José Luis Ruiz Jimenez

Hallo!!! Mijn naam is Jose Luis Ruiz en ik woon in El Puerto de Santa María (Cádiz), een kustplaats in Zuid-Spanje.

Ongeveer vijf jaar geleden vertelde een collega me dat hij vanaf de weg, in een kleine lagune, had gezien waar enkele eenden waren en dat hij wilde dat ik met hem meeging om foto’s van hen te maken.

Ik vertelde hem dat hij noch de apparatuur noch een schuilplaats had, maar hij overtuigde me om een kleine schuilplaats te maken met buizen en een camouflagedoek. En daar gingen we met mijn Nikon 70-200 f/2.8 en een duplicator. Die ervaring!!

Ik herhaalde het een paar weken, maar het lichaam vroeg om meer. Meer kwaliteit, meer aanpak… meer!!!  En ik kon niet stoppen… Een maand later had ik al een Nikon 400mm f/2.8 gekocht, een paar maanden later kocht ik een andere camera, huiden, een andere multiplier, IR-barrière, flitsers… Een non-stop.

Na een paar jaar ontdekte ik de mogelijkheid om foto’s te maken vanaf het water verborgen met de camera op een drijvend oppervlak. De aanpak die wordt bereikt is echt verrassend.

De camera die ik normaal gebruik om natuurfoto’s te maken is de Nikon D4s. Ik heb ervoor gekozen omdat het binnen Nikon de camera was met de hoogste opnamesnelheid, op dat moment, vanwege de scherpstelprecisie en het gedrag bij hoge ISOS.

Als tweede body heb ik de Nikon D800E. De bestanden hebben een hoge bijsnijdcapaciteit omdat ze veel informatie hebben en kunnen worden gebruikt in DX / APSC-modus. Ik gebruik het ook in gevallen waarin ik het met een afstandsbediening kan gebruiken.

Het objectief dat ik vooral gebruik voor wildlife fotografie is de Nikon 600mm f/4. Ik gebruik deze lens wanneer ik het kader wil invullen of wanneer ik details wil krijgen van het dier dat ik fotografeer. Ook om het onderwerp van de foto te isoleren gezien de grote onscherpte die het biedt. De scherpte is brutaal.

Ik heb ook een Nikon 300mm f/4 die ik heb gekocht vanwege het kleine gewicht en formaat. Het is erg handig wanneer je met het dier wilt componeren en het medium wilt laten zien waar de actie plaatsvindt.

Ik gebruik de Nikon 70-200mm f/2.8, net als de Nikon 300mm f/4, om de omgeving te laten zien, naast het onderwerp (ik gebruik hem ook voor hoge snelheid), en de Nikkor 24-70mm f/2.8 en Nikon 14-24mm f/2.8 voor het componeren wanneer ik dicht genoeg bij het dier kan komen, of wanneer ik op afstand kan fotograferen.

Afhankelijk van het effect dat je wilt bereiken of de ruimte die ik beschikbaar heb, zal ik het een of het ander kiezen.

Andere accessoires die ik gebruik met de lenzen zijn de multipliers. Ik heb de Nikkor 1.4x II en de Nikon 2x II die samen met de Nikon 600mm f/4 heel goed werken en geweldige resultaten geven.

Ik gebruik ook flash om foto’s van dieren te maken. Als hoofdflitser gebruik ik de Nikon SB-910 voor zijn oplaad- en stroommogelijkheden.

Ik heb ook twee eenheden van de Godox TT600 die ik koop voor hun prijs, voor het hebben van de geïntegreerde trigger, dus ik heb geen extra apparaat nodig voor de werking ervan en voor de mogelijkheid om ze te combineren met de Nikon SB-910 om hoge snelheid te presteren. Het zijn flitsen die heel goed werken voor de prijs die ze hebben.

Voor het vervoer van mijn materiaal gebruik ik meestal twee tassen. De Lowepro 400 AW, voor zijn opslagcapaciteit en de kwaliteit van de constructie, en de Lowepro Lens Trekker 600 AW IIIwanneer ik alleen de Nikon 600mm f/4 ga gebruiken.

Als statief gebruik ik de Leofoto LS-284C-LH-30. Ik had eerder een aluminium statief maar besloot om voor iets te gaan dat minder zwaar was en op zoek te gaan naar een carbon statief dat tegen een gematigde prijs aan mijn verwachtingen zou voldoen. De kwaliteit van de componenten en het lage gewicht hiervan deden me kiezen voor deze combo.

Ik gebruik ook verschillende soorten huiden om me te verbergen voor de soorten die ik fotografeer (tumbinghide, floatinghide, chairhide, camouflagestoffen, enz.)

Toen ik begon met het maken van foto’s, kreeg ik nooit de resultaten die ik wilde, maar ik stopte niet en ik bleef foto’s maken en trainen. Na verloop van tijd realiseerde ik me dat de resultaten begonnen te verbeteren en dat de vroege opkomst en lange wachttijden begonnen te compenseren.

Ik adviseer mensen die beginnen met fotografie om te lezen, te studeren en te proberen. Het is essentieel om het te proberen, te proberen en opnieuw te proberen, en zodra je de gewenste resultaten begint te krijgen, denk dan opnieuw na over wat je kunt verbeteren (standpunten, sferen). En probeer het nog eens…  Het is een cyclus die niet eindigt.

www.las6am.com | @joluruizjimen

trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om u te helpen slagen als een professionele fotographer.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer