Kevin Bruseby

FacebookPinterestDelen

Mijn naam is Kevin Bruseby. Ik ben een 17-jarige landschaps- en commerciële fotograaf uit Zweden. Ik ontdekte mijn passie voor fotografie voor het eerst in 2016 en sindsdien heb ik het geluk gehad om veel mooie momenten vast te leggen met mijn camera.

Ondanks het feit dat fotografie altijd deel heeft uitgemaakt van de tradities van mijn familie, was het pas tijdens een reis naar Zwitserland in 2015 dat ik de echte waarde van fotografie besefte. Toen mijn telefoon – tot mijn teleurstelling – niet de beelden produceerde die ik zocht, wist ik dat ik zou moeten investeren in de juiste uitrusting om de beelden te krijgen die ik wilde.

Het jaar daarop kocht ik een Nikon D3300 en een Sigma 18-200mm f/3.5-6.3 lens, terwijl ik ook probeerde de basis van fotografie te leren. Hard werken en toewijding hebben me uiteindelijk geleid tot waar ik nu ben.

Afgezien van het fotografische aspect, is een doel van mij sinds het begin geweest om een positieve impact op de wereld te maken door middel van mijn werk.

Ik heb al van jongs af aan interesse in meteorologie en de natuur heeft altijd een speciaal plekje in mijn hart gehad. Daarom zorg ik er altijd voor dat ik merken steun die duurzame ontwikkeling bevorderen.

Fototoestel

Nikon D7500 – Dit is mijn hoofdcamera body en ik fotografeer er momenteel de hele tijd mee. Het werkt voor allerlei gelegenheden en het heeft alle functies die ik nodig heb. Aangezien mijn eerste camera een Nikon D3300 was, voelde het heel natuurlijk om bij Nikon te blijven.

Lenzen

Sigma 18-35mm f/1.8 – Naar mijn mening is dit ongetwijfeld een van de beste objectieven die beschikbaar zijn voor crop sensor camera’s. Ik heb het gebruikt voor astro-, landschaps-, commerciële en portretfotografie en ik ben altijd onder de indruk van de beelden die het produceert.

Wanneer ik onderwerpen zoals de nachthemel fotografeer, komt het grote diafragma ook erg goed van pas. Kortom, het is een zeer veelzijdige lens!

Sigma 105mm f/2.8 – Ik gebruik dit objectief ook voor allerlei gelegenheden. Het werkt fenomenaal, vooral voor product- en portretfotografie. De autofocus is snel en nauwkeurig en over het algemeen voelt de lens erg goed gebouwd aan.

Sigma 18-200mm f/3.5-6.3 – Dit was de eerste lens die ik kocht toen ik in de fotografie kwam en tot op de dag van vandaag gebruik ik hem nog steeds. Het biedt een zeer breed brandpuntsafstandbereik terwijl het fatsoenlijk uitziende beelden produceert.

Sigma 150-600mm f/5.6-6.3 – Ik gebruik deze lens vooral voor wildlife en landschapsfotografie. Het is een zeer solide en goed gebouwde lens die uitzonderlijke beelden produceert.

DJI Mavic Air Fly More Combo Kit – Deze drone heeft me zoveel vrijheid gegeven in termen van experimenteren met verschillende composities. Ik gebruik mijn drone voor zowel mijn persoonlijke fotografie als voor betaalde fotografieprojecten. Ik gebruik ook graag de techniek voor het stapelen van afbeeldingen om afbeeldingen met een hogere resolutie te krijgen.

Zakken

Manfrotto Advanced Camera Schoudertas – Ik gebruik deze compactcameratas wanneer ik maximaal twee lenzen hoef mee te nemen. Het is erg licht van gewicht en werkt geweldig als ik in de natuur ben.

Manfrotto Tri Backpack S – Wanneer ik meer dan twee lenzen moet meenemen, gebruik ik deze cameratas. Het biedt een behoorlijke hoeveelheid ruimte en ik gebruik het vrij vaak.

Lowepro DroneGuard BP 250 – Wanneer ik met alleen mijn drone op pad ga, is dit de tas die ik gebruik. Het werkt heel goed, terwijl het ook extreem licht en comfortabel is om te dragen. Persoonlijk ben ik ook een grote fan van de algehele look van de tas.

Statieven

JJC TP-J1 – Ik kocht dit statief voor mijn recente reis naar Lapland vanwege het kleine formaat en het lichte gewicht. Tot mijn verbazing is hij extreem stevig en ook goed gebouwd.

Manfrotto MKELEB5BK Statief – Dit is het statief dat ik het afgelopen jaar heb gebruikt. Hij is extreem stevig en doet het werk gewoon perfect.

Hardware en software

Ik gebruik Zoner Photo Studio X uitsluitend voor al mijn bewerkingen. Het is een zeer goed ontworpen software die alle tools biedt die ik nodig heb in mijn workflow. Zoner Photo Studio X stelt me in staat om allerlei soorten beeldbewerking uit te voeren, terwijl het ook veel andere coole en nuttige functies biedt.

Accessoires

Haida Slim PRO II MC ND3.0 1000x, 62mm, & 72mm
JJC A + Ultra Slim MC C-PL, 62mm & 72mm
HOYA UV (c) 62mm
Tamron UV 62mm |
JJC A + Ultr Slim MC UV 72mm
Haida MC-UV PRO II 95 mm

MISC.

Nikon D3300 – Ik gebruik deze camera niet meer, maar ik heb besloten om hem te houden tot de dag dat ik een nieuwe camera koop om mijn huidige hoofdbody te vervangen. Ik denk ook dat het goed is om een extra camerabody te hebben, omdat het waarschijnlijk op een gegeven moment goed van pas zal komen.

SEAGATE Uitbreiding Draagbare schijf van 4 TB
Samsung Evo Micro SDXC UHS-I 128 GB
SanDisk Extreme SDXC Klasse 10 UHS-I U1 45MB/s 64GB

Ik hoop dat mijn tekst je wat inspiratie heeft gegeven om de wereld te verkennen met je camera, of dat nu betekent dat je naar het buitenland reist of je omgeving verkent. Zolang je rekening houdt met het milieu, kan ik je ten zeerste aanbevelen om licht te reizen.

Reizen verruimt je kijk op de wereld en verrijkt je leven op vele manieren. Dus ga naar buiten en schiet; avontuur wacht op u!

www.kevinbruseby.com | @kewphotography

FacebookPinterestDelen
trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer