Jennifer Evans

FacebookPinterestDelen

Mijn naam is Jennifer en ik ben een fotograaf gevestigd in Londen. Ik werk ook als actrice, af en toe is fotografie mijn hoofdberoep geworden.

Ik vind het geweldig dat het allebei creatieve freelance beroepen zijn met veel variatie en uitdagingen en beide hebben te maken met het werken met veel coole lieve mensen.

Ik heb altijd al interesse gehad in fotografie, maar het duurde tot mijn 30ste om de sprong te wagen en te investeren in mijn eerste camera, de mid-range Canon 650D en een Canon 50mm f/1.4 lens.

Het voelde als veel geld om uit te geven toen ik geen idee had hoe ik een DSLR moest gebruiken! Ik kwam er snel achter hoe ik diafragmavoorkeuze kon gebruiken en dat is waar het allemaal begon, eerst de kat fotograferen, daarna iemand anders die ik kon overtuigen om voor mij te poseren.

Ik ontdekte al snel dat ik het meest genoot van het fotograferen van mensen en gezichten. Naarmate mijn expertise, ervaring en portfolio zijn gegroeid, heb ik een bedrijf opgebouwd met een focus op headshot-, evenement- en theaterfotografie.

De hier getoonde kit dekt mijn portretwerk. Ik fotografeer met de Canon 5D Mark III (die heel goed overweg kan bij weinig licht – dit maakt hem geweldig voor evenementen) en de Canon 85mm f/1.2.

Een prachtig objectief dat de rand op de f/1.4 heeft voor scherpte en bokeh opnames rond f2.

Acteur headshots: Ik fotografeer vanuit een locatie met goed raamlicht en een rustige schaduwrijke buitenruimte. Ik heb de beste tijden van de dag bedacht om daar te fotograferen, die het hele jaar door verschuiven.

Zowel binnen als buiten vertrouw ik op Photo-R White/Silver Reflectors en gebruik ik natuurlijk licht.

Ik zeg altijd dat het allemaal om de Reflector draait! Ik monteer de Reflector op een standaard met een Neewer 30″-70″/77-180cm Studio Photo Swivel Head Reflector Arm.

Je kunt klanten de Reflector zelf laten vasthouden, maar ik heb gemerkt dat je veel meer controle en nuance krijgt met behulp van een standaard en arm. Ik gebruik ook een off-camera Yongnuo 580EX speedlite met een softbox of Gary Fong Lightsphere om het achtergrondlicht naar voren te brengen.

Zakelijke headshots: Ik gebruik een combinatie van twee of drie Yongnuo speedlites met softboxen en standaards. Ik gebruik de Calumet Hex 21 speedbox als mijn hoofdlicht. Het is een goede maat en duikt gemakkelijk op. Bovendien past de Lastolite Ezybox Speed-Lite op een flashgun – handig als tweede vullicht.

Ik zal over het algemeen een gewone muur verlichten of de kantoorachtergrond gebruiken met een geringe scherptediepte. Een handheld reflector kan indien nodig de finishing touch toevoegen.

Als ik een paar uur fotografeer, gebruik ik mijn Manfrotto XPRO monopod (met Manfrotto 494 Ball Head) om de spanning van mijn schouders te halen.

Het doet de truc, hoewel ik er een beetje op Gandalf uitzie! Ik heb altijd een selectie van stapkruken bij de hand, zodat ik ervoor kan zorgen dat ik flatterende hoeken van mijn klanten krijg, lang of klein. Op 5ft 3in (160cm) zijn de meeste van mijn klanten groter dan ik.

Ik ontdekte Yongnuo speedlites een paar jaar geleden en heb ze ingeslagen omdat ze zo betaalbaar zijn. Ze zijn veel goedkoper dan hun canone equivalenten.

Ik gebruik de Calumet Pro Series 2.4 GHz 4-Channel Wireless Trigger Kit. Na een shoot sorteer ik mijn foto’s met behulp van de FastStone Image viewer en bewerk ik mijn foto’s met Adobe Lightroom.

Afgezien van kit en techniek, is jouw manier met je klanten van groot belang om het beste uit mensen te halen tijdens een sessie.

Vrijwel iedereen vindt het nemen van een ongemakkelijke situatie – zelfs acteurs – eigenlijk vooral acteurs, omdat ze veel te maken hebben met het krijgen van ‘een geweldige headshot’ om hen de voorsprong te geven in een concurrerende industrie.

Dus iedereen over de hele linie heeft richting en hulp nodig om te ontspannen. Tip: Zeg nooit ‘ontspan gewoon’. Dat zorgt er gewoon voor dat mensen zich zelfbewust voelen! Het is meer een kwestie van een vriendelijk praatje maken terwijl je fotografeert en ze een authentieke aanmoediging geven.

Mijn carrière als autodidactisch fotograaf had niet mogelijk kunnen zijn zonder alle amazing youtube-video’s die elk detail behandelen dat je maar kunt bedenken om je camera te leren kennen, problemen op te lossen, te bewerken en kit te maken.

Ik kom nog steeds in de problemen met het opvouwen van mijn grote pop-up achtergrond (gids). De eerste keer dat dit gebeurde, was ik de gloednieuwe achtergrond aan het inpakken na een shoot in een kantoortuin.

Ik en een behulpzame receptionist worstelden 10 minuten met de achtergrond terwijl het kantoor toekeek totdat ik een time-out kreeg en een relevante how-to-video vond. Het is allemaal een leercurve 😉

www.jennifer-evans-photographer.com | @jenniferevansphotography

FacebookPinterestDelen
trouwen
8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer