Julia Kivela

FacebookPinterestDelen

Hallo jij daar! Ik ben Julia Kivelä, landschaps- en lifestylefotograaf gevestigd in Finland.

Ik ben altijd al geïnteresseerd geweest in fotografie. Waarschijnlijk is een groot deel hiervan te danken aan mijn opa, omdat hij een hobbyfotograaf was en me leerde dat foto’s enige betekenis moeten hebben en interessant / mooi moeten zijn.

Toen ik mijn eerste camera kreeg, wist ik niet wat ik moest fotograferen, wat voor soort fotografie voor mij interessant was. Dus eigenlijk fotografeerde ik gewoon alles en pas toen ik naar Finland verhuisde (2011) werd ik verliefd op de natuurlijke schoonheid en begon ik natuurfoto’s te maken.

Ik vond het echt geweldig en mijn weinige volgers op Instagram ook. Na verloop van tijd begon mijn Instagram-account groter te worden en kreeg ik daar veel steun van, wat me motiveert om steeds meer te doen.

Op dit moment ben ik ondernemer en fotografie is mijn fulltime baan.

Ik fotografeer met een Canon 5D mark IV en canon 6D gebruiken als mijn tweede.

Ik hou echt van beide camera’s, maar misschien gebruik ik de 5D mark IV vaker omdat het nieuwer en sneller is.

Mijn favoriete lens is de Tamron telelens Tamron 70-200mm f/2.8. Ik vind het leuk om er in de verte landschappen mee te fotograferen.

Deze lens geeft veel diepte aan de foto. Ook sommige dierenfoto’s zijn er echt geweldig mee.

Mijn tweede favoriet is een groothoek van Canon – de Canon 16-35mm f/2.8. Dit is erg goed voor het fotograferen van nachtfotografie / Aurora’s, groothoeklandschappen en vele andere dingen!

Canon 50mm f/1.4 Ik gebruik voor portretten en soms voor meer “romantische” sfeerfoto’s.

Canon 24-105mm f/4 is ook geweldig als ik licht reis, omdat deze lens een soort multitasker is en veel verschillende soorten fotografie kan uitvoeren.

Ik heb en gebruik soms ook Sony A7 III met Sony 24-105mm f/4. Deze combo is ook goed in multitasking, echt compact en vooral geweldig voor video.

juliakivela.com | @julia_kivela

FacebookPinterestDelen
trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer