Jeff Watkins

FacebookPinterestDelen

Hé Hé! Ik ben Jeff Watkins, een bruilofts- en portretfotograaf uit Phoenix Arizona en de eigenaar van KolorPHX Photographic CO!

Het lijkt net gisteren dat ik 90+ uur in een keuken zat als chef-kok in enkele van ’s werelds beste hotels en resorts! En nu leef ik hier de droom die ik me nooit had voorgesteld met mijn vrouw Tiffany en mijn super dope zoon, Koen Levi.

6 jaar geleden pakte ik per ongeluk mijn eerste camera op. Je kunt er meer over lezen hier.

Maar goed… Ik pakte per ongeluk mijn eerste camera om een albumhoes te fotograferen voor een cd waar mijn vrouw aan werkte.

Ik was net ontslagen van mijn baan als chef-kok en ik had geen geld om een fotograaf in te huren, dus ik zei, wat in hemelsnaam, hoe moeilijk kon het zijn!

Ik heb een Nikon D50 geleend en gebruikte alle Photoshop lens flare die ik kon en maakte mijn eerste foto. Ik wist niet dat dit het begin was van iets nieuws.

Ik kocht mijn eerste camera een week later; het was een Fuji FinePix voor $ 50 bij Target. Ik verdiende mijn eerste $ 1000 met die camera en het waren enkele van de slechtste foto’s die je ooit hebt gezien!

In de loop van de volgende jaren heb ik een paar lichamen gefilterd om verschillende redenen om te upgraden en te vinden wat ik echt leuk vind. 3 1/2 jaar geleden werd ik verliefd op Canon en heb nooit meer achterom gekeken.

Dit is wat er in mijn tas zit!

Canon EOS R

Ik weet dat er een hoop controverse is over dit orgaan, maar je kunt je eigen mening ontwikkelen. Voor mij, na het fotograferen van de Mark IV voor een paar jaar en niet echt een fan van sommige van de andere spiegelloze camera’s die er zijn, besloot ik om de EOS R te bekijken.

Deze man is freaking rad! Het dynamisch bereik en Canons AF systeem zijn waar ik het meest van hou!!

Sigma 50mm f/1.4

Dit is mijn werkpaard!! Ik fotografeer mijn Sigma 50 ongeveer 80% van de dag. Het is altijd scherp geweest op vrijwel elk lichaam waar ik het op heb gezet!! Ik denk niet dat ik deze man ooit zal laten gaan!

Sigma 35mm f/1.4

Als ik een hele trouwdag op één lens zou moeten fotograferen, is dit het zeker! De 35 is zo veelzijdig dat je er letterlijk alles mee kunt schieten!

Canon 100mm f/2.8

Dang deze lens! De 100 L moet IMO een van de meest over het hoofd geziene lenzen die er zijn! Dit is een go-to voor macro, maar ik heb de neiging om het ook tijdens een portretsessie en ceremonie bijgevoegd te houden. Het is zo dang romig en snel en voor mij brengt de brandpuntsafstand me precies waar ik wil zijn.

Polaroid 600

Dit is een must-have voor mij! Ik hou ervan om deze man uit te trekken voor een andere look en iets dat ik mijn klanten aan het einde van hun bruiloft kan achterlaten. Ik heb er een paar liggen en ik ben zo opgewonden dat de film er nog steeds is!

Vlampunt V860

Jarenlang gebruikte ik speedlights van het merk (Canon) en eerlijk gezegd was ik niet erg onder de indruk. Een collega-fotograaf stelde me voor aan Flashpoint en ik heb nooit meer achterom gekeken. De lithiumbatterij gaat voor altijd mee!!!!

Godox AD200

Deze jongens zijn FREAKING BRIGHT!! Ik hou van de AD200s voor koppeling met mijn Magmod MagBox op een zonnige dag om me te helpen de zon te overmeesteren. Ze zijn zeker veelzijdiger dan waar ik ze voor gebruik!

Magmod

Ik kan niet genoeg goede dingen zeggen over MagMod. Dit product is een enorme game-changer voor mij geweest!

Ik gebruik een verscheidenheid aan producten, van gels tot roosters en de bol tot de MagBox. Ze zijn zo snel en de bouwkwaliteit is ongeëvenaard. U ziet foto’s die zijn gemaakt met behulp van Magmod verspreid over mijn werk, maar ze komen uitdagend uit mijn tas op elke bruiloft!

RL Handcrafts Camera Harnas

Ik heb een aantal van de andere merken gebruikt en RL Handcrafts is VERuit comfortabeler en duurzamer dan sommige van de andere die ik heb gedragen.

Western Digital My Passport Pro 3T draagbare harde schijf.

Dit is een nieuwe toevoeging voor mij. Ik heb het toegevoegd toen ik overstapte op fotograferen met de Canon EOS R om een snelle en eenvoudige back-up te bieden. Ik ben begonnening het om ook mijn second shooter’s kaarten over te zetten.

Het zal een 64g-kaart in RAW in minder dan 8 minuten overbrengen met slechts een druk op de knop. En het leuke, ik kan de bestanden van de Western Digital App in realtime op mijn iPhone bekijken.

Apple MacBook Pro 15-inch

Ik hoef hier eigenlijk niet veel over te zeggen. Apple is en is al een tijdje marktleider voor de creatieve industrie. De 15 inch is de perfecte maat om mee te nemen voor een dag diavoorstellingen of een snelle sneak peek, enz…

ONA Brixton

Ik kan geen dag werken zonder deze tas. Het bevat natuurlijk niet elk stuk uitrusting dat ik bezit, maar het werkt geweldig voor de loop- en geweeronderdelen van de dag.

Langly Geheugenkaart Case

Ik hou van deze jongens! Ik gebruik ook een paar andere Langly-producten, maar ik ben dol op de geheugenkaartbehuizingen. Ze zijn gemakkelijk op te bergen en extreem duurzaam!

Fundy Album Ontwerper

Ik houd Fundy te allen tijde direct beschikbaar op mijn laptop. Het is zo’n geweldige software om klanten een diavoorstelling of een visualisatie van kunst aan de muur te laten zien en niet te vergeten, DE BESTE albumontwerper die er is!

JPEG Mini

Moet ik meer zeggen! JPEG Mini is de afgelopen jaren een enorme aanwinst geweest. De mogelijkheid om de bestandsgrootte te verkleinen zonder de beeldkwaliteit te beïnvloeden is HUUUGE! JPEG Mini bespaart veel ruimte op mijn studiocomputer en mijn externe en cloudopslagapparaten.

Accessoires

Ik heb deze niet afgebeeld omdat ze er gewoon uitzagen als een stapel afval, maar ik heb de neiging om willekeurige dingen in mijn zak te dragen op trouwdagen. Stukjes glas, blikfolie, plasticfolie en willekeurig spul dat ik vind liggen. Je weet nooit wat een dope foto kan maken! De hele week en op reis zul je me vinden met een Fuji X-Pro 2 en/of een Leica M9. Ze zijn de perfecte maat voor straat en reizen!

Om dit af te sluiten, een aantal van mijn favoriete leesmateriaal dat ik hieronder heb vermeld …

  • De Bijbel
  • Goed tot geweldig / James Collins
  • Verpletterend / Gary Vaynerchuk
  • De kracht van gewoonte / Charles Duhigg
  • Mind Hacking / Sir John Hargrave

Dus daar heb je het! Dat is wat je vindt in mijn cameratas voor een bruiloft!

kolorphx.com | @kolorphx

FacebookPinterestDelen
trouwen
11 tools voor trouwfotografen

Bekijk de 11 essentiële tools en apps die elke trouwfotograaf dit jaar zou moeten gebruiken.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer