Peter Molenaar

FacebookPinterestDelen

Ik heb het grootste deel van mijn carrière in sportfotografie doorgebracht als aannemer of staflid bij Sports Illustrated. In die tijd heb ik ongeveer elke denkbare sport gefotografeerd, waaronder 9 Olympische spelen en 40 Super Bowls.

De laatste tijd heb ik gefotografeerd als een bijdragende fotograaf voor de Associated Press en mijn belangrijkste focus was NFL-voetbal.

Daartoe laat ik je de uitrusting zien die ik momenteel meeneem naar de meeste games.

In de loop van mijn jaren van voetbalopnamen heb ik bijna elke lens gebruikt die tot en met Canon’s enorme 1200mm f5.6 is gemaakt.

In de tijd dat ik altijd werd vergezeld door een jonge man of vrouw met een sterke rug en snelle handen, had ik de neiging om games te schieten met minstens vier camera’s, meestal met een 600mm f/4, 400mm f/2.8, 70-200mm f/2.8 en iets wijds om mijn nek – een 16-35mm f/2.8 of misschien een 24-70mm f/2.8.

Tegenwoordig ben ik meer een eenmansband en heb ik mijn uitrusting dienovereenkomstig verminderd. Ik reis met mijn spullen in een Think Tank rollende cameratas, hetzij de Think Tank Airport International of de iets grotere Think Tank Airport Security. Deze uitrusting past in beide, maar de International doet het beter op kleinere regionale jets of luchtvaartmaatschappijen met een restrictief bagagebeleid boven het hoofd.

Ik hou niet van spullen op mijn schouder en ik heb een hekel aan riemzakjes, dus welke spullen ik draag, gaat om mijn nek, op mijn hand of in de zakken van mijn cargo shorts / broek.

Dus dit is wat er in mijn tas zit:

Canon EF 400mm f/2.8 IS III USM – De nieuwste en grootste incarnatie van een lens die sinds de jaren 1980 een van Canon’s vlaggenschiplenzen is. Lichter, scherper en sneller scherpstellen dan al zijn voorgangers – iets moois en een genot om mee te fotograferen.

Canon EOS-1D X Mark II camera x2 – Voor mij de beste actiefotografie camera gemaakt in de wereld van vandaag. Naast de snelle framerate en briljante autofocus, verbaas ik me voortdurend over de kwaliteit van de bestanden. Ik aarzel nooit om ISO 4000 of hoger te fotograferen en ik ben nog steeds in staat om een afbeelding bij te snijden voor maximaal effect. (Zie andere geweldige sportfotografiecamera’s hier.)

Let op de gewatteerde riem op het ene lichaam – dat om mijn nek gaat, het andere lichaam is voor mijn lange lens en heeft geen riem om me in de weg te zitten.

Canon EF 24-70mm f/4L IS USM – Dit is mijn rond de nek lens. Het is een nieuwere versie van de traditionele 24-70mm’s die Canon al vele jaren maakt. Hij is een stuk lichter dan de f/2.8-versie en stelt even snel of sneller scherp.

Als je tegenwoordig in Pro- of grote universiteitsstadions fotografeert, kun je zonder problemen een f / 4-lens fotograferen. Als ik een 70-200mm fotografeer, gebruik ik nu de Canon EF 70-200mm f/4 IS II USM (niet getoond), wederom een grote gewichtsbesparing op een geweldige lens.

Canon Extender EF 1.4X III – Een geweldige metgezel voor de 400mm f/2.8 wanneer je een beetje extra bereik nodig hebt. Nog steeds superscherp.

Canon Hoekzoeker C – Hierdoor kan ik de lage hoek fotograferen die ik leuk vind zonder mijn nek te tweaken.

Gaffer tape | – Ga niet zonder huis! Waarom grijs en niet zwart? Omdat je erop kunt schrijven om een plek op te slaan of een aantal belangrijke spelersnummers op te sommen.

Sharpie – Om op de Gaffer-tape te schrijven.

Geheugenkaarten – Ik geef de voorkeur aan Sandisk 128 MB CFast. Ik kan meestal één spel op twee kaarten dekken met ruimte over, hoewel ik meer draag.

Reservecamerabatterijen – Ik heb ze meestal niet nodig, tenzij ik naar het spel ga en me realiseer dat ik een camera heb ingeschakeld.

Oban Monopod – Nadat ik mijn $350 Gitzo monopod had achtergelaten bij een UCLA Tennis-wedstrijd vond ik deze op Amazon voor minder dan $ 100. Past in mijn roller, maar gaat hoger dan ik nodig heb, zelfs staand.

Kniebeschermers – Essentieel voor mijn oude knieën.

Als je meer wilt weten over uitrusting voor het fotograferen van voetbal of sportfotografie in het algemeen, kijk dan op mijn website hieronder waar je ook details vindt over mijn aankomende workshops.

www.peterreadmiller.com | @peterreadmiller

FacebookPinterestDelen
trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer