Lee Allison

Hey, ik ben Lee, een huwelijksfotograaf uit Essex gevestigd in een klein marktstadje genaamd Saffron Walden. Ik viel in fotografie toen ik meeging naar een bruiloft om een oude baas te helpen en hield gewoon van de hele sfeer van een trouwdag.

Dat was 15 jaar geleden en na een paar jaar de moed te hebben opgebouwd om een bedrijf op te starten, heb ik uiteindelijk Lee Allison Photography opgericht in 2012. Ik werkte al 12 jaar als grafisch ontwerper, dus dit is van pas gekomen voor het bewerken en albumontwerp.

Ik hou van reizen, dus nu is het zijn van een bestemmingsbruiloftsfotograaf gewoon de droom voor mij. Ik heb het geluk gehad om op een aantal fantastische plaatsen te fotograferen, zoals Dubai, Italië en Zweden om er maar een paar te noemen.

Drie jaar geleden ben ik overgestapt van Nikon naar Fuji en heb niet meer achterom gekeken. De belangrijkste reden was het gewicht, maar ik wilde ook genieten van het gebruik van mijn camera’s en had nooit het gevoel dat dit het geval was met de grote oude Nikon-camera’s.

Versnelling

Fujifilm X-T3 x 2 – Ik ben absoluut dol op deze camera’s en ze zijn een genot om op te pakken en te gebruiken. Ik gebruik Nikon DSLR’s, maar vond het nooit leuk om ze als camera te gebruiken en merkte dat ik ze nooit meenam op vakantie. Terwijl Fuji’s ook geweldige vakantiecamera’s zijn.

Lenzen

Fujifilm 23mm f/2 – Dit is zo’n fantastisch objectief dat super compact en zo licht is. Deze lens blijft het grootste deel van de dag op een van mijn camerabody’s zitten.

Fujifilm 56mm f/1.2 – Dit objectief is bevestigd aan mijn tweede camerabody en is een ongelooflijke portretlens.

Fujifilm 16mm f/1.4 – Dit objectief komt vooral naar buiten als het feest op gang komt. Ik hou ervan om in de mix te zitten, dus deze lens is perfect om de epische feestfoto’s te maken.

Verlichting/Triggers

Godox V860II x2 – Ik gebruik nu alleen flitsers als het echt nodig is. Ik fotografeer veel liever alleen met omgevingslicht, zelfs op de dansvloer. Als ik deze gebruik, gebruik ik een bounce-flitser of gebruik ik ze buiten de camera.

Tassen/Riemen

Alles past in mijn LowePro Pro Roller Lite 150 AW die ik voor alle bruiloften gebruik.

Hardware en software

Apple iMac 27 ” – Al mijn bewerkingen worden hierop gedaan.

Macbook Pro 15″- Dit wordt voornamelijk gebruikt voor bruiloften en ruimingen op bestemming.

Fotomonteur – Dit is een geweldige tijdsbesparing geweest voor het ruimingsproces. Het is super snel en laat je zo snel tussen foto’s bladeren.

Lightroom – 99% van mijn bewerkingen wordt hier gedaan. Het is een fantastisch stuk software.

Photoshop – Soms moet ik mijn afbeeldingen in Photoshop opnemen, maar dit is voornamelijk voor klonen.

MISC.

Eiwitrepen en veel water!

Laatste woorden

Mijn beste tip zou zijn om je toespraak niet langer dan 10 minuten te houden. Ik had ooit een beste man wiens toespraak meer dan een uur duurde. Maak het snel en pittig!

www.leeallisonphotography.co.uk | @leeallisonphotography

trouwen

11 tools voor trouwfotografen

Bekijk de 11 essentiële tools en apps die elke trouwfotograaf dit jaar zou moeten gebruiken.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer