Jacques Lloyd

FacebookPinterestDelen

Hallo. Mijn naam is Jacques Lloyd, oorspronkelijk afkomstig uit Kaapstad, Zuid-Afrika, en woont nu in het Verenigd Koninkrijk.

Mijn weg om fulltime trouwfotograaf te worden begon als een hobby en als die aspirant-fotograaf op de bruiloften van mijn vrienden. Ik denk dat dat de reden is waarom ik tot op zekere hoogte meer geduld heb met “Uncle Bobs” op mijn eigen bruiloften, want dat is waar mijn reis begon!

Ik ging fulltime in 2010, en ongeveer 5 jaar geleden veranderde mijn stijl van fotografie, omdat ik gewoon niet blij was met mijn werk en wist, na het vinden van een aantal gekke documentaire werk online, dat er een ander pad was om te volgen.

Ik realiseerde me al snel dat door het niet volgen van een “shoot list” er overdag zoveel meer gebeurt waar ik en mijn klanten enthousiast van worden. Ik ben nu helemaal over de onbeduide tussenliggende dingen, en ik vind het geweldig!

Dus op naar gear: ik was tot 2018 een Canon-shooter en ik ben nu 100% overgestapt naar Sony. Het was een enorme beslissing omdat mijn oude 5D MKIII en IV me zo goed van pas kwamen.

Kijkend naar upgraden en wegkomen van enkele van de negatieven, dook Sony gewoon op bij elk beetje onderzoek dat ik deed. Toen Canon hun Mirrorless-aanbod uitbracht, bezegelde het de deal voor mij!

Mijn belangrijkste doel was om een licht / klein camerasysteem te krijgen dat ook bestand was tegen de waanzin en het tempo dat een bruiloft je kan geven.

Ik wil dat mensen negeren dat ik er ben, en als iedereen op de bruiloft denkt dat ik gewoon een andere gast ben, en niet de “hoofdfotograaf”, dan is mijn werk gedaan!

Camera

Sony a7III x3 – Ik fotografeer de hele dag met twee body’s, een met een 25mm prime en de andere met 55mm of 85mm prime. Ik koos voor dit model van Sony om een aantal redenen:

 • Waarde: Deze camerabehuizing, voor wat hij niet alleen op papier maar ook in de praktijk biedt, is gewoon krankzinnig!
 • Grootte / gewicht: Dit was een grote omdat ik zo moe was van het dragen van een zwaar systeem voor ongeveer 10 uur per dag. Mijn rug en ik zijn nu weer vrienden!
 • Prestaties: Eenvoudig uit te leggen. Vroeger miste ik belangrijke momenten omdat focus een probleem was op Canon; nu is 95% van mijn foto’s bewaard gebleven!

Mijn favoriete functies zijn:

 • Kantelbaar scherm: Om die lage en hoge hoeken te krijgen die voorheen niet mogelijk waren op mijn DSLR’s.
 • Eye AF: Je moet het zelf ervaren.  Kortom, ik kan meer documentairefoto’s maken met deze functie en het is super nauwkeurig.
 • Buffer: Op deze slechteriken, zelfs als je de buffer raakt, laten ze je nog steeds toe om meer frames te nemen.
 • Dubbele geheugenkaartsleuven: een must voor de klus. Naar mijn mening is back-up koning!
 • Live view belichting via LCD en EVF: Hierdoor kan ik elke keer nagels blootleggen.
 • Maatwerk: De eindeloze aanpassingsmogelijkheden die deze camera’s bieden, zijn fantastisch. Je hebt een diploma nodig om het op te zetten, maar als het eenmaal aan je wensen en behoeften is gedaan, is het de hemel!

Mijn niet zo favoriete functies zijn:

 • Vreselijk LCD aan de achterkant van de camera. De resolutie is zo slecht en heeft geen zin in 2019, maar als je in volle glorie wilt kijken, maakt de EVF het goed.
 • Ze zijn niet gebouwd om lang mee te gaan zoals mijn Canons waren, vandaar dat ik ze in een easyCover-skin heb gewikkeld. Hierdoor kan ik ze in het rond slaan en hoef ik me geen zorgen te maken dat er iets kapot gaat tijdens mijn bruiloften. Als ik er een breek, zal het derde lichaam ingrijpen om de dag te redden.

Lenzen

Zeiss Batis 25mm f/2.0 – Ik kwam uit een 35mm /85mm setup op mijn Canons en als het ging om schakelen, was er geen 35mm beschikbaar van Sony, en dit was de enige echte keuze. Ik ben zo van deze lens gaan houden dat nu Sony de 35mm f/1.8 heeft gelanceerd., ik ga me niet eens druk maken. Ik zal het grootste deel van mijn dag op deze lens fotograferen en, nogmaals, mijn belangrijkste focus hier was een lens die licht en klein is en die de goederen kan leveren!

Sony FE 85mm f/1.8 – Doe jezelf een plezier, google het waarde/prestatieaanbod van dit objectief; het is superlicht en de beelden die het levert zijn gewoon krankzinnig afkomstig uit de Canon L-serie. Ik gebruik deze lens voornamelijk voor paar foto’s en wanneer ik wat bereik in de kerk nodig heb. Nogmaals, ik ben aan het knallen op ongeveer grootte en gewicht, maar deze lens neemt de taart!

Sony Zeiss 55mm f/1.8 – Dit is mijn go-to lens voor mijn tweede body; Ik kan nog steeds dicht bij mijn onderwerpen komen en meer in het frame opnemen. Ja, je raadt het al, deze bad boy is mijn kleinste lens, dus ik weet zeker dat je hier een thema kunt zien ontwikkelen.

Verlichting/Triggers

Godox TT350S x 3 – Deze hebben ingebouwde triggers, lithiumbatterijen en zijn de kleinste en lichtste draadloze flitsers die ik ooit heb gehad. Ik gebruik ze alleen op de dansvloer en voor toespraken als er licht nodig is.

MagMod Basic Kit – Ik vind dit essentieel om flash morsen en for gelling de flitser temp naar mijn behoeften.

Twee eenvoudige lichtstandaards – Dit is om de flitsers te monteren en te plaatsen waar nodig.

Tassen/Riemen

Lowepro PhotoStream SP 200 (of de vorige versie) – Dit is mijn hoofdtas, maar om eerlijk te zijn, gebruik ik het alleen voor opslag en het blijft te allen tijde in de auto.

Lowepro Passport Sling III – Dit draag ik de hele dag bij me; het bevat één lens, een flitser, water, snacks, extra geheugen en batterijen.

SpiderPro Dual Camera System – Ik kocht deze camerariem omdat het mijn camera’s strapless maakte, waardoor ik meer vrijheid kreeg en ook om het gewicht van de camera’s op mijn heupen te zetten en niet op mijn ruggengraat.

Hardware en software

Windows 10 PC, op maat gebouwd en Dell 27 Inch IPS LCD – Ik ben een Windows-man, en het platform heeft me nooit in de steek gelaten.

Lightroom – Deze software is mijn go-to voor al mijn bewerkingen; Ik gebruik mijn eigen aangepaste presets, omdat ik het gevoel heb dat de “off the shelf stuff” zelden werkt en snel uit de mode raakt. Ik hou ervan dat mijn afbeeldingen er schoon uitzien met minimale wijzigingen.

MISC.

SanDisk Extreme PRO 128 GB SDXC-geheugenkaart x 6 – Ik heb alleen Sandisk gebruikt, een merk dat ik vertrouw!

Twee gekookte eieren en voedsel voor de avond – Dit is essentieel voor mij en stelt me in staat om me te concentreren op het werk; te vaak is eten een probleem op bruiloften voor dienstverleners of alleen de tijd dat je wordt geserveerd, past zelden in je opnameschema.

Het verwijdert een element van stress en stelt me in staat om me te concentreren op het werk dat voor me ligt. Het idee van twee gekookte eieren kwam van een vriend van me, en ik pop deze tijdens de lunch, en het is een snelle en rommelvrije oplossing om me op de been te houden.

Vlinderdas – Het is een bruiloft, dus ik doe wat moeite om me een beetje aan te kleden en helpt me om op te gaan in het geheel.

Als je op zoek bent naar huwelijksfotografie, is mijn advies om je huiswerk goed te doen aan de zakelijke kant van de dingen en zelf uit te zoeken hoeveel het kost om een bruiloft van begin tot eind te produceren.

Ten tweede, tweede schiet zoveel als je kunt, zelfs als je eenmaal opstaat, zakelijk gezien.

Ik heb zoveel vrienden gemaakt en door niet de druk op de dag te hebben, kun je een aantal van je beste werk produceren. Kijk nooit neer op het feit dat je een tweede bent, het heeft mijn stijl zo helpen groeien!

www.realsimplephotography.net

FacebookPinterestDelen
trouwen

11 tools voor trouwfotografen

Bekijk de 11 essentiële tools en apps die elke trouwfotograaf dit jaar zou moeten gebruiken.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer