Ivan Jozua Loh

Hallo! Mijn naam is Ivan. Als commercieel fotograaf gevestigd in het zonnige Singapore fotografeer ik nogal wat genres, van architectuur tot interieur, product- tot voedselfotografie. Mijn favoriet moeten portretten zijn. Je kunt het mode, lifestyle, corporate, street of documentaire noemen. Zolang er maar een mens in mijn frame zit; Ik fotografeer ze graag.

Ik vind het leuk om kennis te maken met mensen die ik nog nooit heb ontmoet, hen vragen over zichzelf te stellen en over alles onder de sterren te praten. Hier broeien de ideeën en richting soms recht in mijn hoofd en is het concept geboren.

Ik begon zo’n 20 jaar geleden met fotografie met de Nikon FM van mijn vader. Professioneel heb ik Nikon en Canon gebruikt voor mijn full frame behoeften, Mamiya, Hasselblad en Phase One voor grotere projecten. Nu gebruik ik Fujifilm al bijna 6 jaar.

‘Waarom Fujifilm?’ Is een vraag die veel mensen hebben gesteld.

Ik herinner me nog dat mijn laatste camera een Canon 1DX was. Het is een geweldige camera. Tegelijkertijd heb ik ook een Fujifilm X-Pro1 gekocht. die ik kocht gewoon op basis van zijn uiterlijk.

Op een dag besloot ik om enkele foto’s gemaakt met deze twee camera’s te vergelijken. Op de een of andere manier hou ik gewoon van de kleuren die met de X-Pro1 worden geproduceerd. Het is gewoon magisch. Binnen 3 maanden verkocht ik mijn 1DX en twee 5Ds. Ik heb een Fujifilm X-T1 gekocht en de rest is geschiedenis. Van het een kwam het ander en ik werd Fujifilm X-fotograaf.

Ik ben blij dat Fujifilm in de afgelopen 6 jaar een van de beste systemen heeft gemaakt die ik ooit heb gebruikt. In feite heeft geen enkele camerafabrikant ooit een camera gemaakt die daadwerkelijk tegen de fotograaf kan zeuren als we hem niet meenemen voor een shoot. Ik heb nog nooit zoveel frames geschoten totdat ik in Fujifilm stapte. In sommige opzichten heeft dit me ook geholpen om mijn fotografievaardigheden aan te scherpen.

In het begin was de AF iets sneller dan een slak. Ik ben dankbaar dat hun camera’s nu snel oplichten. In 2017 creëerden ze de beste digitale middenformaat camera met de GFX50S en sinds vorig jaar is Fujifilm eindelijk in staat om tetheren met Capture One. Als fotograaf is mijn leven compleet.

Wat betreft mijn Fujifilm-uitrusting, ik bezit momenteel een GFX50S met zes GF lenzen. Voornamelijk GF23mm, GF45mm, GF63mm, GF110mm, GF120mm en GF32-64mm.

Voor het X-Serie systeem heb ik nog mijn originele X-Pro1. Momenteel gebruik ik de X-Pro2 en X-T3.

Voor XF-lenzen – het is XF10-24mm, XF16-55mm, XF50-140mm.

Voor prime lenzen – XF16mm f/1.4, XF23mm f/1.4, XF35mm f/1.4, XF35mm f/2, XF56mm f/1.2 APD, XF90mm f/2.

Voor mijn dagelijkse camera is dat de X100F. Binnenkort zal het worden gekoppeld aan de twee teleconverter-lenzen. WCL en TCL.

Wat betreft verlichtingsapparatuur – ik begon met Elinchrom, dan Bowen, Profoto en nu Broncolor. Ik had Profoto bijna 10 jaar gebruikt voordat ik naar Broncolor verhuisde.

Waarom Broncolor? Ik denk dat het een natuurlijke progressie is. Ik moet eraan toevoegen dat toen ik Broncolor voor het eerst begon te gebruiken, ik er spijt van had. Ik kon op de een of andere manier het ‘licht’ niet krijgen en het kostte me ongeveer 2-3 maanden om daar te komen.

Twee jaar later en ik wou dat ik eerder naar dit merk was verhuisd. Als je de kans hebt, moet je het proberen. Soms is het verschil tussen goed en geweldig net dat beetje, maar het is het waard. Ik heb momenteel vier Broncolor Siros 800L en gebruik ook de Para 133.

Tot slot wil ik nog zeggen dat ik graag mensen fotografeer. Ze zijn zeker de leukste, uitdagendste, onvoorspelbare, af en toe enge en ook de moeite waard om te fotograferen.

www.pigscanfly.com | @fujifanboys

trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer