Matter-protesten in Portland, Oregon – een situatie waarin ik mijn Sony a7 III echt niet zou willen blootstellen aan de vele potentiële gevaren.

Het is eerlijk gezegd een opluchting om me in dit soort scenario’s geen zorgen te hoeven maken over mijn camera. Ik behandel vaak protesten en andere gespannen situaties en het moeten beschermen van mijn camera kan erg afleidend zijn.

Dat gezegd hebbende, was het een uitdaging om fatsoenlijke foto’s te maken met de TG-6. Toen dingen niet bewogen en min of meer goed verlicht waren, kwamen de beelden goed uit. Maar snel foto’s maken of “uit de losse pols”, wat het grootste deel van de nacht een beetje nodig was, leverde geen fantastische resultaten op.

Je kunt in de onderstaande afbeelding zien dat veel ervan wazig is. De TG-6 heeft de neiging om vrij wijd open te schieten (de lens gaat alleen naar f / 4.9), dus ik ben niet verbaasd dat sommige delen van het beeld wazig zijn, maar ik had graag gezien dat er meer van in focus was geweest.

Olympus TG-6 prestaties bij weinig licht

In deze situatie had de autofocus van de TG-6 een uitdagende tijd – zelfs vóór het traangas.

Toen er eenmaal een waas in de lucht hing, moest ik afscheid nemen van elke hoop op scherpe beelden. Om eerlijk te zijn, vroeg ik veel van de camera – de traangasdeeltjes kwamen over alles heen en ik moest de lens herhaaldelijk blijven schoonmaken. Toch was het fijn geweest om wat meer duidelijkheid in de opnames te hebben gehad.

(Al deze foto’s zijn gemaakt op auto en als JPEG’s. Ik kon de camera niet laten overschakelen naar RAW zonder klantenondersteuning.)

Olympus TG-6 nacht fotograferen

Het vuurwerk vermengd met traangas zorgt voor een interessant effect in deze afbeelding, maar niets is bijzonder scherp.

Een ding waar de TG-6 bekend om staat, is een nogal agressief anti-ruisfilter. Als u het een probleem vindt, kunt u het altijd uitschakelen.

TG-6 nachtfotografie

De TG-6 staat bekend om zijn agressieve anti-ruis filters. Je kunt ze hier in actie zien. (Er werd geen verscherping of ruisonderdrukking toegepast in de nabewerking.)

Over het algemeen zou ik moeten zeggen dat de nachtelijke prestaties van de TG-6 op zijn best zo-zo waren. Ik heb het niet in veel andere situaties met weinig licht uitgeprobeerd, maar in deze had ik zeker op zijn minst een paar scherpe foto’s gehad.

Beeldkwaliteit

Olympus tg-6 beeldkwaliteit

Deze afbeelding is vastgelegd in de automatische modus. | 1/320 sec | F/2.8 | Iso 100

Bij normaal licht, en vooral bij onderwerpen die redelijk dichtbij zijn, heeft de TG-6 een relatief behoorlijke beeldkwaliteit voor zijn prijs en sensorgrootte.

Onderwerpen komen naar buiten helder, helder en met een goede kleur. Er is een beetje over verscherping toegepast op sommige JPEG’s, maar over het algemeen kun je een aantal geweldige foto’s maken met deze kleine camera.

Over het algemeen vond ik dat de witbalans van de TG-6 redelijk nauwkeurig was, zelfs onder water. Er waren niet veel aanpassingen van niveaus of curves die ik moest maken om het beeld eruit te laten zien zoals het zou moeten.

Het heeft echter de neiging om te overbelichten, dus de belichtingscompensatie heeft de neiging om van pas te komen. Helaas kun je belichtingscompensatie alleen gebruiken in de P- of A-modus. Dat is iets wat ik hoop toekomstige versies van deze camera adres.

De scherptediepte zal bij dit objectief noodzakelijkerwijs ondiep zijn, maar dat maakt het ideaal voor close-in fotografie.

Olympus tg-6 macro |

Hier zijn de waterdruppels mooi scherp. | 11,88 mm | 1/160 sec | f4.9 | Iso 100

Terwijl close-up onderwerpen schitteren met deze camera, komt het algehele landschap een beetje flauw uit. Ik heb een aantal foto’s gemaakt van het pad met de TG-6 en had aan het einde van de dag niet echt veel om over naar huis te bellen.

Olympus Tough tg-6 algemene prestaties

Hoewel de TG-6 uitzonderlijk close-uponderwerpen vastlegt, kwamen de algehele scènes niet zo indrukwekkend uit. De scherpte, helderheid en algehele beeldkwaliteit van deze opnames lieten zeker iets over aan be gewenst.

Een van de koelere functies waarmee de TG-6 wordt geleverd, is in-camera focus stapelen. Ik heb het nominaal uitgeprobeerd, maar toen het duidelijk leek dat ik wat echte tijd zou moeten besteden aan het leren gebruiken ervan, kwam ik er op het moment van schrijven niet echt aan toe.

Dat gezegd hebbende, de macrobeelden die ik in andere beoordelingen heb gezien, zijn behoorlijk indrukwekkend.

Sommige mensen zullen misschien aarzelen tegen de slechts 12 megapixels waarmee de TG-6 wordt geleverd, maar voor de meeste doeleinden zal 12 MP waarschijnlijk meer dan genoeg zijn.

Omdat de chip in de TG-6 zo klein is, zou het lagere aantal pixels hem zelfs moeten helpen om te presteren in situaties met minder licht. Het is ook een belangrijke factor om de lens in de breedste hoek te laten openen tot f / 2.0.

Over het algemeen moet ik zeggen dat de TG-6 het boven water het beste doet met close-in, goed belichte onderwerpen. Onderwater is een beetje een ander balspel. Laten we eens kijken.

Onderwater prestaties

tg-6 onderwater prestaties

De onderwater automatische modus op de TG-6 werkt uitzonderlijk goed.

De Olympus Tough TG-6 wordt gefactureerd als een van de beste onderwatercamera’s beschikbaar en ik moet zeggen, ik hield echt van de prestaties onder water.

Ik heb nog nooit een waterdichte camera gehad, ik heb weliswaar beperkte ervaring, maar alles wat ik met deze kleine man probeerde te doen, maakte echt indruk op me.

De onderwatermodus is echt eenvoudig te gebruiken. Beweeg gewoon het instelwiel naar de vis en er verschijnen vijf keuzes. Er zijn ook drie verschillende witbalansinstellingen.

Omdat ik niet op deze excursies dook, zijn alle onderstaande foto’s gemaakt met de ondiepe waterstand.

Omdat ik nog niet eerder een onderwatercamera had gehad en een beetje wist over de kleine sensoruitdagingen, verwachtte ik niet echt veel.

Na het spelen in een zwembad, zowel een rivier als een snelstromende kreek, kwam ik heel tevreden weg.

tg-6 onderwaterfotografie

Deze foto is gemaakt op een vrij snel bewegende plek van de Breitenbush-rivier in Oregon.

Meestal was ik niet in staat om het LCD-scherm te gebruiken om te componeren – ik had geen masker of bril – ik richtte gewoon de camera en hoopte dat deze zich op mijn onderwerp concentreerde. Toch kwamen de meeste beelden veel beter uit dan ik had verwacht.

Olympus tg-6 onderwater macro

Deze daisy shots werden genomen in een zwembad bij Breitenbush warmwaterbronnen. Ze stonden allemaal in de automatische modus.

Geen van deze beelden is enorm scherp, maar gezien het feit dat ik alleen maar aan het wijzen en fotograferen was, weet ik niet zeker of ik meer had kunnen verwachten.

olympus stoere tg-6 onderwater

Een onderwaterscène uit de Breitenbush-rivier.

Ik geniet echt van de heldere, rijke kleuren dat leverde de TG-6 in veel van de shots op.

Fotograferen onder water

Door een onderwatercamera bij me te hebben terwijl ik aan het wandelen was, kon ik foto’s maken die ik anders gewoon niet kon krijgen. Dit is geen rivier waar iemand in zou gaan duiken of snorkelen, dus de beelden zijn zeker uniek in zijn soort (althans voor mij).

Ik had eerlijk gezegd nog nooit de bodem van de rivier gezien vanuit dit gezichtspunt.

Tg-6 onderwaterfotografie

Ik hou van de surrealistische aard van de onderwaterlandschappen van een rivier die ik heel goed dacht te kennen. Nu weet ik het nog beter.

De onderwaterfotografie maakte het hebben van deze camera voor mij echt de moeite waard. Al deze foto’s waren van gewone plaatsen zonder het voordeel van rare en vreemde onderwerpen. Ik hield van wat er uitkwam.

Sterker nog, ik wou dat ik de mogelijkheid had gehad om te gaan duiken of snorkelen vóór deze beoordeling. Het hebben van deze kleine schoonheid zou het de moeite waard maken, zelfs in de koude, troebele wateren van Oregon. (Mijn excuses aan degenen onder jullie die graag duiken in de Pacific Northwest. Al mijn duikervaring is in warmer water…)

Toegegeven, ik ben een totale amateur als het gaat om onderwaterfotografie, maar deze camera maakte het leuk en interessant. Het verbaast me niet dat het wordt beoordeeld als de beste onderwatercamera op de markt.

Video

Een van de verbeteringen die de TG-6 ten opzichte van de TG-5 heeft, is een aantal nieuwe high-speed opnamemodi. Niet alleen is 4K-video met 30 fps beschikbaar, er is ook 1080p tot 120 fps, 720p met 240 fps en 360p met 480 fps.

Ik ben meestal een fotofotograaf, dus ik heb gewoon de meest elementaire videofuncties uitgeprobeerd. Niets was beter dan mijn smartphone, maar omdat ik de TG-6 gebruikte in situaties waarin ik mijn smartphone niet wilde riskeren, was het een eerlijke afweging.

Er is een Movie IS-functie die goed werkt voor stabilisatie. Audioniveaus op de TG-6 zijn instelbaar en er is ook een windfilter.

Andere handige functies

 • Omgevingssensoren en tracking

Ik heb de omgevingssensoren op de TG-6 niet echt op volle toeren gezet. Zelfs als fervent wandelaar in de wildernis heb ik niet de neiging om mijn foto’s te ordenen op basis van dat soort metadata. (Ik schrijf in plaats daarvan dingen op… een beetje old school, maar het werkt voor mij.)

Voor degenen onder u die dat wel doen, is het echter ongelooflijk handig.

Waar de meeste camera’s zich beperken tot een GPS, heeft de TG-6 een hoogtemeter/dieptemeter, kompas, versnellingsmeter en zelfs een thermometer.

De thermometer was niet bijzonder nauwkeurig in mijn tests, maar de rest leek redelijk goed.

Als je een backpacker bent, houd er dan rekening mee dat het activeren van de trackingfuncties je batterij veel sneller leeg zal maken. (Een andere reden waarom ik er niet te veel mee speelde tijdens mijn wandelingen – ik had geen reservebatterij en heb de neiging om lange afstanden af te leggen.)

Olympus’s OI Share-app is eenvoudig genoeg, maar alleen is het niet genoeg om de trackinginformatie samen te stellen. Daarvoor heb je ook OI Track nodig, die de logbestanden van de camera downloadt en synchroniseert met de foto’s die je al op OI Share hebt geplaatst.

Door de twee apps samen te gebruiken, kun je een vrij coole kaart maken van alle plaatsen waar je foto’s hebt gemaakt.

 • Pro-opname

Zowel de TG-5 als de TG-6 hebben een Pro Capture-functie die helpt bij het vastleggen van de perfecte actiefoto’s. In wezen begint het met het bufferen van frames wanneer u de sluiterknop half indrukt. Zodra je de sluiterknop volledig indrukt, heb je niet alleen dat moment, maar ook de vijf frames ervoor.

 • Verbazingwekkende macromodi

Zoals ik al eerder zei, de TG-6 blinkt echt uit met onderwerpen die close-up zijn. De scherpstelafstand van dichtbij is ongelooflijk – onderwerpen moeten zich op slechts 1 cm van de lens bevinden.

Sommige recensenten beweren zelfs dat ze het onderwerp letterlijk de lens hebben aangeraakt en nog steeds in staat waren om scherp te stellen. Dat was niet mijn ervaring… Ik had meestal iets meer dan 1 cm nodig, maar toch, dat is ronduit geweldig.

Om die brandpuntsafstand te gebruiken, moet je de microscoopmodus van de TG-6 gebruiken. Dit is een optische zoommodus met een beeldvergroting van 7x (35mm equivalent)!

Er is ook een microscoopbesturingsmodus waarmee u kunt schakelen tussen 1x, 2x en 4x vergroting op het achterscherm, evenals focus stacking en focus bracketing.

 • Veel externe flitsers, lenzen en andere accessoires beschikbaar

Een van de leuke dingen aan het gebruik van de TG-6 is dat Olympus veel accessoires biedt die erbij horen.

Van lichtgeleiders en diffusers tot fisheye- en teleconverterlenzen, er zijn tal van manieren om de capaciteiten van de TG-6 uit te breiden.

Er is zelfs een hele suite met onderwateraccessoires.

Algemene prestaties

Olym[onsTG-6algemeneprestaties[usTG-6overallperformance

11,88 mm | 1/160 sec | f/3,8

Wat de algehele prestaties van de TG-6 betreft, werkt alles goed.

Het start snel op, wordt snel wakker uit de slaap en heeft geen vertraging tussen functies.

De batterij biedt een respectabele 340 opnamen per lading (tenzij de trackingfuncties zijn ingeschakeld). Ik kwam eigenlijk nooit zonder sap te zitten op een van mijn uitstapjes.

Het wordt niet geleverd met een externe oplader, maar je kunt er een kopen voor een vrij steile prijs van Olympus rechtstreeks (ongeveer $ 70). Anders moet u het opladen via USB.

Hoewel heen en weer bewegen tussen de verschillende modi gemakkelijk is, richten mijn belangrijkste klachten met deze camera zich vooral op de moeilijkheid om toegang te krijgen tot de meer geavanceerde functies.

Ik snap dat er maar zoveel knoppen zijn, maar weinig in het menusysteem was intuïtief en ik had veel moeite om erachter te komen hoe ik eenvoudige dingen moest doen.

Bovendien, toen ik eindelijk op internet had opgezocht hoe ik dingen moest doen, werkten ze niet zoals beschreven. Ik weet niet zeker of dat komt omdat de camera die ik aan het testen was eerder was gebruikt of wat, maar het was volledig frustrerend.

Anders geen klachten.

Waar voor je geld

Als je een robuuste camera nodig hebt die maar niet kapot gaat en/of je bent op zoek naar een fantastische onderwatercamera, dan is de Olympus Tough TG-6 de prijs meer dan waard.

Het kan een aantal geweldige foto’s maken, het is een geweldig formaat en je hoeft je gewoon nooit zorgen te maken over het breken ervan.

Op dit moment is het trending voor minder dan US $ 380, maar dat zal waarschijnlijk dalen naarmate de tijd vordert.

Controleer de huidige prijs

Olympus Stoere TG-6 Beoordeel | Conclusie

Olympus Tough Compact Camera

Toen ik voor het eerst naar de Olympus Tough-serie keek, was ik een beetje twijfelachtig over de verbazingwekkendey positieve beoordelingen. De meesten van hen leken een beetje over de top.

Hoewel ik nog steeds denk dat dat waar is – je smartphone zal in de meeste situaties betere foto’s maken dan de Olympus Tough TG-6 – vind ik deze camera echt heel erg leuk. Ik had de voor- en nadelen ervan goed gelezen voordat ik het uitprobeerde, maar ik was verrast hoeveel ik echt van de camera zelf genoot.

Ten eerste kon ik het meenemen naar plaatsen waar ik mijn telefoon of andere speciale camera’s gewoon niet zou riskeren. Ten tweede is er een onverwachte funfactor die deze camera vergezelde. Het was gewoon een genot om de verschillende functies uit te proberen – en ik heb niet eens aan de oppervlakte gekrabd.

Wat betreft voor wie deze camera is, zou ik zeggen dat dit de perfecte camera is voor alledaagse fotografen die zich geen zorgen willen maken over het breken van hun camera en, nog meer, onderwaterfotografen.

Als je een wandelaar bent die je voortgang wilt volgen via GPS en de andere omgevingssensoren die de TG-6 bevat, is deze camera ook voor jou.

Voor mij is het een geweldige secundaire camera om plaatsen te nemen waar ik mijn Sony a7 III gewoon niet wil riskeren. Ik moet wat meer tijd besteden aan het leren van de diepere functies, maar dat is ook goed.

Over het algemeen moet ik zeggen dat dit mijn favoriete compactcamera tot nu toe is – vooral vanwege de funfactor en zijn onderwatermogelijkheden.

Olympus Tough TG-6 test
Olympus Stoere TG-6

Deze duurzame point-and-shoot is klein, strak en zeker klaar voor avontuur.

Controleer de huidige prijs