Jonathan De Banken

FacebookPinterestDelen

Ik ben fotograaf… een beetje voor de hand liggend wanneer ik op de Shotkit-website te zien ben, maar wat ik bedoel is dat ik een fotograaf ben die niet per se wil worden geïdentificeerd als fotograferend in een bepaald genre.

Dus, om opnieuw te beginnen, ik ben een bekroonde fotograaf met meer dan 20 jaar ervaring in commerciële en redactionele fotografie.

Voor de Shotkit-website zal ik ergens tussen een commerciële fotograaf en een architectuurfotograaf worden gecategoriseerd, dus ik heb afbeeldingen geselecteerd om dit te ondersteunen.

In mijn dagelijkse praktijk werk ik met zakelijke klanten die alles fotograferen, van jaarverslagen tot marketingmateriaal; redactionele klanten die evenementen documenteren en functies voor het fotograferen plus portretten; architecten en ontwerpers die alles vastleggen, van hotels tot kantoren; en liefdadigheidsorganisaties die campagnes fotograferen om verandering teweeg te brengen.

Ik denk niet dat de diversiteit in mijn fotografie mijn focus verwatert, sterker nog, ik geloof dat het een kracht is voor de mensen met wie ik werk en voor mijn positie in de professionele wereld van fotografie.

Na mijn afstuderen in Photographic Studies aan de Universiteit van Derby, lerend bij de productieve kunstenaar John Blakemore, sneed ik mijn tanden in het werken met een aantal Britse broadsheet-kranten. Ik werkte aan nieuws, zaken en functies met voornamelijk fotografie in het Verenigd Koninkrijk, maar enkele opdrachten in het buitenland.

Ik heb altijd met liefdadigheidsorganisaties gewerkt. Er is iets dat ongelooflijk lonend is aan de fotografie, nederig aan de mensen die me toestaan om ze te fotograferen, en ik geniet van de uitdagingen van het moeten nadenken op mijn voeten om weg te komen met foto’s waarvan ik hoop dat ze een verschil zullen maken.

Ten tijde van de digitale verandering voorzag ik de waarde van een redactionele imago-duik. Ik fotografeerde verschillende zakelijke functies redactioneel en begon te worden gevraagd om commercieel werk te fotograferen voor de bedrijven die ik tegenkwam.

Ik heb deze kant van mijn bedrijf ontwikkeld en fotografeer nu voor een stal van zakelijke klanten, variërend van techreuzen tot farmaceutische bedrijven en energiebedrijven.

Het is zeldzaam om een architectuur- en interieurfotograaf te zien die ook reportagewerk fotografeert. Ik hou van de onvoorspelbare aard van het fotograferen van mensen, omdat ik ook geniet van het begrijpen en vastleggen van het ontwerp van een gebouw. Ik geloof altijd dat er bij elke fotografie drie fasen in het werk zijn.

De eerste is de voorbereiding en waardering van wat je gaat fotograferen en begrijpen hoe je kunt vastleggen wat het ook is om de kijker te laten zien. Met architectuur en interieurs betekent dit dat je van tevoren met de ontwerper moet praten en meer te weten moet komen over hun visie. Hoe de ruimte is ontworpen en welke kenmerken het project uniek maken.

De tweede fase is het plannen van de shoot en het werken met alle betrokken partijen om ervoor te zorgen dat iedereen klaar is voor de fotografie.

De laatste fase is de fotografie.

Ik gebruik Nikon camera’s sinds de FM2. Ik heb geen bijzondere interesse in technologie, alleen dat de camera presteert zoals ik dat wil. Ik fotografeer momenteel met twee Nikon D850 en een reserve Nikon D4S.

De Nikon D850 is een van de beste 35mm digitale SLR’s ooit gemaakt. Het heeft een ongelooflijke 45.7Mp sensor die beelden van de beste kwaliteit produceert, maar ook goed presteert in situaties met weinig licht. Dit is perfect voor mijn diverse leerstof. Ik heb de neiging om een Blackrapid-camerariem te gebruiken met de lichamen.

Mijn go-to lens voor commerciële fotografie is de Nikon 24-70mm f/2.8. Ik zal werken met één body behuizing van dit objectief en een tweede body met mijn Nikon 70-200mm f/2.8. Ik heb de Nikon 17-35mm f/2.8 meestal in een zakje aan mijn riem voor het geval ik iets breders nodig heb.

Ik heb altijd flitsers op de camera’s omdat ik veel met invulflitser werk. Ik fotografeer soms met een Pocket Wizard Kit met de flitskoppen op standaards. Ik fotografeer momenteel met Nikon SB900’s en een Nikon SB910. Ook in het arsenaal zit een Nikon 1.7x Teleconverter om mij indien nodig iets meer bereik te geven.

Als ik verlichting nodig heb voor portretten of anderszins, heb ik een set van vier Elinchrom Style 600RX plus verschillende brollies, reflectoren en softboxen.

Voor mijn architectuur- en interieurfotografie werk ik met drie Nikon tilt and shift objectieven, de ongelooflijke Nikon 19mm f/4 plus de Nikon 24mm f/3.5 en Nikon 45mm f/3.5.

De 85mm staat op mijn lijstje met dingen om aan te schaffen! Ik heb een Kirk BL-D850G vatting voor de camera en twee statieven. Mijn primaire statief is een Gitzo Systematic Tripod Series 5 4S XL met een Arca Swiss D4 Geared met Quickset Fliplock kop.

Het tweede statief is voor commerciële fotografie en reizen als ik de Gitz niet kan nemeno. Dit is een Manfrotto 055CXPRO4 met een Manfrotto 410 Junior Geared Statiefkop.

Ik heb tassen voor alle gelegenheden – dat is niet om bij mijn verschillende outfits te passen, maar om verschillende opdrachten te verzorgen. Ik geef de voorkeur aan het Think Tank-systeem en heb de Think Tank Production Manager 40 voor alle studiokit plus, Streetwalking Roller Backpack V2.0, Airport Ultralight V2.0, Retrospective 7 V2.0 en een riemsysteem met zakjes.

Je ziet ook een Billingham Bag plus een Lowepro Roller X300 en een Portabrace schoudertas.

Ik heb altijd pc’s gebruikt en werk met een HP Z4 G4 workstation plus het HP Dreamcolor Z27 studioscherm. Ik heb ook een Microsoft Surface Book 2 die geweldig is. Ik heb wel een iPhone XR die een uitstekende camera heeft!

De randapparatuur van de kit zijn LaCie rugged drives for travel, Sony XQD-kaarten, Sandisk CF-kaarten, Ansmann oplaadbare batterijen en laders, en Western Digital SATA-schijven om mijn materiaal te archiveren.

Ik werk met een DROBO raid-systeem terwijl de taken actueel zijn en archiveer vervolgens alles op SATA-schijven met behulp van een STARTech-apparaat. Al mijn fotografie wordt gespiegeld op twee identieke SATA-schijven en opgeslagen op twee verschillende locaties.

www.photo-banks.com | @jonathan_banks_photography

FacebookPinterestDelen
trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer