Mieke Boyn

FacebookPinterestDelen

Hallo! Mijn naam is Mieke Boynton (uitgesproken als “Meeka”) en ik ben een landschaps- en luchtfotograaf gevestigd in Victoria, Australië.

Dit jaar ontving ik de titel “2019 Victorian Landscape Photographer of the Year” van het Australian Institute of Professional Photography, en ik ben ook de winnaar van de Epson International Pano Awards 2019.

Ik hou van mijn spullen. Mijn ouders kochten mijn eerste DSLR voor mijn 30e verjaardag en ze kozen een Nikon … waar ik sindsdien aan vasthoud.

Ik onderzoek uitgebreid voordat ik iets nieuws koop en als gevolg daarvan heb ik een kit waar ik echt trots op ben.

Ik ben een landschapsfotograaf met een specialisatie in luchtfotografie. Voor mij is minstens de helft van de vreugde van fotografie (zo niet meer) de ervaring van het vastleggen van de beelden. Ik hou ervan om “uit bush” te zijn en de geluiden, geuren, kleuren, het weer en gefluister van de natuur om me heen te laten omringen.

Er is geen beter gevoel dan helemaal alleen te zijn, honderden kilometers van de felle lichten van de stad, met alleen de stemmen van mijn omgeving als gezelschap, die mijn fotografie doordrenken. Ik noem het ‘luisteren naar het Landschap’.

Vanuit een verwerkingsoogpunt probeer ik dingen zo waarheidsgetrouw mogelijk te houden, terwijl ik ook mijn ervaring weerspiegel. De natuur is ongelooflijk en dat probeer ik te eren.

Ik krijg veel vragen over of ik een drone gebruik voor mijn antennes. Mijn directe reactie: Nooit. Ik hou gewoon te veel van vliegen! En het is de vreugde die ik voel die de fotografie zo leuk maakt. Hoewel het misschien duurder is, is het zeker de moeite waard om voor te sparen!

Ik draag veel apparatuur bij me als ik op verkenning ga, ook al weegt het een ton, omdat ik weet dat ik er kapot van zou zijn als ik een lens thuis zou laten en daardoor de kans zou missen om een speciale foto te maken. Ik stop alles in mijn Lowepro Whistler BP 450 AW rugzak en bevestig mijn statief aan de zijkant. Ik heb deze rugzak vooral gekozen omdat hij past in de overhead van de meeste luchtvaartmaatschappijen, en ik reis veel.

De camera’s

Nikon D810

Nikon D800

Ik ging op een wachtlijst om de D800 te kopen toen het voor het eerst werd aangekondigd en sindsdien ben ik er trots op dat het het bezit. Het is een werkpaard, en het werd slechts schoorvoetend aan de kant gezet toen ik een tweede carrosserie nodig had en besloot de D810 te kopen.

Om heel eerlijk te zijn merkte ik geen groot verschil tussen de twee, maar ik gebruik nu vooral de D810. voor alles en de D800 komt alleen uit als mijn tweede camera voor antennes, of blijft in mijn bagage als back-up.

De Lenzen… voor landschappen

Nikkor 24-70mm f/2.8

Nikkor 70-200mm f/2.8

Zeiss Distagon 15mm f/2.8

Zeiss Distagon 21mm f/2.8

De Lenzen… voor antennes

ZEISS Makro-Planar T* 100mm f/2

Nikkor 50mm f/1.2

De lens die het vaakst op mijn camera wordt bevestigd, is de 24-70mm. Ik heb vorig jaar een upgrade uitgevoerd naar de ED VR-versie en ik hou van deze lens! Het is fantastisch voor landschappen… het is scherp en veelzijdig en het is altijd de lens waarmee ik begin. Maar op een gegeven moment kan het net dat tikkeltje te smal of net dat tikkeltje te kort zijn, daarom heb ik ook de Zeiss 21mm. bij mij (net dat tikkeltje breder) en de Nikkor 70-200mm (net dat beetje extra langer).

⚡️ Aanverwant: Beste Nikon-lenzen voor landschapsfotografie

De 15mm is FANTASTISCH voor astrofotografie en voor als de lucht gek wordt en je alles binnen wilt krijgen – bijvoorbeeld als er een Aurora boven je hoofd is! Het is erg zwaar, maar er zijn veel momenten geweest waarop het absoluut de enige lens is die het werk kan doen. Het grote voordeel van de 15mm en de 21mm prime lenzen zijn voor nachtfotografie, wanneer Infinity = Infinity.

Dit kan niet worden overschat. Ik hoef geen focuspunt te vinden. Ik heb het gewoon op oneindig gezet en weet dat voor een belichting van minder dan 25 seconden mijn sterren scherp zullen zijn!!

Ik gebruik echt alleen de 100mm en de 50mm voor antennes. En meestal is het de 100mm omdat ik hou van abstracte antennes en de 100mm komt dichterbij en laat de landvormen abstracter lijken.

De 50mm is een oude filmlens maar deze is erg scherp en ik heb hem altijd op mijn tweede lichaam als ik vlieg. Nogmaals – het is een enorme overweging dat ik me met deze prime-lenzen op oneindig kan concentreren en weet dat zolang ik niet te laag bij de grond kom, ik mijn focus helemaal niet hoef te veranderen.

Het Statief

Manfrotto 055 koolstofvezel 4-delige reisOd. Dit statief krijgt een echte bashing: het is solide en betrouwbaar, zelfs in de wind. Ik ben dol op de quick-release poten en de centrale eenheid die eruit springt en horizontaal gaat, zodat je lange belichtingen kunt maken, zelfs op de grond (als je de camera ondersteboven draait).

De filters

Ik gebruik het NiSi 100mm filtersysteem. Ik doe de polarisator zelden van mijn lenzen, behalve als er blauwe luchten zijn. Ik heb een 77mm adapter ring permanent op de 70-200 het is dus heel eenvoudig om de polarisator van de 24-70mm te wisselen tot de 70-200mm naar de 21mm. Ook gebruik ik regelmatig het 6-stops ND filter om water glad te strijken (zowel voor reflecties als voor watervallen), en het NiSi-systeem maakt het heel gemakkelijk om het aan en uit te doen terwijl ik aan het werk ben.

Ik heb ook de 10-stop en de 15-stops ND-filters, maar ik mag ze niet veel gebruiken. Ik heb gehoopt op wat tijd om wat creatiever werk te doen met langere belichtingen.

De andere spullen laat ik nooit thuis

Lensdoeken, meerdere OP/TECH USA capuchonhoeden, SD-kaarten, CF-kaarten, remote release (blijft meestal verbonden met de D810 omdat het bijna altijd weinig licht is als ik fotografeer!), Giottos Rocket Air Blower, reservecamerabatterijen, hoofdlamp, pleisters, tissues, silicagelzakjes, reserve AA-batterijen en camera-regenjassen

De spullen die ik altijd in mijn auto laat liggen… voor het geval dat

Zonnebrillen, steltlopers, maanlaarzen, rifschoenen, handschoenen, muts en winterjas.

Je weet gewoon nooit wanneer ze van pas kunnen komen!!

Nog één ding…

Het zou nalatig van me zijn om niet te vermelden dat ik letterlijk net de Nikon Z7 heb gekocht en de 14-30mm f/4 lens en de FTZ-adapter. Maar het zou verkeerd van me zijn om er iets over te zeggen, want deze foto van mijn uitrusting is LETTERLIJK de eerste foto die ik ermee heb gemaakt!!

www.miekeboynton.com | @MiekeBoyntonPhotography

FacebookPinterestDelen
trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer