Jimmy Teo

Hallo daar, ik ben Jimmy 🙂 Ik ben een trouwfotograaf gevestigd in de zonnige stad Perth, Australië. Mijn vrouw, Shona, en ik beheren onze studio, iZO Photography. We hebben een schattige kleine vierjarige dochter genaamd Sienna.

Mijn start in de fotografie was niets bijzonders. Ik heb geen kunstachtergrond en mijn ouders waren ook geen kunstenaars.

Ongeveer twaalf jaar geleden liep ik toevallig op een dag een postkantoor binnen om door hun tijdschriftpad te bladeren en stuitte ik op een fotografietijdschrift voor liefhebbers. Mijn vrouw werkte op dat moment als trouwfotograaf, maar ik had geen interesse in het onderwerp. Op de een of andere manier trokken de tijdschriften met hun kleurrijke foto’s me naar binnen en besloot ik het te proberen foto’s te maken. Ja, vrij willekeurig.

Ik ben niet echt een halfbakken kerel. Waar ik ook mijn tijd en aandacht in steek, ik heb de neiging om alles te geven. In de maanden die volgden, wanneer ik niet mijn dagelijkse baan had, las en leerde ik alles wat ik kon over fotografie.

Ik pakte de Nikon D200 van mijn vrouw, evenals haar Sigma 18-50mm f/2.8-4.5 en Sigma 50-150mm f/1.8 zoomlenzen, en gewoon begonnen met fotograferen alles wat ik kon. Ik experimenteerde met verschillende soorten fotografie, waaronder landschappen, macro’s, portretten en evenementen.

Ik ontgroeide al snel de D200 en verkocht dat voor de Nikon D700. Het was mijn eerste full-frame body en ik was enthousiast. Binnenkort de Nikon 24-70mm f/2.8G en Nikon 70-200mm f/2.8E lenzen volgden. De nieuwe versnelling was sprongen en grenzen geavanceerder dan waarmee ik mijn eerste paar bruiloften moest fotograferen.

Ik ben overgestapt op het gebruik van alleen priemgetallen toen we een lange reis naar Europa hadden. Ik wilde de zware zooms zes weken niet rondsjouwen, dus kocht ik een Nikon 50mm f/1.4D mee te nemen. Dat begon mijn liefdesrelatie met primes.

Sindsdien is mijn verzameling priemgetallen gestaag gegroeid. De zooms komen nog steeds met me mee in mijn kit voor grotere bruiloften wanneer ik niet zoveel bewegingsvrijheid heb, maar ze worden tegenwoordig nauwelijks gebruikt.

Ik heb kort na die Europa-reis mijn baan opgezegd en we doken in 2009 fulltime in ons bedrijf. Het is inmiddels meer dan tien jaar geleden.

Tegenwoordig heb ik de spullen die ik meeneem verkleind, zodat ik mobieler kan zijn. Ik heb mijn beide Nikon body’s samen met de Nikon 28mm f/1.8G, de Nikon 50mm f/1.8G en de Nikon 85mm f/1.8G. Ik houd ook de Nikon SB-910 Speedlight Flash met Godox X1T-C TTL externe triggers aan mijn zijde in een Shootsac voor het geval ik ooit een aantal off-camera flitsportretten moet maken.

Af en toe zal ik de DJI Mavic 2 Pro uitbreken voor wat luchtfoto’s om het een beetje te mixen.

De MagMod Flash Kit is ook een essentieel onderdeel van mijn uitrusting geworden. Ik gebruik de MagMod Creative Gels en MagGrid het meest, maar heb onlangs ook de MagBox aangeschaft om wat zachtere off-camera flitser op locaties te brengen.

Een super essentieel ding dat ik meeneem op trouwdagen is een blikje V Energy Drink. Het is net Red Bull, maar dan beter! Het fotograferen van een bruiloft is vermoeiend, zelfs als alles soepel verloopt, dus ik schuif meestal ongeveer halverwege de dag een van deze naar beneden. Het is een super snelle pick-me-up en ik zweer dat mijn geest veel sneller beslissingen neemt!

Als ik niet fotografeer of aan het monteren ben, ben ik een fervent gamer en rotsklimmer. Dus je zult me zombies zien opdelen in Dying Light of het zweten in mijn plaatselijke klimschool.

Nu op naar de versnelling:

Nikon D4S
Dit lichaam is een beest en daar ben ik de afgelopen vier jaar afhankelijk van geweest. Met een uitstekende ISO-prestatie en 11 FPS kan dit alles aan wat je er tegenaan kunt gooien. Het is ook een tank. Ik heb dit een keer op beton laten vallen en afgezien van een kleine chip aan de zijkant, bleef het werken alsof er niets gebeurde. Ik heb onlangs met pensioen dit voor de Sony a7III.

Nikon D810
Dit is mijn go-to lichaam voor prachtige portretten en landschappen. Het uitstekende dynamische bereik betekent dat het met gemak extreme lichtscenario’s aankan.

Nikon 28mm f/1.8G
Dit is mijn favoriete lens die de hele dag op mijn D810 blijft zitten. Het is geweldig om van dichtbij candids te maken, omdat het zo klein en licht is.

Nikon 35mm f/1.4G
Dit was mijn belangrijkste groothoek voordat ik de 28mm kocht. Dit is een fantastische lens voor fotojournalistieke momenten.

Nikon 50mm f/1.4G
Dit is mijn belangrijkste portretlens. Het is een basiswerkpaard dat nooit faalt. Ik ben de tel kwijtgeraakt van het aantal keren dat ik dit ding heb laten vallen. Het blijft maar werken.

Nikon 85mm f/1.4G
Ik trek dit eruit als ik die speciale look wil die alleen een 85mm kan geven.

Nikon 45mm f/2.8D PC-E Tilt Shift
Ik kocht dit om een beetje creatieve flair toe te voegen aan sommige portretten. Het fungeert ook als een handige macrolens.

Nikon 24-70mm f/2.8G
Ik heb de meeste van mijn vroege bruiloften met deze lens gefotografeerd. De 24-70mm en de Nikon 70-200mm hebben sentimentele waarde en hun autofocus is slecht snel om mee te schieten.

Nikon 70-200mm f/2.8G
Hoewel deze lens niet veel meer uitkomt, is hij in mijn ogen nog steeds koning. Het is superscherp en extreem snel in het scherpstellen – ik wou dat het niet zo zwaar was.

Tamron 15-30mm f/2.8 Di VC
Nog een van mijn ‘speciale gelegenheid’ lenzen om te gebruiken als ik denk dat de locatie het rechtvaardigt.

Nikon SB-800 Speedlamp
Dit is oud maar nog steeds zeer betrouwbaar. Het is ook de helderste flitser die ik bezit. De roterende kop is gebroken, maar het geeft nog steeds licht als een charme.

Nikon SB-910 Speedlamp
Dit is de grotere, jongere broer van de 800. Ik neem dit mee voor als ik off-camera flitser nodig heb terwijl ik op locatie ben.

Godox V860II-C
Ik had een derde flitser nodig voor recepties en dit was een betaalbare optie. Het is gelijk aan de Nikon-versie.

De Olympus OM-D E-M10 Mark II, Olympus 45mm f/1.8, Olympus M.Zuiko 12-40mm f/2.8 en de Panasonic Lumix G 25mm f/1.7 zitten allemaal in mijn reiskit. Ook neem ik de Olympus mee om meerdere belichtingen in de camera te creëren. De Olympus heeft de mogelijkheid om een onbeperkt aantal opnames in RAW te overlayen.

Westcott Icelight 2 zoekertjes
Dit heeft mijn spek een paar keer gered toen de ontvangst te donker was en het is geweldig voor het aansteken van toespraken.

DJI Mavic 2 Pro
Dit is een andere creatieve optie als ik hoog wil schieten. Het is ook gewoon LEUK! 😊

De MagMod creatieve gels, de MagMod MagGrid en de MagBox, zijn een revolutionair systeem van lichtmodifiers. Het heeft het vormen en creëren van licht zo gemakkelijk gemaakt en ik neem het overal mee naartoe.

Koperen pijp, prisma’s, gekleurde rookbommen en Atmosphere Aerosol zijn allemaal hulpmiddelen die ik bij me heb om mijn creatieve opties op locatie uit te breiden.

Eindelijk om al deze uitrusting te dragen, ben ik afhankelijk geweest van mijn Think Tank Photo Airport Takeoff. Het is overal met me meegegaan, ook in heel Italië en Griekenland. Hun klantenservice is ook ongeëvenaard. Via de levenslange garantie van Think Tank heb ik vervangende wielen en riemen helemaal vanuit de VS ontvangen. Ik raad het zeker aan.

www.izo.com.au | @jimmy_izophotography

trouwen

11 tools voor trouwfotografen

Bekijk de 11 essentiële tools en apps die elke trouwfotograaf dit jaar zou moeten gebruiken.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer