Leo Rosas Morin

FacebookPinterestDelen

Hallo fotografie gemeenschap, mijn naam is Leo Rosas Morin. Ik ben geboren in 1985 in Caracas Venezuela en zolang ik me kan herinneren ben ik gepassioneerd door visuele communicatie en kunst.

Ik ben altijd gesteund en begeleid door mijn ouders bij het ontwikkelen van mijn passies, en skateboarden heeft me uiteindelijk in 2001 verbonden met fotografie.

Mijn opleiding fotografie begon op een 100% autodidactische manier. Ik heb twee keer geprobeerd om me aan te melden voor een fotografieacademie, maar voor verschillende omstandigheden gebeurde het niet – er waren niet genoeg mensen om aan de cursus te beginnen of een ander obstakel, dus ik nam mijn geld terug en gaf het uit aan filmrolletjes.

Op de een of andere manier had ik in mijn hoofd het beeld van de klassieke zilver verchroomde analoge Nikon-camera’s uit de National Geographic-tijdschriften die mijn ouders me periodiek kochten, dus vond ik online de Nikon FM3A, en dat was mijn school.

Het filmen en naar het lab sturen, en vervolgens gefascineerd raken door mijn creaties (alleen omdat ze van mij waren en niet noodzakelijkerwijs omdat ze geweldig waren) – ik herhaalde dit proces gewoon keer op keer, en tijdens het fotograferen van skateboardfoto’s van mijn vrienden begon ik vaardigheden en ervaring te ontwikkelen.

Een paar jaar later spaarde ik wat geld van mijn eerste banen (een paar maanden werken bij een Subway en een pizzatent en vervolgens werken op een directiekantoor) en kocht ik een Nikon D200 voor mezelf.. Ik was ervan overtuigd dat ik sneller zou leren door meteen het resultaat van mijn klikken te kunnen controleren.

Dit wekte ook mijn interesse in Photoshop en ik deed een cursus van de basis die me een goede structuur gaf over hoe ik moest beginnen.

In 2007 was ik de gelukkige winnaar van de Red Bull Photo Challenge, een internationale conceptwedstrijd voor het vinden van nieuwe talenten van fotografie in verschillende landen van de wereld. De prijs was een maand van vakantie en intensieve training in de kwaliteitsnormen en behoeften van Red Bull-fotografie, dus ging ik terug naar Venezuela als de belangrijkste fotograaf voor het merk in hun evenementen en producties in het land.

Het was de perfecte baan tijdens mijn studie. Ik studeerde af in Marketing en kreeg meteen de kans om lid te worden van het Red Bull-fotografieteam in Oostenrijk, waar ik meer leerde en het voorrecht kreeg om tussen 2011 en 2013 (min of meer) meer dan 40 fotografen voor het merk op te leiden.

Daarna heb ik bij het internationale bureau Zooom in verschillende projecten gewerkt met rollen uit productie, concept, organisatie en uitvoering van zowel studio- als outdoorshoots voor de diverse klantenkring.

In 2017 werd ik weer zelfstandig fotograaf. Ik blijf gemotiveerd met nieuwe projecten voor persoonlijke en commerciële doeleinden, zodat mijn leercurve elke dag doorgaat, bij elke taak.

Ik werk met veel verschillende merken en gebruik verschillende tools die ik bezit of die ik huur, afhankelijk van het project, maar hieronder vindt u een lijst met mijn essentials:

Camera

Nikon D850

Nikon D810

Ik gebruik Nikon sinds dag één, te beginnen met de analoge Nikon FM3A. De D850 is voor professioneel werk, hij is snel genoeg en heeft voldoende resolutie voor de normen van vandaag en hij dekt goed alle gebieden van mijn workflows. Ik zie dat Sony steeds beter wordt, ik begin voor het eerst een overstap te overwegen.

Ricoh GR

GoPro Zwart 7

Canon G7x (voor videoblogs)

Lenzen

Sigma Art 105mm f/1.4

Dit is een geweldige lens die ik graag gebruik voor portretten en lifestyle foto’s.

Sigma Kunst 14-24mm f/2.8

Deze lens is geweldig en de minimale vervorming voor zo’n brandpunt is geweldig. Wanneer er behoefte is aan een groothoeklens gebruik ik deze graag in plaats van de Nikon versie die ik persoonlijk niet leuk vind vanwege hoeveel het vervormt.

Sigma Kunst 24-70mm f/2.8

Een geweldige all-terrain lens voor evenementenwerk en wanneer je rond wilt gaan met alleen je camera en één lens.

Nikkor 50mm f/1.4

De klassieke lens die ik vanaf dag één heb gebruikt, het is een klein objectief dat je gewoon in je tas kunt gooien en is erg scherp, snel en handig.

Nikkor 70-200mm f/2.8

Dit is het objectief voor actie dat ik het meest gebruik, in combinatie met de autofocus mogelijkheden van de D850.. Ik heb alleen maar goede dingen te zeggen over deze lens.

Licht

Bronkleur Siros L 800 (x2)

Ik heb twee van deze beesten en het zijn krachtige studiolampen die je mee kunt nemen. Ze zijn geweldig om te gebruiken en zijn indien mogelijk altijd de moeite waard om te dragen. Hoewel ik dol ben op de Broncolor-lichten en modifiers, heb ik het gevoel dat ze een beetje achterlopen in draagbare oplossingen, dus ik zou in de toekomst Profoto- of Elinchrom-eenheden kunnen overwegen.

Nikon SB-800

Nikon SB-900

Tassen en koffers

Peli Lucht 1535

Peli 1650

Peli 1400

Peli-koffers zijn gewoon langdurig en nuttig. Ik wil graag gemoedsrust hebben, wetende dat mijn spullen veilig zijn opgeslagen en veilig zijn voor transport wanneer dat nodig is. Ik krijg waarschijnlijk ook de nieuwe 1645 Air.

Gitzo Adventury 45 lt

Gitzo adventure backpack, een van de handigste rugzakken voor mijn stijl van fotografie en workflows. Het ziet er heel minimalistisch uit voor zo’n grote capaciteitstas. Ik kan mijn Lightstand, statief, camera, lenzen en een krachtige Broncolor Siros L meenemen wanneer dat nodig is.

Lowepro Protactisch 200

Drone

Mavic Pro 2

De eerste Drone die ik de moeite waard vind om te kopen voor mijn stijl van werken. Het is compact genoeg, en met geweldige kwaliteit voor video en goede kwaliteit voor foto’s, waarom niet het grote voordeel hebben van het uitbreiden van mogelijkheden om hoeken te bedekken en beelden te maken?

Accessoires

PolarPro ND + Polarisator filters voor Mavic Pro 2

PocketWizard Plus II Plus III

Ik gebruik deze meestal voor het activeren van camera’s op afstand en ze werken perfect!

Lee Filter 100mm Systeem met IRND Filters Set en zachte gegradueerde filters.

Ik heb het nieuwe filtersysteem van Lee en ik vind het erg handig. Ik heb een paar IRND, de Polariser en wat Grad ND, evenals de B / W kit. Als ik de tijd heb zal ik ze gebruiken, maar zeker niet iets voor snelle workflowsituaties.

Sony Dynamic hoofdtelefoon MDR-7506

Zoom H5 veldrecorder

Tascam DR-10L recorder |

Dit zijn geweldige tools voor geweldige audio. Ik doe steeds meer video en ik wil goede audio maken, dus deze twee compacte tools zijn erg handig in verschillende scenario’s.

Peli 7610 Zaklamp

COOPH kleding

Statieven

Manfrotto 536 + Nitro 8 Video hoofd

Dit is gewoon een geweldige combinatie om de camera te monteren voor video- of creatieve panning-opnamen.

Manfrotto Light Stand Master AC

Computer/Techniek

Apple iPad Pro 11″

Ik vind dit een handig hulpmiddel om afbeeldingen meteen te bekijken om aan de klant te laten zien, ook om verbinding te maken en met de drone te vliegen of om gewoon bij je te hebben voor briefings, moodboards of zelfs om onderweg afbeeldingen te bewerken. Het vervangt geen laptop, maar ik vind het het geld waard vanwege de lichtgewicht en snelle werking.

Apple Macbook Pro 13″

Wacom Intuos Pro M

Skateboards

Cruiser board voor soepel transport en straat skateboard voor training en inspiratie – deze maken deel uit van mijn levensstijl, ze inspireren me, vervoeren me en geven me de creatieve aanpak die me met fotografie verbond.

Bedankt voor het bezoeken van mijn profiel op ShotKit, zorg ervoor dat je deelt als je het leuk vindt wat je ziet. 🙂

www.leorosasphoto.com | @leorosasphoto

FacebookPinterestDelen
trouwen
8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer