Jeff Leving

FacebookPinterestDelen

Mijn fotografie-obsessie begon in 2005 toen ik een camera van eBay kocht. Het was een Canon EOS 500 en daar heb ik mijn eerste filmrolletjes op geschoten. Sindsdien heb ik altijd foto’s gemaakt.

Na mijn schooltijd ben ik grafisch ontwerp gaan studeren. Dit heeft me veel geholpen met fotografie en mijn workflows. Ook kan ik de controle nemen over mijn branding en al het aangepaste drukwerk dat ik moet doen.

Ik heb veel surffoto’s gemaakt van ongeveer 2007 – 2014. Omdat het gebaseerd is op de Gold Coast in Australië, is het moeilijk om niet te gaan surfen. Hoewel het vrij lastig is om consistent geld te verdienen met surffotografie.

Dus ik dacht dat ik beter beter rond kon worden als fotograaf. Ik werkte in een studio in Sydney waar ik alles leerde over belichting, grip gear en algemene studiofotografie.

Hoewel ik het altijd leuk heb gevonden om zo veelzijdig mogelijk te zijn, doe ik nog steeds grafisch ontwerp en veel van mijn ontwerptaken hebben me ertoe gebracht foto’s te maken. Of het nu gaat om zoekboeken voor merken of producten voor catalogi, ik heb het geluk gehad om mijn vaardigheden te gebruiken.

Onlangs ben ik begonnen met architectuur en gebouwontwerp. Ik hou ook van oudere gebouwen en stedelijke scènes. Dan is het fotograferen tijdens een lekker middaglicht tot diep in de nacht ook altijd leuk. Het is zeker meer mijn persoonlijke werk op dit moment.

Ik hoopte dit jaar fulltime freelance te gaan, hoewel het lastig is geweest met COVID19 🙁

Mijn uitrusting is Canon omdat ik het gemakkelijk te gebruiken en relatief betaalbaar vind. Ik heb Nikon echter gebruikt en vond Canon-lenzen beter.

Fototoestel

Canon 5D Mark IV – Momenteel mijn enige digitale camera, de beeldkwaliteit is alles wat ik nodig heb en het dynamisch bereik in de RAW’s is waanzinnig. Het is gemakkelijk te gebruiken en betrouwbaar, dus ik heb niet de moeite genomen om het te upgraden. Ik ken de menu’s en fysieke knoppen van achter naar voren, dus het snel kunnen bedienen is een andere reden waarom ik van dit ding hou.

Lenzen

Canon EF 50mm f/1.4 – Geweldige allround lens, episch voor detailopnames en altijd handig voor portretten.

Canon EF 16-35mm f/4L – Ik gebruikte dit veel toen ik begon met het fotograferen van interieurs, ik gebruik het nog steeds. Super scherp en geweldig voor kleine ruimtes. Ook als ik video’s moet maken is deze lens geweldig met beeldstabilisatie.

Canon EF 24mm tilt-shift f/3.5 – Pas onlangs gekocht en het is echt de hoofdlens die me in staat stelt om architectuur goed te fotograferen. Het was even wennen maar nu ik het onder de knie heb, doe ik het niet meer uit bij het fotograferen van architectuurfotografie (voorbeelden).

Canon EF 100mm Macro f/2.8L – Een geweldig objectief voor producten en het vastleggen van allerlei details op alle soorten klussen. Ik gebruik het ook voor het vreemde portret.

Driepoot

Benro Carbon Tripod en Manfrotto Junior 410 Geared Head (niet afgebeeld) – De versnellingskop is geweldig om mijn cameraniveau te maken en in kleine stappen aan te passen.

Hardware en software

Voor het verwerken van opnames gebruik ik een Apple Macbook Pro 15″ 2,5 GHz core i7 en Capture One of Photoshop.

MISC.

ZoMei CL Polariser Filter – Geweldig om reflecties tot een minimum te beperken en ik vind dat het mijn afbeeldingen veel meer contrast geeft.

DJI Mavic Air – Ik heb dit voornamelijk voor persoonlijk gebruik voor landschapsfoto’s en af en toe huizen waar ik in een gebied ben dat het toelaat.

Ik bewaar mijn spullen in een Chrome Niko Backpack, veruit de beste camerarugzak die ik heb gehad. Alle spullen die niet in de tas passen, gaan in een Pelican Case. Voor mijn geheugenkaarten gebruik ik een incase wallet kaart.

www.jefflevingston.com.au | @jefflevingston

FacebookPinterestDelen
trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer