Owen Amantillo

FacebookPinterestDelen

Hallo allemaal! Owen Amantillo hier. Ik ben een trouwfotograaf gevestigd in de prachtige Canadese Rockies, Banff, Alberta, Canada.

Ik ben gespecialiseerd in bruiloften, verlovingen, elopements en soms buitenportretten.

In eerste instantie legde ik 7 jaar geleden de verbazingwekkende landschappen van de Rocky Mountains vast, sindsdien ben ik verder gegaan met het vastleggen van mensen en hun verhaal.

Ik gebruik bijna de hele tijd een systeem met twee camera’s op een HoldFast 2-camera harnas en ik heb een derde camera in de tas voor het geval er onderweg iets gebeurt.

Ik ben een trouwe Nikon shooter sinds mijn eerste camera, de Nikon D5200. Ik heb geprobeerd en bezat een Sony A7 voor ongeveer een jaar, maar het werkte gewoon niet voor mij. Ik blijf bij Nikon, zelfs als ik in de toekomst de spiegelloze route ga.

Hier is mijn huidige uitrusting:

Nikon D750 (x 1): Mijn hoofdcamera (go-to). Ik hou gewoon van wat deze camera brengt naar de tafel. Dubbele kaartsleuven, uitstekend dynamisch bereik, spot-on autofocus en bruikbare ISO 12800 (in bepaalde situaties en belichting) zijn slechts enkele van de hoogtepunten van deze camera.

De bestandsgrootte is beheersbaar en heeft een beetje ruimte om bij te snijden indien nodig. Combineer dit met de Nikon 24-70mm f/2.8 en dit zal waarschijnlijk de enige camera-instelling zijn die je ooit nodig zult hebben voor vrijwel elke situatie.

Ik koppel meestal de Nikon 24-70mm f/2.8 of Tamron 35mm f/1.8VC met deze camera.

Nikon D800 (x 1): Mijn tweede camera. Dit is de andere camera op mijn systeem met twee camera’s. Ik gebruik het soms als mijn hoofdcamera als ik buitenportretten maak, een langzame fotoshoot (bijvoorbeeld een verloving) of als ik de sluitertijd van 1/8000 tegen de zon nodig heb.

Als ik landschaps- of gedetailleerde foto’s wil, pak ik deze camera ook. 36 Megapixels, dual card slot, uitstekend dynamisch bereik, goede autofocus en bruikbare ISO6400 zijn enkele van de mooie specs van deze camera.

Ik koppel hem vaak met de Tamron 70-200mm f/2.8 VC, Nikon 16-35mm f/4G of Nikon 85mm f/1.8G.

Nikon Df (x 1): Mijn reis/fun/achteruitrijcamera. Ik neem dit altijd mee in elke fotoshoot en het zit gewoon in de tas voor het geval ik het nodig heb.

De bestanden zijn mooi en beheersbaar (Nikon D4 sensor). Met 1 kaartsleuf en een niet-zo-nauwkeurige autofocus in schemerige situaties, is het een beetje een spelbreker voor mij, vooral voor bruiloften.

Het heeft de Nikon 50mm f/1.8G bijna altijd en ik gebruik af en toe de Nikon 28-105mm f/3.5-4.5D voor reizen en macro-opnamen (heeft een 1:2 macromodus).

Nikon 24-70mm f/2.8G (Niet-VR): Mijn werkpaardlens. Ik gebruik dit met de D750 als ik een breed gebied te dekken heb (buitenceremonie en receptie). Zeer snelle en nauwkeurige autofocus en de bestanden zijn scherp en mooi.

Tamron 70-200mm f/2.8VC (G1-versie): Als ik de 24-70mm f/2.8 lens gebruik op de D750 Ik gebruik deze lens met de D800. Met deze opstelling heb ik een goede dekking. Het is een onderschatte lens en de Vibration Compensation werkt goed. De bestanden zijn scherp, mooi en de autofocus is ook behoorlijk snel en nauwkeurig.

Tamron 35mm f/1.8VC: Ik gebruik deze lens met de D750 voor binnenlocaties (kerken, ontvangstruimte etc.) of voor verlovingsfotoshoots waar ik creatiever kan zijn. Pro-grade, scherp, licht, snel, en het heeft die trillingscompensatie indien nodig.

Nikon 85mm f/1.8G: Als ik de Tamron 35mm f/1.4 gebruik op de D750 Ik gebruik deze lens met de D800. Ook dit objectief wordt onderschat. Het is licht, autofocus is nauwkeurig en de bokeh en scherpte zijn geweldig. Goede waar voor de buck lens optie.

Nikon 50mm f/1.8G: Ik ben nooit echt een fan geweest van het 50mm-bereik, maar ik heb dit als back-up en vaak gecombineerd met de Df. Ik geef de voorkeur aan het 35mm-bereik om meer verhaal aan de foto’s te geven. Dit is een goede scherpe, snelle, lichte, goedkope prime lens.

Nikon 16-35mm f/4G VR: Vaak gekoppeld aan de D800 voor mijn landschapsfotografie behoeften. Ik gebruik dit ook af en toe voor bruiloften als ik die extra brede dekking nodig heb, maar ik gebruik alleen de 18-20mm-markering en vermijd de 16mm voor ernstige vervorming. Scherp, breed en het heeft trillingsreductie indien nodig.

Nikon 28-105mm f/3.5-4.5D: Dit is mijn reislens vaak gekoppeld aan de Df. Er is niets anders dat ik zou kunnen zeggen, maar deze oude “D” lens is behoorlijk scherp. Het heeft een goed nuttig bereik dat veel dekt voor een enkele lens. Ik gebruik dit voor macro-opnamen indien nodig in bruiloften, omdat het een 1: 2 macro-modus heeft die vrij dichtbij en handig is.

Nikon SB-900 (x 1): voor binnenopnames als het te donker is. Vaak te vinden bovenop de D750 en 24-70mm f/2.8 combo.

Nikon SB-700 (x3): Ik gebruik dit met de externe triggers om de binnenlocatie te verlichten indien nodig, en ook voor creativiteit.

Promaster oplaadbare batterijen: Ik gebruik deze voor de flitsers en het is erg handig.

Yongnuo externe triggers: Voor binnenlocaties of voor creativiteitsdoeleinden.

Lichtstandaards (x 2): Voor binnenlocaties om de flitser vast te houden.

Benro Monopod (x1): Ik hou ervan om zoveel mogelijk natuurlijk licht te gebruiken, maar als ik tegen de zon moet vechten en ik heb een assistent of tweede schutter die dit vasthoudt, plaats ik er een externe flitser op.

Holdfast Camera Swagg: Houdt mijn opstelling met twee camera’s bijna 90% van de tijd vast.

Zwarte Rapid Sport: Voor reizen en leuke foto’s.

Hoodman Hoodloupe: Als ik landschap in de open zon aan het fotograferen ben.

Videolicht: Ik maak geen video, maar ik gebruik het om de scène te verlichten voordat ik de opname maak.

Lowepro Pro hardloper BP 450 AW II: Niet in beeld. Deze tas draagt mijn belangrijkste camera’s en lenzen.

Lowepro Sling tas: Niet in beeld. Het draagt de Nikon Df, 50mm f/1.8 en 28-105mm f/3.5-4.5.

Golla tas: Niet in beeld. Het draagt alle flitsen en triggers.

Extra geheugenkaarten en extra batterijen: u hoeft niet uit te leggen of u bruiloften doet.

Promaster Camera Luchtblazer

www.owenamantillophotography.com | @owenamantillophotography

FacebookPinterestDelen
trouwen

11 tools voor trouwfotografen

Bekijk de 11 essentiële tools en apps die elke trouwfotograaf dit jaar zou moeten gebruiken.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer