Joe Ng

FacebookPinterestDelen

Hallo, ik ben Joe Ng en ik ben een sport- en trouwfotograaf gevestigd in Vancouver, Canada. Ik denk dat ik een van de buitenbeentjes ben in de professionele fotografie…

In tegenstelling tot de meeste werkende professionals die ik heb ontmoet, ben ik een van de weinigen die vanuit het bedrijfsleven in deze branche zijn gekomen. Ik heb 20 jaar functies bekleed in multimediasystemen en informatietechnologie. In die jaren was fotografie niets meer dan een serieuze hobby, iets wat ik in mijn vrije tijd graag deed.

Op de universiteit volgde ik veel fotografielessen tijdens mijn studie elektronische techniek, maar kon er nooit mee van start gaan als een carrière.

In het voorjaar van 2010 realiseerde ik me dat ik de passie die ik ooit had voor mijn carrière in de technologie had uitgeput, dus maakte ik de sprong naar fotografie. Ik besloot de organisatie waarvoor ik werkte te verlaten en mijn droom na te jagen om fotojournalist te worden.

Sindsdien werk ik als freelance fotograaf in Vancouver, Canada, met een focus op sportevenementen. Sommige van mijn andere opdrachten omvatten editorials en bedrijfsevenementen, evenals bruiloften die ik vastleg met behulp van een fotojournalistieke stijl.

Ik ben een van de officiële Fujifilm X Fotografen en fotografeer sinds 2015 uitsluitend met de Fujifilm X Serie camera’s en objectieven.

Ik begon met de Fujifilm X100S in 2014 en volledig overgestapt op het gebruik van Fujifilm uitsluitend toen de Fujifilm X-T1 werd uitgebracht in 2015. Ik werd uitgenodigd om een van de officiële Fujifilm X-Fotografen te zijn in hetzelfde jaar.

Mijn huidige favoriete Fujifilm camera is X-T3. Het wordt geleverd met een extreem krachtige processor en bliksemsnelle AF-scherpstelling met een ongelooflijke beeldkwaliteit, zelfs bij een zeer hoge ISO, wat belangrijk is bij de situaties met weinig licht die ik vaak behandel.

Dit alles, de grote elektronische zoeker en het draaibare scherm maakt het perfect voor allerlei fotografie-opdrachten.

Lichamen:

FUJIFILM X-T3

Dit is mijn huidige favoriete werkpaard camera. Ik fotografeer vaak met 2 of 3 X-T3 camera’s in mijn opdrachten.

FUJIFILM X-H1

Ik ben dol op de 5-assige IBIS- en videomogelijkheden. De iets grotere lichaamsgrootte verbetert de handgreep met Fujinon XF 200mm f/2 telelens. Het is ook mijn go-to run-and-gun videocamera.

FUJIFILM X-T2

Ja, het zit nog in mijn tas. Het was de eerste camera waar ik als beta tester voor Fujifilm aan werkte. Het loopt nog steeds sterk en laat me nooit in de steek.

[Related: Fujifilm X-Series Camera Guide]

Lenzen:

XF14mm f/2.8 R

Het compacte formaat, het snelle diafragma en het scherpe beeld verdienden hun plaats in mijn tas. Ik droeg het in mijn MindShift Backlight rugzak voor buitenopdrachten.

XF23mm f/2 R WR

Het gemonteerd op een van mijn X-T3 camera’s permanent. Het is mijn dagelijkse wandeling rond en openhartige opstelling.

XF56mm f/1.2 R

Mijn favoriete portretlens, punt uit.

XF80mm f/2.8 R LM OIS WR Macro

Must-have item in mijn tas voor foto’s met huwelijksdetails.

XF90mm f/2 R LM WR

Ik vind dit geweldig voor mijn trouwopdrachten, vooral op een overdekte bruiloftsreceptie. Het is een verlengde arm voor mijn XF56mm f/1.2 R.

XF10-24mm f/4 R OIS

Ik denk niet dat ik ooit een slechte foto met lens heb gemaakt. Hou van het ultragroothoekperspectief, het zorgt er gewoon voor dat je foto’s er beter uitzien. BTW, met een krachtig optisch beeldstabilisatiesysteem maakt deze lens ook een goede video run-and-gun lens. De mogelijkheid om uit de hand te werken bij het fotograferen bij weinig licht wordt versterkt.

XF16-55mm f/2.8 R LM WR

Dit was mijn werkpaardlens voor bruiloften, editorials en evenementen. Het omvat ook actie achter de schermen voor, tijdens en na het evenement.

XF50-140mm f/2.8 R LM OIS WR

Dit is mijn werkpaardlens en kan voor 60-70% van mijn werk worden gebruikt. Het is snel, scherp en de brandpuntsafstand is perfect als ik dichtbij moet komen, maar niet te dichtbij.

XF200mm f/2 R LM OIS WR

Dit is mijn meest recente lenstoevoeging ter vervanging van de XF100-400mm f/4.5-5.6 R LM OIS WR lens. Ik krijg 2-3 stops van de zoomlens. Deze lens is geweldig voor alle indoor evenementen zoals Rugby, Voetbal of Hockey die veel fysiek terrein in de velden bedekken. Ik kan deze vasthouden, maar geef de voorkeur aan een monopod na 30 minuten.

Flits:

Godox AD600Pro

Mijn favoriete verlichtingskit die ik ooit heb gebruikt. Ik hoef me geen zorgen te maken over het dragen van lange stroomkabels en het kan in een minuut op locaties worden ingesteld. Ik wou dat Godox een 1200w kop zou vrijgeven door twee Godox AD600Pro samen te combineren.

Godox AD400Pro

Het kleine broertje van Godox AD600Pro. Ik geniet ervan om vrij te fotograferen door een assistent als VOL te hebben.

Godox V860II

Ik heb veel AA-batterijen gerecycled nadat ik was overgestapt op deze flitser. Blij met de snelle recycletijd en niet te vergeten li-ion batterij.

Godox Xpro-F TTL draadloze flitstrigger

De draadloze triggerafstand is verbazingwekkend. Van zijlijn naar zijlijn in een voetbalstadion.

Zak:

ThinkTank Luchthaven International V3.0

Het zuigt al mijn benodigde versnellingen op voor mijn opdrachten buiten de stad met grote bescherming.

MindShift Backlight 26L Rugzak

Hou gewoon van het luik op het achterpaneel dat toegang biedt tot al mijn camera-uitrusting zonder de tas af te doen. Geweldige rugzak voor al mijn buitenopdrachten.

www.joengphotography.com | @joengphotography

FacebookPinterestDelen
trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer