Jacqueline Deely

FacebookPinterestDelen

Gevestigd in Monterey, Californië, ben ik een professionele natuurfotograaf, gecertificeerd Natuuronderzoeker in Californië en lid van de North American Nature Photography Association.

Gepassioneerd door het milieu, gebruik ik mijn werk om de schoonheid van de natuurlijke wereld te laten zien en de aandacht te vestigen op instandhoudingskwesties.

Dit thema wordt gedragen door mijn workshops en lezingen, met de nadruk op hoe fotografie ons kan verbinden met de natuur, ons kan leren over het milieu en kan dienen als een conservatiemiddel.

Hoewel mijn grootste interesse ligt in fotografie langs de kust van Californië, hou ik ervan om over de hele wereld te zwerven op zoek naar de wonderen van de natuur. Ik geniet vooral van jaarlijkse bezoeken aan de poolgebieden als instructeur en docent op expeditietochten.

De uitrusting die ik gebruik, moet bestand zijn tegen de elementen en me een voldoende groot brandpuntsbereik bieden om een veelheid aan fotografische situaties te bestrijken, van landschappen tot pinguïns tot ijsberen en al het andere daartussenin!

Ik moet ook mobiel genoeg zijn om in en uit zodiacs van schip naar kust te klimmen en vice versa, naast het doorkruisen van een verscheidenheid aan soms moeilijke terreinen. Daarom is licht reizen van vitaal belang en het heeft me behoorlijk wat tijd gekost om erachter te komen wat het beste werkt voor mijn specifieke behoeften.

Hier zijn de camerabody’s en lenzen die ik meestal meeneem op deze tours:

Nikon D500 + MB-D17 Batterij Grip

Nikon D750 + MB-D16 Batterij Grip

NIKKOR 24-120mm f/4

NIKKOR 70-200mm f/4

NIKKOR 300mm f/4

NIKKOR 200-500mm f/5.6

Nikon Teleconverter TC-14E II

Ik neem nooit een statief mee omdat ik het omslachtig heb gevonden en ik gebruik het niet genoeg om het extra gewicht in mijn bagage te rechtvaardigen. Voor die momenten dat ik wat meer stabiliteit nodig heb, neem ik een Monostat RS16K Carbon Fiber monopod mee met een Really Right Stuff Pro Monopod Head. De monopod is licht van gewicht, zeer stevig en gemakkelijk in te pakken. Hoewel niet langer op de markt, zijn er tal van vergelijkbare opties die er zijn.

Ik draag de twee lichamen over het algemeen met behulp van het BlackRapid Breathe Double Harness, waar ik absoluut dol op ben. Het is voor mij de beste manier gebleken om met twee lenzen tegelijk te werken en ik kan heel snel heen en weer schakelen als dat nodig is, vooral met dieren in het wild wanneer snelle reflexen en timing van essentieel belang zijn.

Ik pak mijn spullen voor op reis in een ThinkTank Streetwalker Rolling Camera Bag. Het past in de meeste bovengrondse bakken van luchtvaartmaatschappijen zolang ik mijn laptop uit het voorvak haal. Eenmaal op mijn bestemming gebruik ik een Lowepro Flipside 400 AWII Rugzak. Het bevat het grootste deel van mijn uitrusting voor excursies aan wal en heeft een echt ruim voorvak voor accessoires. De verpakking opent vanaf de lichaamszijde en biedt toegang zonder de zak neer te leggen. Dit komt erg van pas in modderige, met guano bedekte pinguïnkolonies!

Voor het downloaden van mijn afbeeldingen in het veld gebruik ik een MacBook Pro met een externe harde schijf van 2 Terabyte. Afbeeldingen worden verwerkt met Lightroom CC en Adobe Photoshop CC.

Dichter bij huis geef ik de voorkeur aan mijn 500mm prime lens, met name voor vogelfotografie. Ik gebruik het met mijn D3s of D500 camerabody’s, Really Stuff TV-34L statief, Mongoose M-3.6 Gimbal kop en Long Lens Support Package van Really Right Stuff. Lange lenzen hebben stabiliteit en een goede techniek nodig, omdat elke lichte beweging of trilling wordt vergroot en zal resulteren in zachte of wazige beelden.

Als ik echter een lange afstand moet wandelen of trekken, ga ik opnieuw voor de lichtere, veelzijdigere optie. De Nikon D500 en NIKKOR 200-500mm f/5.6 is een fantastische combinatie en ik raad het ten zeerste aan voor iedereen die vogel- of natuurfotografie wil proberen voordat hij investeert in een dure prime-lens.

Hier is de extra camera-apparatuur en accessoires die ik gebruik wanneer ik dichter bij huis ben:

Nikon D3s

NIKKOR 500mm f/4

NIKKOR 300mm f/4

Echt juiste spullen TVC-34L koolstofvezel statief
Gitzo GT2530 Koolstofvezel Statief

Mongoose M-3.6 Gimbal Statiefkop met geïntegreerde Low Mount Arm
Echt goed spul BH-40 Balhoofd
Echt goed spul BH-55 Balhoofd
RRS Long Lens Ondersteuningspakket

Nikon SB-800 Snelheidslicht

Nikon MC-30 afstandsbediening snoer

Wimberly F-1 Tele Combo Flash Bracket

Betere Beamer Flash Extender

NatureScapes Skimmer Ground Pod

NatureScapes Skimmer Zak Zitzak

Nikon Polarisatie Filters

Tiffen Variabele ND Filter

Lee Filter houder systeem met een selectie van GND-filters

Guragear Batalae 32L Rugzak

www.jacquelinedeely.com | @jacquelinedeelyphotography

FacebookPinterestDelen
trouwen
8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer