Megan Wilsons

Hallo vrienden! Mijn naam is Megan Wilson. Ik ben zo vereerd dat ik ben gevraagd om op ShotKit te worden vermeld.

Ik fotografeer nu al vijf jaar bruiloften en heb me de afgelopen jaren vertakt om meer personal branding en vrouwenportretten te fotograferen. Ik ben gevestigd in Leicester, Engeland, maar ik kom oorspronkelijk uit Zuid-Afrika en ja, ik heb nog steeds een grappig accent.

Voordat ik fotograaf werd, behaalde ik een masterdiploma in toegepaste criminologie en werkte ik twee jaar in onderzoek, maar ik heb altijd graag foto’s gemaakt.

Ik ben een autodidactische fotograaf en ik ben ervan overtuigd dat uitrusting niet ‘de fotograaf maakt’. Goede uitrusting helpt zeker, maar uiteindelijk is uitrusting slechts het gereedschap – niets meer, niets minder.

Camera’s en lenzen

Ik begon met het gebruik van de Nikon D90 – bedankt papa! Na een tijdje te hebben geholpen en tweede foto’s te hebben gemaakt voor andere fotografen, besloot ik mijn eigen bruiloften aan te nemen en mijn uitrusting te upgraden.

Ik heb twee Nikon D750’s gekocht (waarvan er één is afgebeeld in mijn kitafbeelding) die ik nog steeds gebruik. Ik hou van hun mogelijkheden bij weinig licht en ik vind ze geweldige, vrij lichtgewicht werkpaarden voor bruiloften.

Ik bleef bij de Nikon-familie omdat dat is wat ik heb geleerd en ik ben nog steeds erg blij. Ik denk dat hun systeem nu zo natuurlijk voor me voelt dat ik moeite zal hebben om over te schakelen naar iets anders, maar wie weet wat ’toekomstige ik’ besluit te doen.

Na het uitproberen van een paar zoomlenzen toen ik voor het eerst begon, besloot ik dat ik de voorkeur gaf aan de manier waarop prime-lenzen eruit zien en de stijl van fotograferen die ze vereisen.

Ik heb een Nikon 24mm f/1.4, Sigma Art 35mm f/1.4, een Nikon 50mm f/1.8 en een Sigma 85mm f/1.4.

Mijn stijl van trouwfotografie is voornamelijk reportage, en de enige keer dat ik meer hands-on ben, is voor groepsfoto’s en portretten van koppels.

Ik geef absoluut de voorkeur aan het vastleggen van ongeposeerde en ontspannen momenten, en ik heb de neiging om mijn 24 mm en 85 mm te gebruiken voor het grootste deel van een trouwdag.

Ik gebruik mijn HoldFast MoneyMaker om mijn beide camera’s tegelijkertijd te dragen, met een andere lens op elke camera.

Ik merk dat dat me de flexibiliteit geeft om verschillende momenten vast te leggen, zowel dichtbij als veraf, en het zorgt voor een snelle verandering tussen de verschillende brandpuntsafstanden. (Bovendien geven de Holdfast-riemen me een beetje het gevoel dat ik een cowgirl ben. Yeeehhawww!)

Ik ben dol op de compressie op de 85mm f/1.4, en het is een geweldige lens als ik rondkruip om onopvallend te zijn en natuurlijke momenten te documenteren.

De 24mm is geweldig voor het vastleggen van context en geeft mensen echt het gevoel dat je deel uitmaakt van een moment wanneer je terugkijkt naar het beeld.

Lichten

Ik gebruik over het algemeen de hele dag natuurlijk licht en haal mijn flitser pas echt uit voor de eerste dans, dansvloer, nachtportretten en sterretjes.

Ik heb twee speedlights, een is een Yongnuo YN565EX en de andere is een Nikon SB-800. Ik gebruik ook Yongnuo YN622N-TX triggers voor off-camera flitswerk. Ik ben van plan om deze volgend jaar te upgraden naar Godox-triggers, omdat ze iets betrouwbaarder zijn.

Ik heb ook een videolamp die ik vaak gebruik voor het taartsnijden en nachtportretten. Het is nu vrij oud en ik weet niet zeker of het meer wordt verkocht, maar het is een Pergear 298 LED 3200-5600K Video Light Wand.

Hardware en software

Ik neem meestal mijn laptop mee naar bruiloften (tenzij de bruiloft in het midden van een veld is!), Zodat ik halverwege de dag afbeeldingen kan uploaden en back-uppen. Ik heb een MacBook Pro 13” en een 4TB LaCie externe harde schijf.

Ik gebruik Lightroom voornamelijk om te bewerken en af en toe Photoshop wanneer dat nodig is.

Ik heb mijn presets op maat voor mij laten maken door de fantastische Amy-Leigh van Northern Presets en ik ben er dol op! Ze maken het bewerken een fluitje van een cent en helpen me mijn bewerking consistent te houden in verschillende lichtsituaties.

MISC.

Ik draag extra batterijen in de “No Probllamma” tas, dat doet me grijnzen als ik het zie, want wie houdt er nou niet van lama’s!? Ik heb ook twee SD-kaarthouders – een voor schone kaarten en een voor gebruikte kaarten.

Ik ben doodsbang om per ongeluk een kaart af te vegen en afbeeldingen te verliezen (ik heb het nog nooit gedaan, maar ik heb verhalen gehoord – eek!) dus op deze manier kan ik ervoor zorgen dat dat niet gebeurt.

Ik heb ook een kleine visitekaartjeshouder, die mijn kaarten intact houdt, omdat ik me vroeger zo schaamde om iemand een besmeurd visitekaartje te geven dat al maanden op de bodem van mijn tas lag.

Last but not least heb ik altijd een pakje kauwgom in mijn tas. Frisse adem is een must, plus vaker wel dan niet, de bruid en / of bruidegom willen iets mintachtigs voordat ze hun “I dos” zeggen, dus het is handig om te hebben.

Zak

Ik heb lang gezocht naar een tas die al mijn spullen zou herbergen, maar ook eentje waar ik het uiterlijk van leuk vond. De Barber Shop Doctor Bag, “Quiff”, slaat zeker aan voor mij.

Ik vind het geweldig dat ik het kan openen en alles erin kan zien, in één oogopslag.  Ik haat het om naar dingen te moeten graven, vooral als ik weet dat ik een belangrijk moment kan missen.

Het heeft een heleboel zakken en compartimenten die me helpen alles georganiseerd te houden en mijn man noemt het mijn “Mary Poppins’-tas” die me doet grinniken. Het krijgt ook bonuspunten omdat mijn hond, Kenzo, er extra schattig uitziet.

Dat is dus mijn uitrusting in een notendop! Het is niet per se de chicste uitrusting, maar wat ik heb werkt voor mij en de manier waarop ik fotografeer!

www.meganwilson.net| @msmeganwilson

trouwen

11 tools voor trouwfotografen

Bekijk de 11 essentiële tools en apps die elke trouwfotograaf dit jaar zou moeten gebruiken.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer