Is iMovie een goede video-editor?

FacebookPinterestDelen

iMovie is een handige videobewerkingsapp die u zowel op uw Windows- als Apple-computers kunt downloaden.

Het is volledig gratis en biedt een verscheidenheid aan tools die de meeste casual gebruikers handig vinden. Maar is iMovie een video-editor?

iMovie is een geweldige video-editor voor diegenen die op zoek zijn naar informele videobewerkingsapps.

Het heeft een verscheidenheid aan opties en een eenvoudige interface voor beginners om hun reis te beginnen. Het zal het echter niet al te goed doen voor meer geavanceerde gebruikers.

Wat kan het doen? En wat te doen als je het gevoel hebt dat je het bent ontgroeid, maar een app als deze nodig hebt? Wij zijn er voor u.

Hoe goed is iMovie Video Editor?

iMovie is een leuke bewerkingsapp voor degenen die net beginnen.

Het is zeker niet de beste videobewerkingssoftware voor het maken van films, maar het biedt veel videobewerkingsopties zonder de interface al te ingewikkeld te maken.

Als je een gezinsvideo hebt die je wilt bewerken of een nieuw YouTube-kanaal waarnaar je kwaliteitsvideo’s wilt uploaden, kan iMovie een geweldige optie voor je zijn.

Naast het basis bijsnijden, het toevoegen van filters en opties voor het wijzigen van de snelheid, heb je een aantal geweldige functies, zoals:

  • Voice-overs of achtergrondmuziek toevoegen.
  • Overgangen toevoegen overal in de clip. U kunt kiezen hoe lang de overgangen duren.
  • Met behulp van het Ken Burns-effect.
  • Titels en tekst toevoegen.
  • Stabilisatie en volumeaanpassingen.
  • Audiofilters.
  • Zoomopties.

Is iMovie goed voor professioneel gebruik?

iMovie is niet ontworpen voor professioneel gebruik. Het heeft een eenvoudige, gebruiksvriendelijke interface die de meeste mensen zonder al te veel hulp kunnen begrijpen.

U kunt echter geen video’s professioneel bewerken op iMovie.

Als je een Mac-gebruiker bent en je wilt een professionele videobewerkingsapp met dezelfde essentie als iMovie, probeer dan Final Cut Pro of Adobe Premiere Pro.

Het is ook ontworpen door Apple en biedt veel professionele opties, zoals scènesynchronisatie met meerdere camera’s en teamsamenwerking.

Het ondersteunt ook 4K-resolutie. Houd er rekening mee dat Final Cut Pro, ondanks het feit dat het dezelfde fabrikant heeft als iMovie, niet zo gemakkelijk te gebruiken is.

Zal ik iMovie ontgroeien?

Het antwoord op die vraag is zeer subjectief. Als u op iMovie vertrouwt voor persoonlijk gebruik, kunt u er prima van dienst zijn.

Het biedt altijd nieuwe ideeën voor familie- of persoonlijke video’s.

Het is ook een geweldige start-app als je een videokanaal voor sociale media wilt starten.

Een social media platform als YouTube is echter zeer competitief.

Er komt een moment waarop je het gevoel hebt dat je een muur hebt geraakt met iMovie. In dat geval zou een meer geavanceerde videobewerkingsapp haalbaarder kunnen zijn.

(Gerelateerd: Welke videobewerkingssoftware gebruiken YouTubers?)

Het verdict

iMovie is zonder twijfel een goede video-editor. Het geeft je alles wat je nodig hebt om een video helemaal opnieuw te bewerken, zolang je deze niet professioneel gebruikt.

Als je echter leeft van videobewerking, kan iMovie, ondanks dat het een fatsoenlijke app is, een beetje teleurstellend zijn.

FacebookPinterestDelen
trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer