Jérôme Cole

Hey daar – ik ben Jerome!

Ik ben een trouwfotograaf gevestigd in Melbourne, Australië. Ik hou van wat ik doe; er is zoveel creatieve vrijheid en ik hou van de flexibiliteit om voor mezelf te werken.

Ik ben oorspronkelijk afgestudeerd aan de kunstacademie als schilder, maar nadat ik tijd had doorgebracht met het onderwijzen van multimedia op een school voor kinderen met een verstandelijke beperking, groeide mijn eigen liefde voor fotografie. Na het fotograferen van de bruiloften van een paar vrienden meer dan tien jaar geleden was ik verslaafd. Sindsdien is het een gekke reis geweest!

Hoe graag ik ook fotografeer, ik hou ook van uitrusting. Mijn auto loopt meestal vol met spullen, ondanks mijn beste bedoelingen om ‘licht te reizen’. Ik hou er ook van om voorbereid te zijn op elke situatie, en ik denk dat dat deel van mijn persoonlijkheid het wint.

Mijn hoofdcamera is de Nikon D850 en het is een beest. De bestandskwaliteit is ongelooflijk en het is zo snel om te bedienen. Mijn favoriete lens is zeker de Nikon 58mm f/1.4G, die meer om karakter dan om scherpte gaat, en ik hou ervan dat het iets langer is dan 50 mm. Ik schiet het wijd open en neem de meeste van mijn portretten mee. Het is ook de reden dat mijn 85mm het grootste deel van de dag in de kofferbak blijft.

Ik eindig mijn dekking meestal met een heldenopname met lange belichtingstijd en mijn go-to-lens is de Nikon 14-24mm f/ 2.8G. Ik gebruik de Profoto B1 met een wolfraamfilter en raster om het paar te verlichten, en dan vaak rondrennen met veel te veel plezier met de pixelstick. Een van mijn beste aankopen is het Gitzo statief omdat het licht en functioneel is, maar toch stevig.

Ik gebruik de Profoto A1 als achtergrondverlichting tijdens de eerste dans en de twee Nikon speedlights om de waanzinnige dansvloeractie te vangen.

Nikon D850

Nikon D750

Nikon D4 (gebruikt om de foto te maken)

Nikon 14-24mm f/2.8G

Nikon 24-70mm f/2.8ED

Nikon 70-200mm f/2.8 v2

Nikon 35mm f/1.4G

Nikon 58mm f/1.4G

Nikon 85mm f/1.4G

Nikon 105mm f/2.8D Macro

Nikon SB 900

Nikon SB 910
Profoto A1

Profoto B1

Profoto medium zilveren paraplu

Profoto OCF wit beauty dish

Profoto OCF kleurcorrectie kit en raster set

Profoto-trigger

IJslicht x2 (LED-licht)
Rotolight (LED-licht)
Pixelstick (voor lichtschilderen)

Gitzo Traveler Koolstofvezel Statief Kit

Diffusie FX (Mist in een blikje)
Aangepaste SLR bandjes
Thinktank Airport Takeoff tas

www.jeromecole.com.au

trouwen
11 tools voor trouwfotografen

Bekijk de 11 essentiële tools en apps die elke trouwfotograaf dit jaar zou moeten gebruiken.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer