Katy Bindels

Hallo, ik ben Katy Bindels. Ik ben een fotografieliefhebber sinds ik ongeveer acht jaar geleden mijn eerste DSLR kreeg, net nadat mijn derde baby was geboren.

Ik begon gewoon mooie foto’s van mijn kinderen te willen maken, maar dat veranderde al snel in zoveel mogelijk willen leren over fotografie en foto’s maken van alles wat me inspireerde.

Ik zie mezelf als een creatieve portretfotograaf. Ik hou van in-camera meerdere belichtingen en andere technieken zoals freelensing, prisma’s, reflecties en fotograferen door verschillende objecten. Ik hou ook van de tijdloosheid van zwart-witfotografie, en een groot deel van mijn werk is in zwart-wit.

Het grootste deel van mijn werk is ‘persoonlijk’ – mijn kinderen en zelfportretten – maar ik fotografeer ook familie- en portretklanten.

Toen mijn derde kind (ik heb er nu vier) een pasgeboren baby was, bood een vriendin me aan om me haar tweedehands Nikon D60 te verkopen waarvan ze aan het upgraden was. Van daaruit ben ik bij Nikon gebleven.

Een paar jaar later, toen die Nikon D60 helaas overleed, heb ik hem vervangen door een Nikon D5100. Ik heb veel geleerd met dat lichaam en mijn kinderen leren er nu fotografie mee. Uiteindelijk had ik het gevoel dat ik de crop sensor was ontgroeid, dus ben ik overgestapt op mijn huidige body, een Nikon D610.

Ik ben vrij minimalistisch met mijn spullen. Ik gebruik mijn Nikon D610 bijna uitsluitend met de Nikon 50mm f/1.8G. Ik droom er vaak van om meer apparatuur en lenzen te hebben, maar ik denk dat mijn beperkte toegang tot apparatuur me echt heeft geholpen om me creatief te duwen.

Camera

Nikon D610 – Ik heb dit nu een paar jaar. Ik koos ervoor omdat ik een full frame nodig had, ik gebruikte Nikon al (en ik had mijn Nikon 50mm f/1.8G lens die ik wilde blijven gebruiken) en het paste bij het budget op dat moment.

GoPro 5 Black – We wonen in de buurt van Brisbane, Australië, dus we hebben geweldig weer en mijn kinderen zwemmen het hele jaar door. Omdat het water en zwemmen zo’n groot deel van ons leven uitmaken, had ik een camera nodig die ik het water in kon nemen om de kinderen vast te leggen terwijl ze een van hun favoriete activiteiten deden.

Lenzen

Nikon 50mm f/1.8G – Dit staat vrijwel altijd op mijn camera. Ik vind het zo veelzijdig en het werkt voor het grootste deel van wat ik wil maken.

Sigma 17-70mm f/2.8-4 – Dit gebruik ik als ik breed moet gaan. Ik kocht deze lens toen ik de Nikon D5100 gebruikte en het is voor een crop sensor, dus mijn camera fungeert als een crop sensor wanneer ik hem gebruik. Een nieuwe groothoeklens is mijn volgende geplande aankoop, maar ik gebruik hem zo zelden dat ik er nog niets aan heb gedaan.

Verlichting/Triggers

Ik werk met elk licht dat beschikbaar is. Ik word vaak geïnspireerd om mijn camera op te pakken vanwege het licht dat ik om me heen zie. Zonlicht, raamlicht of omgevingslicht.

Tassen/Riemen

Ik heb een prachtige 3 Annies Audrey Lu cameratas. Het is stijlvol, zwart (dus het past bij alles), verwijderbare vulling (om alles veilig te houden) en bevat alles wat ik nodig heb als ik op pad ga om foto’s te maken.

Het heeft ook zowel armriemen als een lange, verstelbare crossbodyband, waardoor het gemakkelijker te gebruiken is voor lange periodes (zoals dagtochten met de kinderen of familiesessies). De lay-out van de tas maakt het ook heel gemakkelijk om dingen in en uit te nemen terwijl je onderweg bent.

Statieven

Mijn statief is een Inca i5315. Ik heb het al vrij vroeg in mijn fotografiereis en begon het niet echt vaak te gebruiken totdat ik een paar jaar geleden meer zelfportretten begon te maken. Het kwam in een handige draagtas. Het is ook vrij licht, compact en gemakkelijk te gebruiken.

Hardware en software

Voor de nabewerking gebruik ik Adobe Bridge, Camera Raw en Photoshop. In de loop der jaren heb ik mijn eigen ACR presets en Photoshop Actions (zie gids) ontwikkeld voor wat ik wil bereiken. Ik pas deze voor elke afbeelding aan op basis van wat er nodig is voor elke foto.

MISC.

Ik heb meestal ook een paar kleine creatieve stukjes en beetjes, zoals een glazen prisma of een kleine koperen pijp voor het geval ik de drang voel om dingen een beetje te veranderen.

Voor zelfportretten gebruik ik een Nikon WU-1b om mijn camera op mijn telefoon aan te sluiten, zodat ik de Nikon WMU-app kan gebruiken om te helpen met compositie, het instellen van focus en het op afstand activeren van elke opname. Ik hou ook van reflecties en heb een paar kleine spiegels die ik heb gekocht voor foto’s.

Anders zijn muggenspray, lippenbalsem, tissues, mijn telefoon en een fles water er meestal ook. Als ik op weg ben naar een klantsessie gooi ik er ook een vloerkleed en een klein opvouwbaar opstapje in.

Hoewel ik eerst begon met fotograferen om mooie foto’s van mijn kinderen te maken, werd het al snel veel meer voor mij dan dat. Het is een manier voor mij om een rekoord van de jeugd van mijn kind voor ons. Het is ook een creatieve en artistieke uitlaatklep voor mij. Het is iets dat ik kan blijven leren en verkennen, en mezelf kan uitdrukken.

www.katybindelsphotography.com | @katsbi

trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer