Jeff Wiswell

Hallo! Ik ben Jeff Wiswell, een fulltime spoedarts en parttime portretfotograaf die in La Crosse, WI woont.

Ik had geen artistiek talent of interesse totdat ik een camera kocht kort voordat ik ongeveer 15 jaar geleden in Londen in Londen studeerde als senior op de universiteit. Ons programma was erg gericht op het aanmoedigen van ons om de stad te verkennen en ik vond het beste uitkijkpunt van achter mijn lens.

Deze geweldige ervaring lanceerde een liefdesrelatie met reis- en landschapsfotografie die tot op de dag van vandaag voortduurt.

Dat gezegd hebbende, als arts (en de 12 jaar in opleiding om daar te komen) beperkte mijn reismogelijkheden tot een of twee keer per jaar. Ik had het gevoel dat dit de enige keer was dat ik mijn camera oppakte en mijn techniek voor elke reis opnieuw moest leren.

Rond dezelfde tijd merkte ik hoe een van onze chirurgische aanwezigen in staat was om ongelooflijke beelden van zijn kinderen vast te leggen op een manier die ik nog nooit eerder had gezien. Tussen prachtige belichting en kleur, die foto’s verbaasden me met hun gevoel voor emotie. Op dat moment maakte ik er mijn missie van om op een gegeven moment hetzelfde te doen.

Toen ik hoorde dat we ons eerste kind kregen, stortte ik me op het leren van belichting en portretten. Ik merk nu dat ik constant een scène analyseer om erachter te komen hoe ik de omgeving in evenwicht kan brengen met off-camera flitser voor unieke belichtingen.

Nadat ik ontdekte hoe leuk ik het vond om momenten vast te leggen met gedurfde en kleurrijke verlichting, besloot ik een nevenactiviteit te starten vanuit mijn liefde voor portretten.

Camera

Ik zit nu op mijn vijfde Canon camera en ik merk dat ze steeds beter worden.

Canon EOS R5 – Ik heb dit al een paar maanden en ben verbaasd over de grootsheid ervan. In het bijzonder denk ik dat de eye tracking autofocus een game changer is voor portretten, vooral met kleine kinderen. Ik zie vrijwel nooit wazige foto’s in de nabewerking vanwege hoe geweldig dit systeem presteert.

Canon R – Ik bewaar dit als back-up en tweede camera als ik wil voorkomen dat ik van lens wissel. Ik vind de autofocus ontbreken voor bewegende onderwerpen, maar de beeldkwaliteit is geweldig voor reis- en landschapsfoto’s.

Bij beide camera’s vind ik het draaibare scherm onmisbaar bij het proberen om lage hoeken te krijgen voor een uniek uitkijkpunt.

Lenzen

Canon RF 15-35mm f/2.8L – De ultragroothoekzoom is mijn go-to lens voor stadsgezichten en landschapsfoto’s waarbij ik van de scène het onderwerp wil maken.

Tijdens het reizen draag ik dit en een 70-200mm, maar ik fotografeer ongeveer 80% van de tijd een 15-35mm (eerder gebruikte ik de Canon L EF 16-35mm f/4.0 maar ben onlangs overgestapt om een beter diafragma voor astrofotografie te krijgen). Geweldige foto’s geven de kijker een uniek perspectief, iets wat dit brandpuntsbereik uitzonderlijk goed doet.

Canon RF 28-75mm f/2.0L – Voor de overgrote meerderheid van kinder- en familieportretten biedt dit objectief een prima balans tussen een voldoende brede brandpuntsafstand en de mogelijkheid om de achtergrond enigszins te isoleren.

Canon RF 70-200mm f/2.8L – Ik ben verliefd op hoe klein en licht dit objectief is in vergelijking met elke andere f/2.8 op de markt. Ik gebruik dit voor reizen, landschap en portretten. Bij portretten is de onderwerpisolatie prachtig en het is de perfecte lens om afstand te houden.

Canon EF 100-400mm f/4.5-5.6L IS II – Ik heb dit objectief een paar jaar geleden voor een IJsland-reis gekregen en gebruik het niet vaak, maar vind het ongelooflijk hoog rendement als ik hem op mijn camera zet. Ik heb dit gebruikt voor dieren in het wild (uilen, vossen, enz.) en sport / actiefotografie zoals waterskiën.

Canon EF 100mm f/2.8L IS – Macro objectief dat ik eerlijk gezegd heel weinig gebruik.

Sigma 15mm f/2.8 Fish-Eye – ik gebruik deze ook niet veel, maar het is nog steeds best leuk om te hebben.

Verlichting/Triggers

Flashpoint Zoom Li-in R2 TTL Speedlight x2 – Ik gebruik de AD200s het vaakst, maar gebruik deze af en toe als ik een paar extra lampjes nodig heb.

Flashpoint eVOLVE 200 (ook bekend als Godox AD200) x2 – Dit zijn mijn meest gebruikte flitsers. Ze zijn ongeveer even groot als een standaard flitser, maar hebben aanzienlijk meer vermogen, vooral in tandem.

Flashpoint XPLOR 600 – Ik kocht dit voornamelijk als studiolamp toen ik net begon. Ik gebruik dit wanneer ik de zon probeer te overmeesteren en ben erg dankbaar voor zijn uitstekende batterijvermogen.

Flashpoint R2 Pro trigger – Eenvoudig, goedkoop, gemakkelijk om alles op het scherm te zien en betrouwbaar voor een trigger.

Magmod Magsphere – Ik gebruik dit waarschijnlijk 40% van de tijd op een van de AD200’s, meestal met een gel en raster.

Magmod Magbox – Ik gebruik dit meestal met de focus diffuser. Ik vind het geweldig dat ik er vanaf de zijkant direct gels aan kan toevoegen.

Tassen/Riemen

Zwarte Rapid-riem – Het is gewoon zo mooi en comfortabel terwijl het echt handig is.

Statieven

Gitzo GT1541T – Het was niet goedkoop, maar het is licht en betrouwbaar. Het is in 10 jaar in ongeveer 10 landen geweest en nog steeds in topvorm. Ik heb het ook gebruikt om een laserniveau vast te houden voor bouwprojecten en het vertoont geen tekenen van afbraak.

Really Right Stuff BH-30 met een quick-release klem – Stevige balkop. Ik ben dol op de quick release clamp en L-brackets.

Platypod Max – Ik dacht dat dit een gimmick was omdat ze er zo eenvoudig uitzien, maar het is verbazingwekkend hoeveel van een uniek perspectief je krijgt als je foto’s maakt van dicht bij de grond. Ik heb het ook gebruikt in Europese kerken en steden die statieven verbieden.

Hardware en software

Apple MacBook Pro 2019 – aangesloten op een externe monitor.

Adobe Lightroom /Photoshop – Niet veel te zeggen, de gouden standaard.

Skylum Aurora HDR – Ik gebruik dit voor bijna al mijn reis- / landschapsfoto’s. Ik fotografeer al deze bracketed met +2 en -2 stops en vervolgens mengt de software de drie afbeeldingen samen.

Skylum Luminar – Ik gebruik dit niet zo veel, maar soms geeft het de pop waar ik naar op zoek ben als ik het niet helemaal goed kan krijgen in Lightroom. Ik gebruik het ook af en toe voor luchtvervanging (gids hier).

MISC.

Lensbal – Ik vind dat deze een interessant element aan een scène kunnen toevoegen.

DJI Mavic Air 2 – Ik hou van het uitzicht vanuit de lucht.

Laatste woorden

Ik heb dit laat geleerd, maar investeren in fotografie-onderwijs is echt veel waardevoller dan het kopen van betere uitrusting.

www.jlwiswell.com | @jlwiswell.fotografie

trouwen
8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer