Kelly Teich

Mijn naam is Kelly Teich en ik ben een architect gevestigd in Santa Barbara, Californië. Mijn passie voor fotografie ontwikkelde zich toen ik mijn creatieve uitlaatklep voor design begon te combineren met mijn verlangens naar backpacken, duiken en architectuur.

Enkele jaren geleden maakte ik mijn eerste Melkwegfoto tijdens het backpacken op de John Muir Trail. De foto was niet geweldig, maar ik was onder de indruk van de mogelijkheden van mijn goedkope cropped sensorcamera op dat moment om zelfs de details van de Melkweg vast te kunnen leggen.

Dus begon mijn streven om mijn apparatuur te upgraden en de Melkweg te achtervolgen tijdens de zomermaanden op enkele van de meest iconische locaties in Californië en het westen van de Verenigde Staten. Omdat ik een backpacker was, had ik echter een lichtgewicht, minimalistische opstelling nodig die geen concessies zou doen aan de kwaliteit.

Daarom wordt al mijn astrofotografie vastgelegd met behulp van een enkele camera / enkele lensopstelling.

Fototoestel – Sony α7 III

Omdat groothoekastrofotografie mijn belangrijkste focus is, is deze full-frame, spiegelloze camerabehuizing de perfecte pasvorm. Het heeft verbazingwekkende prestaties bij weinig licht, zelfs bij lage ISO-instellingen. Bovendien produceert deze camera ook opvallend schone beelden bij hoge ISO instellingen.

Ik merk nooit dat ik te hard werk in de nabewerking om de details naar voren te brengen die zijn vastgelegd door de 24MP-sensor. Ik waardeer ook de kleinere bestandsgrootte van de 24MP-afbeeldingen, waardoor ik meer foto’s kan opslaan en de nabewerkingstijd kan versnellen ten opzichte van de sensoren met een hogere resolutie die de andere alfamodellen bieden.

De afmetingen van de camerabody zijn voor mij een andere factor. Het is veel compacter dan een full-frame DSLR-body, maar niet zo klein waar het ongemakkelijk is om te bedienen.

Lens – Sony FE 16-35mm f/2.8 G Master

Deze lens is fantastisch! Omdat het mijn enige lens is voor backpacken, is het zoombereik van ultragroothoek tot semi-breed een must. Verder geeft het f/2.8 diafragma over het gehele zoombereik mij de flexibiliteit om de Melkweg op 35mm te fotograferen voor meer detail in het beeld.

De prestaties van de lens zijn ideaal voor groothoek astrofotografie en zijn ook uitstekend geschikt voor landschaps- en architectuurfotografie. De kwaliteit en duurzaamheid van deze lens heeft standgehouden door temperaturen onder het vriespunt, door de wind geblazen zand en regen.

Als je alleen met één lens gaat wandelen / reizen, is dit degene!

Camera Mount – iOptron StarTracker Pro

Voor astrofotografie is een star tracker een game-changer. Het maakt lange belichtingen mogelijk bij een lagere ISO zonder stersporen. De hoeveelheid detail met behulp van een stertracker met de Sony α7 III is ongelooflijk. Deze specifieke tracker is vrij eenvoudig in te stellen en is een van de compactere trackers om op te bergen in een rugzak.

Extra accessoires

Think Tank Digitale Holster 20 camera case – deze camera holster heeft opbergvakken en een uitbreidbare bodemverlenging die past op de meeste van mijn spullen, met uitzondering van mijn statief en star tracker.

Ik draag het meestal met de schouderband, met mijn rugzak over de bovenkant van de schouderband, en de heupgordel van de rugzak onder de holster. Deze koffer heeft een ingebouwde regenhoes om alles droog te houden in het geval dat ik wat weer tegenkom op het pad.

Manfrotto Element Aluminium Statief – perfect voor backpacken, dit statief is ultracompact en weegt slechts 2,5 lbs met een maximaal laadvermogen van 9 lbs.  Dus om mijn volledige astro-setup (camera / lens / stertracker) van 6,5 lbs vast te houden, werkt het heel goed.

Het is niet het meest stabiele statief in winderige omstandigheden, maar het heeft wel de mogelijkheid om wat gewicht aan de basis te hangen om de stabilisatie te verbeteren.

Sunwayfoto L-Beugel – deze beugel wanneer bevestigd aan de onderkant van de camerabehuizing maakt het gemakkelijker om een balhoofd in portretstand te gebruiken, vooral met een stertracker.

Afstandsbediening &Intervalometer – voor lange opnamen van meerdere nachten laat de intervalmeter me het instellen en vergeten.

Doorbraak fotografie 10 stop ND Filter – een uitstekend filter voor lange blootstellingen overdag.

Peak Design camerariem – deze camerariem is eenvoudig te verwijderen en opnieuw te bevestigen, zodat deze niet in de weg zit bij gebruik van het statief.

Lumecubes – af en toe is verlichting op laag niveau nodig om de voorgrond te verlichten, en deze Bluetooth LED-lampjes zorgen voor een perfecte controle van de lichtopbrengst met behulp van een telefoon-app.

Camera batterij – een extra authentieke Sony voor het geval dat.

Koplamp

Muskiet hoofdnet – dit kan een redder in nood zijn bij het fotograferen op blue hour in de buurt van een kreek of een meer.

Ik gebruik Adobe Photoshop CC op een Apple MacBook Pro voor mijn nabewerking, waarbij het grootste deel van de verwerking wordt uitgevoerd in de camera raw-editor van Photoshop. Als je vragen hebt over astrofotografie, mijn uitrusting of mijn verwerkingsworkflow, neem dan gerust contact op!

www.kellyteich.com | @kelly.teich

trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer