Jelena Bazini

Hoi. Ik ben Elena Bazini, een in Chicago gevestigde trouwfotograaf met een diepe liefde voor verhalen vertellen. Ik fotografeer nu al meer dan 10 jaar bruiloften en het zijn echte momenten die ervoor zorgen dat ik terugkom voor meer.

Ik voelde me aangetrokken tot de studie antropologie op de universiteit, en het was die interesse in de menselijke cultuur die me op het pad naar fotojournalistieke huwelijksfotografie leidde.

Ik ben geen enorme versnellingskop, maar ik heb betrouwbare uitrusting van hoge kwaliteit nodig om de klus te klaren. Ik beschouw mezelf als vrij minimaal in termen van wat ik inpak, maar ook voorbereid en uitgerust om alles aan te kunnen wat er op een trouwdag zou kunnen gebeuren. Het is altijd onvoorspelbaar!

Ik zal vaak merken dat ik minder tijd heb dan oorspronkelijk was gereserveerd voor fotografie vanwege de aard van live-evenementen, en dus is mijn uitrusting gemakkelijk in te stellen en af te breken. Het is allemaal heel beproefd en waar. Ik draag twee camerabody’s op mijn HoldFast-harnas.

De ene heeft vrijwel altijd een 35mm lens, terwijl de andere roteert tussen de macro (voor ring/sieraden opnames), de 70-200 (vaak voor de ceremonie en receptie maar ik vind het ook geweldig voor bepaalde portretten) en de 85mm (wat vaak ook voor portretten is).

Ik denk dat de 35mm een fantastische storytelling lens is, en het is wat mijn Canon 24-70mm enkele jaren geleden heeft vervangen. De 24-70 was goed voor mij aan het begin van mijn carrière, en ik heb er wel een zwak voor. Maar ik hou van de 35mm vanwege zijn scherpte en zijn vaste brandpuntsafstand die me dwingt om elke keer in de actie te komen.

Als je mijn portfolio bekijkt, kun je zien dat ik dol ben op verlichting. Ik hou van recepties en donkere ruimtes, en ik hou van een goede einde van de nacht foto wanneer de checklist van de trouwdag is voltooid. MagMod-systemen hebben me echt geholpen om het licht van mijn flitsers aan te passen. Ik gebruik gels en roosters en diffusers uit hun lijn op elke bruiloft.

Camera

Canon 5D Mark IV (x2): Ik ben sinds het begin een Canon-gebruiker. Ik trainde in fotografie aan de School of the Art Institute of Chicago, en we hadden het geluk dat we veel camera-uitrusting hadden om buiten de klas mee te spelen. Sindsdien blijf ik bij het Canon-systeem. Ik hou van het glas en de huidtinten.

Ik beschouw mezelf niet als een versnellingskop. Ik werk mijn uitrusting vrij hard, zou ik zeggen, en ik denk dat het belangrijkste (ongeacht je uitrusting) is om het van binnen en van buiten te kennen. Ik ben op dit moment zo gewend aan mijn camera’s dat ze aanvoelen als verlengstukken van mijn handen. Dat komt van 30 bruiloften of zo per jaar en veel reizen, boudoir en wat zelfportretten tussendoor.

Lenzen

Canon 35mm f/1.4

Canon 85mm f/1.2

Canon 70-200m f/2.8

Canon 50mm f/2.5: Compacte Macro EF (met Canon Life Size Converter)

Canon 16-35mm f/2.8: (niet gefotografeerd omdat ik de foto ermee heb gemaakt)

Verlichting/Triggers

Canon Speedlite 600 EX II-RT (x5)

Canon Speedlite Zender ST-E3-RT (x2)

Een hele hoop MagMod accessoires (diffuser, grid, gels, etc)

Strobe Pro 2’x2′ Speedlite Easy-Up Softbox Kit

Manfrotto Nano Standaards

Tassen/Riemen

HoldFast MoneyMaker Harnas

Lowepro Transit BP 350 AW (Niet afgebeeld)

Think Tank Photo Airport Security V2.0 Roller Bag (Niet afgebeeld)

Hardware en software

Adobe Lightroom, Photoshop, Buitenaardse Skin.

MISC.

Kind Bars, water, Bandaids, een kleine spiegel, visitekaartjes en ALTIJD chapstick.

Huwelijksfotografie is een prachtige manier geweest om de wereld te zien, nieuwe mensen te ontmoeten en de grenzen van mijn creativiteit te verleggen. Naast dat alles heeft het gediend als een regelmatige herinnering aan wat belangrijk is in het leven.

Het is ongelooflijk om getuige te kunnen zijn van (en op de eerste rij te zitten) van de betekenisvolle momenten van dit leven. Hoewel het gepaard gaat met stress, zoals alle banen doen, is het lonend op een manier die het volledig waard is.

www.elenabaziniphotography.com | @elenabaziniphotography

trouwen

11 tools voor trouwfotografen

Bekijk de 11 essentiële tools en apps die elke trouwfotograaf dit jaar zou moeten gebruiken.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer