Imma Barrera

FacebookPinterestDelen

Hallo, mijn naam is Imma en ik ben een in Barcelona geboren landschaps- / natuurfotograaf gevestigd in New Jersey, VS.

De natuur en haar schoonheid zijn altijd een bron van fascinatie voor mij geweest, en daarom werd ik een bioloog met een passie voor ontdekking en verkenning.

Fotografie is de perfecte manier om mijn wetenschappelijke benadering en mijn nieuwsgierigheid te combineren om te documenteren wat mooi en inspirerend is op deze planeet. Het is ook een nooit eindigend proces om te leren en creëert de perfecte uitlaatklep voor mijn nieuwsgierigheid en inspiratie.

Toen ik besloot om een carrière in landschapsfotografie na te streven, wist ik dat ik mijn wetenschappelijke achtergrond, mijn conservatieve neigingen en mijn passie voor fotografie wilde combineren in deze kunstvorm.

Toen ik me verdiepte in mijn favoriete dingen om vast te leggen, begon ik me meer geïnteresseerd te voelen in nachtfotografie, omdat het een kans bood om scènes te maken die maar weinigen ooit zien en echt ontzagwekkend zijn.

Daarom reis ik naar afgelegen locaties om tijdloze beelden te maken die opvallende landschappen combineren met de adembenemende nachtelijke hemel om een ander en minder bekend perspectief van die locaties te laten zien.

Mijn huidige project omvat het documenteren van verschillende kenmerken van geselecteerde Amerikaanse nationale parken en het presenteren van die afbeeldingen samen in het formaat van een gepubliceerd boek.

Ik had het geluk om te worden geselecteerd als de 2019 Capitol Reef NP Artist-in-Residence, en ik kan binnenkort misschien Acadia NP en Yellowstone NP bezoeken.

Ook stond ik op de shortlist in de categorie Landscape voor de 2019 Sony World Photography Awards – Professionele competitie met mijn serie ‘Under the Night Sky’.

Ik heb onlangs ook een boek gepubliceerd, “De sterren, de maan en de zon (in het NJ / NY-gebied).”

Mijn doelen zijn om de kunst van fotografie naar het publiek te brengen door boeiende beelden te creëren die een beroep doen op een gevoel van schoonheid en esthetiek en om anderen te inspireren tot een verlangen om de wereld te verkennen en de natuur te waarderen en te waarderen.

Camera

Ik ben al mijn hele leven een Nikon-shooter en ik weet precies hoe ik de camera moet aanpassen en wat ik in het veld kan verwachten. Ik denk dat het kennen van je camera als de palm van je hand een must is voor het maken van geweldige foto’s.

Mijn hoofdlichaam voor nachtfotografie is de Nikon D750, die uitstekend is bij weinig licht. Altijd bevestigd aan mijn camera is een L-beugel voor de balkop/statief, de Sunwayfoto PNL-D750R L werkt prima.

Lenzen

Mijn favoriete lens voor astrofotografie is de Sigma 14-24mm f/2.8. Het is superscherp bij wijd open diafragma’s en met weinig coma. Ik gebruik soms ook de Nikon 35mm f/1.8G als ik dichter bij de Melkweg Galactische Kern wil komen.

Voor mijn maanopnames is mijn voorkeurslens de Nikon 200-500mm f/5.6. Ik hou van het compressie-effect dat een telelens biedt bij het combineren van de maan met een landschap.

Statieven

Een zeer stevig statief is een must voor nachtfotografie. Mijn keuze is de Vanguard Abeo Plus 323CB Statief met BBH-200 Balhoofd. Het is niet te zwaar omdat het is gemaakt van koolstofvezel en ik het kan demonteren om in mijn koffer te passen als ik op reis ben.

Tassen/Riemen

Ik gebruik voornamelijk twee tassen. Ik gebruik het Atlas Athlete Camera Pack als handbagage als ik op reis ben en de Lowepro Fastpack BP 250 AW II voor mijn dag/nacht reizen. Ik heb de neiging om licht te reizen en heb niet zoveel accessoires bij me.

MISC.

Ik gebruik veel accessoires: deze omvatten een paar off-brand ontspankabels, veel lensdoekjes en microvezeldoekjes, een koplamp en zaklampen, en een goede hoeveelheid reservebatterijen en kaarten.

www.imma.photo | @imma.photo

FacebookPinterestDelen
trouwen
8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer