Sigma 24-70mm f/2.8 DG DN ART Review (voor Sony)

In 2019 bracht Sigma hun eerste DG DN-lens uit – de Sigma 35mm f/1.2 DG DN ART.

Dit was een van de eerste Sigma objectieven die gemaakt werd voor een full frame spiegelloze vatting, in tegenstelling tot de DSLR objectieven die Sigma eerder produceerde en die een ingebouwde Sony adapter hadden.

De 35mm werd gevolgd door een Sigma 14-24mm f/2.8 DG DN ART, 45mm f/2.8 DG DN Contemporary en nu de Sigma 24-70mm f/2.8 DG DN ART.

Dit is waarschijnlijk een gevolg van Sigma’s betrokkenheid bij de L mount alliantie.

Deze nieuwe aanpak is herkenbaar aan de combinatie van de afbakening van DG DN. Daarvoor hadden lenzen DG of DN – de DG geeft full-frame aan en DN geeft spiegelloos aan.

Dit zijn de eerste lenzen die bij beide verschijnen.

Athol Hill_Sigma24-70 Beoordeling8

Sigma 24-70mm f/2.8

Uitstekende constructie, snelle autofocus en uitstekende beeldkwaliteit maken dit objectief een waardig Sony-alternatief.

Controleer de huidige prijs

De tweede grote verandering met de DG DN-reeks is de introductie van compactere lenzen die zijn ontworpen om te concurreren met Sony op het gebied van grootte, in plaats van alleen de grote lelijke neef te zijn.

(Dat hebben we gedaan.t zie dat met de Sigma ART 35mm f/1.2 vanwege de grootte die nodig is voor het f/1.2 diafragma.)

Met de Sigma 24-70mm f/2.8 DG DN ART en Sigma 14-24mm f/2.8 DG DN ART, Sigma concurreert nu met Sonys native lenzen, met kleinere en lichtere opties.

Laten we de Sony 24-70mm f/2.8 voor Sony E Mount eens nader bekijken.

Inhoudsopgave

Sigma 24-70mm f/2.8 DG DN ART Specs

Pros

 • Prijs
 • Beeldkwaliteit
 • Gewicht (voor een Sigma ART)
Tegens

 • Zoomring draait de verkeerde kant op
 • Lensdoppen
 • Nog steeds zwaar
Controleer de huidige prijs
 • Brandpuntsafstand: 24 tot 70mm
 • Beeldhoek: 84,1° – 34,3°
 • Membraanbladen: 11 (afgerond membraan)
 • Optisch ontwerp: 19 elementen in 15 groepen
 • Maximaal diafragma: F/2.8
 • Minimaal diafragma: F/22
 • Lens mount: Sony E / L Mount
 • Formaat compatibiliteit: Full-frame
 • Minimale scherpstelafstand: 7.09 “/18cm
 • Maximale vergrotingsverhouding: Breed 1:2.9
 • Filter grootte: 82mm
 • Beeldstabilisatie: Nee
 • Scherpsteltype: Autofocus
 • Afmetingen: 3,46 x 4,84 “/ 87,8 mm × 122,9 mm
 • Gewicht: 1.84 lb/835 g

Bouw & Ergonomie

Sigma 24-70mm DG DN ART constructie

De constructie op de Sigma 24-70mm DG DN ART is uitstekend.

De Sigma 24-70mm f/2.8 DG DN ART wordt geleverd in Sigmas gebruikelijke witte ART-serie verpakking. In de doos zit jevindt:

 • De lens met voor- en achterlensdoppen
 • De kap
 • Een gewatteerde lensbehuizing
 • Handleidingen, garanties en de gebruikelijke stukjes papier die we nooit lezen totdat we een probleem hebben

Voordat we aan het bouwgedeelte beginnen, laten we iets van onze borst krijgen: er zijn geen kleine, lichte 24-70mm f/ 2.8 pro-grade lenzen. Het is een mythe.

Het ontwikkelen van een lens met een constant f/2.8 diafragma voor een zoombereik van 24mm tot 70mm – eentje met weersafdichting, uitstekende kwaliteit optiek en een professionele constructie die tegen klappen kan – is logistiek complex. Deze functies doen het gewoon niet gelijk aan lichte lenzen.

Pro 24-70mm zooms = groot. Daar kun je niet omheen.

Wat het gewicht betreft, tamron omzeilt het door veel plastic te gebruiken in de constructie van hun 28-75 mm en de brandpuntsafstanden aan te passen zodat ze het voorste element klein kunnen houden.

De 28-75mm is bijna even lang als de Sigma, maar de Sigma heeft een iets groter frontelement en is zwaarder door de metalen constructie.

Sigma 24-70mm f/2.8 DG DN ART vs Tamron

De nieuwe Sigma 24-70mm f/2.8 vs de Tamron 28-75mm f/2.8.

De lensconstructie van de Sigma is zeer hoge kwaliteit, en er zijnt veel dingen die ze door de kieren laten glippen in het geval van hun nieuwe 24-70mm.

Net als bij de nieuwe 35mm f/1.2 voorzag Sigma het objectief van een focal lock-knop vergelijkbaar met die van de Sony G Master objectieven.

In combinatie met het brandpuntsslot kunt uvindt een handmatige focus / autofocusschakelaar en een zoomvergrendeling die de lens op 24 mm houdt wanneer deze wordt opgeslagen. Als leuke bijkomstigheid kun je met de Sigma 24-70mm DG DN ART het slot uitschakelen door aan de zoomring te draaien.

De zonnekap op de Sigma 24-70mm f/2.8 DG DN ART is beter dan veel van de G Master objectieven die ik bezit die veel meer kosten dan de Sigma. Ik vinden het ongelooflijk frustrerend wanneer bedrijven lenzen van $ 1000 + produceren en de goedkoopste plastic kap ervoor plaatsen.

Mijn enige kritiek op dit punt zijn het zoommechanisme, dat in de tegenovergestelde richting lijkt te draaien van mijn andere lenzen, en de lensdop. Sigma biedt nog steeds vreselijke lensdoppen die er gemakkelijk af vallen.

Focus prestaties

Sigma ART focus prestaties

Autofocus is erg goed, een verbetering ten opzichte van de vorige generatie Sigma’s en geschikt voor de meeste situaties | Sony A7Riii + Sigma 24-70mm f/2.8 DG DN ART | 105mm | 1/60 sec | f/4 | ISO100.

De focusprestaties op de Sigma 24-70mm f/2.8 DG DN ART is zeer respectabel.

Ik heb het de afgelopen maand in verschillende omstandigheden getest. De lens onberispelijk uitgevoerd bij het fotograferen van modellen op zwaar verlichte en schemerige locaties, en op de pistes in Saalbach, Oostenrijk met snowboarders en skiërs. Op geen enkel moment had ik het gevoel dat de Sigma het niet bijhield.

Weinig licht is ook verrassend goed voor een Sigma lens van derden.

Tot op heden heb ik ontdekt dat oog- en gezichtsfocus is vlekkeloos, zelfs bij tegenlicht.

Op basis van mijn ervaringen met de Sigma 35mm f/1.2 en nu de 24-70mm f/2.8 lijkt het erop dat Sigma met elke release hun AF-prestaties aanzienlijk verbetert. Ik denk niet dat het lang zal duren voordat de prestatievoordelen van de Sony GM-lenzen tot het verleden behoren.

Ik zal geen commentaar geven op videoprestaties: het is niet mijn gebied en ik wil mensen niet het verkeerde perspectief geven.

Beeldkwaliteit

In één woord: uitzonderlijk.

Als je prime-achtige scherpte verwacht, heb je waarschijnlijk een gezonde dosis realiteit nodig. Priemgetallen zijn tegenwoordig zo goed dat er een anomalie nodig zou zijn om dat in een zoom te produceren.

Dat gezegd hebbende, de beeldkwaliteit op de Sigma 24-70mm f/2.8 DG DN ART is precies wat je zou verwachten van een premium 24-70mm f/2.8 lens.

Wijd open bij f/2.8 is het uitzonderlijk scherp in het midden van het frame en scherp aan de randen van het frame.

Gestopt naar beneden, verbetert het stapsgewijs, met een piek rond f / 8. Ik doe persoonlijk niet veel landschapswerk, maar ik heb mijn hand geprobeerd tijdens het reizen door Oostenrijk en de lens presteerde geweldig.

Het is een beetje zacht bij korte scherpstelafstanden, maar het is belangrijk om te onthouden dat de minimale scherpstelafstand in dit geval korter is dan de Sony, dus het is zacht in een gebied dat de GM niet kan concurreren.

Vervorming is mild over het hele bereik, hoewel het het meest zichtbaar is op 24 mm, wat gebruikelijk is voor een 24-70 zoom. Lichtafval is merkbaar wijd open, maar klein en gemakkelijk te verhelpen in de nabewerking.

Chromatische aberratie is goed onder controle over het hele zoombereik en ik heb tot op heden geen correcties hoeven aanbrengen.

Sigma 24-70mm f/2.8 DG DN ART Voorbeeldfoto’s

Bekijk deze voorbeeldopnames gemaakt met de Sigma 24-70mm f/2.8 DG DN ART.

sigma 24-70mm DG DN ART voor landschapsfotografie

Waar voor je geld

sigma 24-70mm DG DN ART voor portret

De lens staat scherp wijd open. Met dank aan mijn mooie model Chloe voor het helpen met de shoot | Sony A7Riii + Sigma 24-70mm f/2.8 DG DN ART.

Er zijn twee grote concurrenten voor de Sigma ART 24-70mm f/2.8 DG DN: de Sony 24-70mm f/2.8 G Master en de Tamron 28-75mm f/2.8.

Met ongeveer de helft van de prijs van de Sony G Master met slechts kleine nadelen en enkele voordelen, is de Sigma 24-70mm een veel betere optie voor potentiële kopers. Je zou de Sigma 24-70mm kunnen kopen en een goede prime voor de prijs van de GM.

De Tamron is misschien goedkoper, maar het heeft enkele nadelen – namelijk het verlies van 4 mm aan de korte kant en de plastic constructie en weersafdichting diet matchen met de Sigma of de Sony.

Sommigen zullen zeggen dat de goedkopere Tamron wijst op een betere prijs-kwaliteitverhouding; Ik zou zeggen van niet. Ik denk dat ze allebei verschillende voordelen bieden voor hun respectieve prijspunten.

Wil je een lichtgewicht lens dan is de Tamron meer geschikt; als je iets robuusters wilt voor professioneel werk, is de Sigma de betere keuze en de extra $ 200 waard.

Controleer de huidige prijs

Sigma 24-70mm f/2.8 DG DN ART Beoordeel | Conclusie

modefotografie met sigma 24-70mm f/2.8 DG DN ART

Verlichte en donkere locaties waren geen probleem voor de AF | Sony A7Riii + Sigma 24-70mm f/2.8 DG DN ART | 34,4 mm | 1/100 sec | f/2.8 | ISO250.

De Sigma 24-70mm f/2.8 DG DN ART is een lens die G Master-achtige kwaliteit biedt voor de helft van de prijs, en in tegenstelling tot de vorige generatie Sigma Art-lenzen, is deze eigenlijk kleiner en lichter dan het G Master-equivalent.

Historisch gezien had de grootste klacht over Sigma betrekking op het gewicht en de grootte van de lenzen. Sigma heeft dit aangepakt in de nieuwe reeks DG DN-lenzen, waardoor ze een uiterst verleidelijke propositie zijn voor iedereen die op zoek is naar een professionele zoom.

Op dit moment zou ik zeggen dat Sony zich zorgen moet maken, maar ik denk dat de nieuwe lijn Sony-lenzen zal helpen bij sony’s dominantie van de spiegelloze full-frame markt.

Niet iedereen heeft het vergulde budget dat nodig is voor de GM-lenzen en de Sigma 24-70mm f/2.8 DG DN ART biedt een alternatief dat de GM in veel categorieën verslaat.

Athol Hill_Sigma24-70 Beoordeling8

Sigma 24-70mm f/2.8

Uitstekende constructie, snelle autofocus en uitstekende beeldkwaliteit maken dit objectief een waardig Sony-alternatief.

Controleer de huidige prijs