Jacqui Turner

Al op jonge leeftijd was mijn passie ballet en moderne dans. In de loop der jaren zijn mijn dans en mijn gezinsleven verweven met kunstenaars, dansers, acteurs, schrijvers, muzikanten en fotografen.

Deze invloeden vormden mijn gebruik van licht, compositie, ontwerp, vorm en emotie in mijn fotografisch werk.

Ik kreeg mijn eerste camera toen ik tien was, een Kodak Instamatic, die een plek vond naast mijn dansen. Ik hield van het proces van het “stoppen” van momenten in de tijd.

Maar pas toen ik halverwege de twintig was, begon ik mijn liefde voor fotografie serieus te nemen. Ik kocht een Minolta filmcamera voor mezelf en werd weggevaagd.

Kort daarna ontdekte ik de schoonheid van Nikon. Ik ben begonnen met een N90 en in de loop der jaren heb ik een upgrade uitgevoerd via verschillende Nikon filmcamera’s.

Toen de film (Velvia) die ik gebruikte werd stopgezet, ben ik geleidelijk overgestapt op digitaal, te beginnen met de Nikon D80, vervolgens de D90 en vandaag gebruik ik de D7200.

Ik fotografeer voornamelijk met een Nikkor Micro 85mm f/2.8, Nikkor 18-140mm f/3.5-5.6 en een Tokina 11-16mm f/2.8.

Onlangs ben ik overgestapt op spiegelloze systemen met een Sony a7R II, met een 50mm f/1.8 en een 85mm f/1.8 lens.

Ik word gedreven door de vreugde van de schepping, van het zien en de vreugde van het uitdrukken van mezelf. Ik streef ernaar om werk te maken dat de kijker aanspoort om een dialoog te beginnen tussen het onderwerp en zichzelf, hun perspectieven op het bekende te verbeteren en een kans te bieden om hun eigen gevoel voor interpretatie te verkennen.

Ik woon in Monterey Bay, Californië, een gebied met diepe wortels in de fotografie. Inspiratie haal ik uit mijn omgeving en de Monterey Photographic Community.

Mijn beelden variëren van abstract tot landschappen, van architectuur tot modellen, macro tot fotojournalistiek, kleur tot zwart-wit. Ze zijn tentoongesteld in galerijen, privécollecties en zijn op verzoek beschikbaar voor aankoop en commissie.

Ik fotografeer waar mijn inspiratie me brengt!

In mijn cameratas:

Nikon D7200: Ik vind deze camera comfortabel en makkelijk te gebruiken. Het heeft beelden van hoge kwaliteit opgeleverd waar ik blij mee ben, hoewel het een beetje worstelt in situaties met weinig licht.

Nikon Nikkor 18-140mm f/3.5: Dit objectief is zeer veelzijdig. Ik heb de neiging om deze lens het meest te gebruiken, zowel in close-up werk als portretten. Het is licht van gewicht en stelt vrij snel scherp. Het brede zoombereik geeft me veel creativiteit en mogelijkheden tijdens het componeren.

Nikon Micro 85mm f/2.8: Dit is een betaalbare macrolens. Ik gebruik het vooral voor mijn abstracte werk.

Tokina 11-16mm f/2.8: Ik fotografeer niet zo veel landschappen, maar als ik dat doe, is dit objectief geweldig. Ik kocht het toen ik de Melkweg aan de oceaan fotografeerde en kreeg een aantal geweldige foto’s.

Lens Baby: Hou van mijn Lens Baby en de verrassende effecten die ik ervan krijg!

Manfrotto 190 Carbon Fiber Statief: Lichtgewicht, stevig en gemakkelijk te gebruiken.

RRS Kogelkop: Gemakkelijk te gebruiken met zijn hendelklem en knoppen. Het vergrendelt mijn Nikon veilig en is gemakkelijk te manoeuvreren.

Photoflex Diffusers: Wit, zilver en goud. Ik heb verschillende maten die ik in mijn werk gebruik. Ik vind deze zo handig, dat wanneer ik mijn fotografielessen op de middelbare school (gids) geef, deze als prijzen worden gebruikt. Een must voor elke fotograaf.

TrueShot Camera Strap met Galaxy Neopreen Patroon: Love deze camera strap. Zeer comfortabel!!!

Sony a7R II: Lichtgewicht, full frame en doet het goed bij weinig licht. Ik vind deze camera handiger voor avondopnames en fotograferen in de stad dan de Nikon.

Sony SEL85F18 85mm f/1.8-22: Prachtige portretlens, in de studio of buiten. Goed gebouwde lens en vrij goed gewicht. Blij met mijn foto’s!

Sony 50mm f/1.8: Een geweldige werkpaardlens. Ik hou ervan om het mee te nemen in de studio of tijdens een meer casual straatshoot.

www.jacquiturnerphotography.com | @jacqui_turner_fotografie

trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer