Leica en Hodinkee brengen 150 unieke Leica Q2 “Ghost” camera’s uit

Leica en de in NYC gevestigde horlogeverkoopwebsite Hodinkee hebben opnieuw samengewerkt, dit keer om een nieuwe, speciaal gethematiseerde editie van Leica’s compacte Leica Q2-camera uit te brengen.

Het extreem limited edition apparaat wordt de Leica Q2 “Ghost” Set van Hodinkee genoemd en alleen de Leica Q2 “Ghost” van Leica zelf.

Het is ook niet de eerste keer dat de twee bedrijven samenwerken. In 2019 werkten de horlogewebsite en Leica samen om een Leica M10-P “Ghost Edition” te promoten die Hodinkee verkocht als limited edition releases.

Leica camera vooraanzicht

In het geval van de nieuwste camerarelease van het duo is deze Q2-editie uitgebracht in een extreem kleine oplage van slechts 150 gegraveerde eenheden wereldwijd.

Al deze zijn gekleurd met licht, in wezen “spookachtige” tinten om de vervaagde bezellook op te roepen van bepaalde populaire duikhorloges die door het merk Hodinkee worden verkocht. Dit staat in schril contrast met de typische zwarte kleuring van Leica’s standaard Q2 camera’s.

De vervaagde bijna-witte kleuring van de nieuwe camera-edities gaat ook niet alleen over cosmetische waarde. Om het te maken, heeft Leica de speciale editie Ghost-camera’s van magnesiumlegeringframes geschilderd met een zacht grijs dat vervolgens is verpakt in tonaal grijs leer dat speciaal is behandeld voor bescherming tegen vocht en stofpenetratie.

Bovendien zijn de camera’s gecoat met een geanodiseerde zilveren afwerking vergelijkbaar met het uiterlijk van een stalen behuizing op een duikhorloge, wat het “Ghost” -label voor deze unieke edities verder versterkt.

Leica camera bovenaanzicht

Leica heeft ook afgezien van zijn iconische red dot-logo voor al deze camera’s. Het deed eerder hetzelfde in zijn Q2 Monochrom- en Q2 Reporter-cameramodellen.

De duimgreep van deze camera’s is gemaakt van zilver aluminium en zelfs hun band is gemaakt van een grijze geweven stof.

Om duidelijk te stellen dat de nieuwe camera-edities zijn gemaakt in samenwerking met Hodinkee, voegt Leica ook een kleine gravure toe met de tekst “GHOST SET BY HODINKEE”, die boven het LCD-scherm van de camera’s zal worden geplaatst.

Onder dit LCD-scherm zal een andere gravure zijn die duidelijk maakt welk aantal in volgorde van productie van de 150 edities een bepaalde camera is.

Leica camera achteruitrijzicht

Deze verschillende details zijn ontworpen om deze camera’s duidelijk af te bakenen als specifieke edities van de unieke, verzamelbare “Ghost” -set.

In termen van hun interne specificaties hebben deze 150 “Ghost” -camera’s allemaal dezelfde technologie als standaard Leica Q2-camera-edities. Ze verkopen voor $ 5.995 en worden vanaf 15 november alleen verkocht via de Hodinkee Shop.

Later, op 8 december.ÞLeica en Hodinkee zullen nog eens 2000 “Ghost” camera-eenheden uitbrengen voor de algemene detailhandel via leica’s winkels, maar zonder het gegraveerde “GHOST SET BY HODINKEE” label of de genummerde 1-150 reeks gravures. Deze laatste edities zullen ook de zilveren aluminium duimgreep en Hodinkee-riem missen.

trouwen
8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer