Sony 24-70mm f/4 Lens Test

FacebookPinterestDelen

Met de release van zoveel geweldige Sony spiegelloze camera’s, is iedereen op zoek naar een geweldige lens om te combineren met hun nieuwe body. Voor veel mensen is een mid-range compacte zoom hun eerste lens.

De Sony 24-70mm f/4 is een prima optie. Het biedt een goede prijs-kwaliteitverhouding, geeft afbeeldingen van goede kwaliteit weer en voelt geweldig in je hand.

Natuurlijk is het niet de best presterende in een categorie, maar het is een geweldige optie voor een breed scala aan scènes en een van de meer betaalbare 24-70mm-lenzen die je zult vinden.

Sony 24-70 f4 Recensie 01

Sony 24-70mm f/4

Grote waarde compacte Sony zoomlens.

Controleer de huidige prijs

Het zoombereik is van toepassing op het fotograferen van veel verschillende onderwerpen en het constante f / 4 diafragma maakt het functioneel voor veel verschillende scenario’s.

Dit is een lens die ik op mijn camera zou kunnen houden en op alles voorbereid zou kunnen zijn. In combinatie met de Camera’s uit de Sony A7-serie is het goed uitgebalanceerd en zou het een geweldige Sony-zoomlens zijn voor reizen, familie, evenementen en avonturen!

Sony 24-70mm f/4 | Specs

Sony 24-70mm f/4 test

Bekijk meer beoordelingen

Pros

 • Bouwkwaliteit
 • Compact formaat/gewicht
 • Goed uitgebalanceerd met de A7 camera’s
 • Goede prijs
 • Handig brandpuntsafstandbereik
Tegens

 • Scherpte
 • Langzamer om scherp te stellen bij weinig licht
 • Optische prestaties kunnen worden verbeterd
Controleer de huidige prijs
 • Winkels voor ongeveer $ 900
 • Sony E-Mount /Full Frame Lens |
 • Diafragma bereik: f / 4 – f / 22
 • Optische beeldstabilisatie
 • Minimale scherpstelafstand: 0,4 m (15,75″)
 • Gewicht: 426 g (0.94 lb)
 • Lengte: 95mm (3.74″)
 • Diameter: 72mm (2.9″)
 • Filter grootte: 67mm

Bouw & Ergonomie

De bouwkwaliteit op de Sony 24-70mm f/4 voelt solide aan. Het robuuste en stevige ontwerp voelt veel hogere kwaliteit aan dan de 28-70mm kitlens waar veel mensen mee beginnen.

Hoewel de lens aanvoelt als een grotendeels metalen ontwerp, het behoudt een wendbaar en uitgebalanceerd gevoel indien gemonteerd op een camera uit de A7-serie. De zoom- en scherpstelringen voelen soepel en nauwkeurig aan.

Het is een “focus by wire” -ontwerp, dus je kunt moeite hebben als je van plan bent om de handmatige scherpstelling te gebruiken. Ik gebruikte het bijna uitsluitend in autofocusmodus met goede resultaten.

Het mist een aantal van de bedieningselementen (focus hold, af / mf-schakelaar, handmatig diafragma, enz.) die je op sommige van sony’s nieuwere lenzen vindt, maar in alle eerlijkheid gebruik ik deze functies zelden. Natuurlijk, ze zijn leuk om te hebben, maar zeker niet nodig.

Over het algemeen overtrof de bouwkwaliteit mijn verwachtingen, vooral voor een lens van minder dan $ 1000.

Focus prestaties

Sony 24-70mm f/4 buiten

Sony A7III + Sony 24-70mm f/4 | 1/1250 f/5.6 ISO1000

De scherpstelprestaties van de Sony 24-70mm f/4 vielen in lijn met wat ik had verwacht. Het was snel genoeg om me niet af te remmen, maar niet helemaal op snelheid met de nieuwe G Master-lenzen.

Met de mindset dat dit een manusje-van-alles lens, de focusprestaties waren volledig functioneel! Het aarzelde alleen in een paar scenario’s bij zeer weinig licht wanneer het f / 4-diafragma niet genoeg licht leverde voor de camera om snel scherp te stellen.

In de meeste gevallen de focus blokkeerde snel en ik had geen klachten. Als je overdag buiten fotografeert, heb je hier geen problemen.

Bovendien was ik erg blij met hoe nauwkeurig de scherpstelling was op de 24-70mm f/4 toen deze werd vergrendeld. Het volgde goed en creëerde scherpe beelden.

Ik abonneer me op de “je krijgt waar je voor betaalt” mentaliteit, en deze lens past bij die beschrijving. Het is geen super high-end lens, dus verwacht geen topprestaties, maar het is ook niet goedkoop. Het presteert betrouwbaar en consistent.

Beeldkwaliteit

Sony 24-70mm f/4 straatfotografie

Sony A7III + Sony 24-70mm f/4 | 1/400 f/4 ISO250

De Sony 24-70mm f/4 heeft een beetje de reputatie niet superscherp te zijn, vooral aan de telekant. In de praktijk vond ik het volledig adequaat.

Scherpte is iets waar iedereen het over heeft, maar de realiteit is dat de meeste moderne lenzen redelijk scherp zijn.

Natuurlijk, deze lens was een beetje zacht in de hoeken bij de bredere brandpuntsafstanden en niet scherp aan het uiteinde van 70 mm – maar de meeste gebruikers zullen niet pixel gluren genoeg zijn om het op te merken.

In onderstaande afbeelding kun je zien dat het midden van het frame bij f/4 voldoende scherp was.

Sony 24-70mm f/4 scherpte

100% gewas om scherpte | Sony A7III + Sony 24-70mm f/4 | 1/400 f/4 ISO250

Ik ontdekte dat zolang mijn onderwerp zich niet in de uiterste hoeken van het frame bevond, de afbeeldingen scherp genoeg waren om afdrukken te maken en aan klanten te leveren.

Omdat het een f/4 lens is, was de bokeh niet bijzonder spannend bij de Sony 24-70mm f/4.

Ik denk dat het belangrijkste voordeel van de f / 4 was om de kosten en het gewicht van deze lens laag te houden. Het is ongelooflijk klein en licht voor zijn prestaties!

Ik merkte wel wat problemen met paarse randen in scènes met een hoog contrast. De randen van objecten met achtergrondverlichting zoals boomtakken hadden een beetje paarse waas, iets dat enigszins kan worden gecorrigeerd met lensprofielen in Adobe Lightroom, maar niet volledig kan worden geëlimineerd.

Vervorming was aanwezig, maar wordt meestal geëlimineerd zodra het lensprofiel wordt toegepast.

Kortom, deze lens is misschien niet de best presterende in zijn klasse, maar het is een solide optie als u zich niet al te veel zorgen maakt over de technische details van uw afbeeldingen.

Sony 24-70mm f/4 – Voorbeeldafbeeldingen

Bekijk deze voorbeeldfoto’s gemaakt met de Sony 24-70mm f/4.

Waar voor je geld

Over het algemeen levert de Sony 24-70mm f/4 waarde. Voor ongeveer $ 900 geeft het je een breed scala aan brandpuntsafstanden in één relatief compacte lens.

Ik overweeg zelden niet-native lenzen om te koppelen met mijn A7-serie camera’s, maar als je op zoek was naar een nieuwere en iets beter presterende lens voor een vergelijkbare prijs, zou je kunnen kijken naar de Tamron 28-75mm f / 2.8.

Mijn grootste probleem met die lens is het omkeren van de zoom- en scherpstelringen. Het gooide me echt af toen ik het gebruikte.

Een ander alternatief zou de Sony 24-105mm f/4 zijn. De belangrijkste offers zouden grootte, gewicht en een iets hogere prijs zijn.

Als je niet meer dan $ 2.000 wilt uitgeven om de Sony 24-70mm f/2.8 GM-lens te krijgen, is de Sony 24-70mm f/4 een goede keuze.

Het biedt grote waarde, vooral als je niet het extra gewicht van een snellere lens wilt dragen en de compact ontwerp. Het past ook goed bij de Sony 70-200mm f/4.

Controleer de huidige prijs

Sony 24-70mm f/4 Test | Conclusie

Sony 24-70mm f/4 nacht

Sony A7III + Sony 24-70mm f/4 | 1/125 f/4 ISO1600

Samenvattend vind ik Sony 24-70mm f/4 een degelijke zoomlens voor een goede prijs. Als je op zoek bent naar iets kleins / lichtgewicht dat een breed brandpuntsbereik bestrijkt bij een consistent diafragma, is dit je lens.

Als u van plan bent om te reizen en slechts één camera / lens mee te nemen, kan dit een geweldige optie zijn.

Voor mensen die prioriteit geven aan prestaties (vooral als je een sensor met een hoge resolutie hebt, zoals de A7R-serie), voldoet deze lens mogelijk niet aan je normen. Misschien wilt u een G Master-line-up of een niet-native merk zoals Tamron bekijken.

Als je minder om kleine details zoals chromatische aberratie en randscherpte geeft, dan is dit objectief een goede keuze!

Sony 24-70 f4 Recensie 01

Sony 24-70mm f/4

Grote waarde compacte Sony zoomlens.

Controleer de huidige prijs

FacebookPinterestDelen