Linda Kristiansen

Ik ben een kunstfotograaf en digitale kunstenaar uit Noorwegen, gevestigd in Vollen, op 30 minuten van Oslo.

Ik ben jaren geleden begonnen met fotografie als assistent voor een studio. Dit was op dat moment een willekeurige keuze en ik ben na ongeveer een jaar overgegaan tot andere dingen. Fotografie is me bijgebleven als hobby en ik heb fases doorlopen met het fotograferen van mijn kind, de natuur, macro, veel waterdruppels, vrienden en familie. Uiteindelijk heb ik ook klantopdrachten gedaan. Ik heb een paar van de Canons doorgenomen – ik geloof dat ik de 300, 450, 650 had en de 700.

Mijn startpunt met conceptuele fotografie en digitale kunst was toen ik creativiteit ontdekte als een manier om mezelf door moeilijke tijden te helpen. Omgaan met angst en depressie Ik was lange tijd niet in staat om te werken en ik begon te experimenteren met zelfportretten. Dit werd een geweldige uitlaatklep voor mij. Al het werk dat nodig was om deze beelden te maken was als meditatie en ik kon uren doorgaan en niet eens weten dat de tijd was verstreken. Ik bracht hele weekenden door met photoshop-tutorials en het leren van nieuwe technieken en manieren om mijn afbeeldingen te verwerken. Dat blijf ik doen. Met Adobe Photoshop is er voor altijd iets nieuws dat je kunt leren en de eindeloze mogelijkheden fascineren me.

Het maken van zelfportretten, een statief en afstandsbediening is essentieel. Ik heb een Canon RC-6 afstandsbediening die ik al jaren gebruik. Het werkt elke keer perfect. Mijn statief is een Velbon CX 680 die mijn broer voor mij heeft gekregen.
Ik ben verder gegaan met het gebruik van modellen, maar gebruik nog steeds het statief en de afstandsbediening, omdat ik soms mijn eigen assistent moet zijn en wat haar of stof moet vegen. Ook als ik weet dat ik later ga composieten is het belangrijk om dezelfde hoek en perspectief te behouden, zodat een goed statief het leven gewoon gemakkelijker maakt. Ook bewaar ik veiligheidsspelden en klemmen in mijn tas, het komt vaker wel dan niet van pas.

Lange tijd was ik meer dan tevreden met mijn Canon 700D. Mijn manier van creëren gaf me zoveel mogelijkheden in het bewerken, dus ik voelde me gelukkig met wat ik had. Door ook klantwerk te doen, accepteerde ik uiteindelijk dat ik een upgrade nodig had en ik heb nu een Canon 5D Mark II. Mijn lenzen zijn Canon 50mm f/1.4 en de Canon 28mm f/1.8.

Tot vorig jaar deed ik al mijn bewerkingen met een muis. Toen had ik het geluk om een Huion H610PRO te krijgen tablet voor Kerstmis. Het was even wennen, maar nu kan ik me niet voorstellen dat ik zonder hoef te bewerken.

Ik bewerk mijn beelden op een ASUS-laptop met een extern ASUS-scherm. Het wordt oud en langzaam, dus dit zal waarschijnlijk mijn volgende upgrade zijn.

Omdat ik niet echt veel apparatuur kon betalen, besloot ik al vroeg dat mijn houding was “wees creatief met wat je hebt!” Dus van het maken van softboxen met Ikea-opslag tot het doen van stockfotografie met mijn telefoon, ik denk dat verbeelding, of gebrek daaraan, het enige is dat ons ervan weerhoudt om te creëren wat we willen.

Last but not least moet ik mijn cameratas noemen. Ik heb deze tas jaren geleden van Epiphanie gekregen en ik ben er gewoon dol op. Om nog maar te zwijgen van het feit dat het er niet uitziet als een cameratas.

• Canon 5D Mark II

• Canon 50mm f/1.4

• Canon 28mm f/1.8

• Canon RC-6 afstandsbediening

• Velbon CX 680 Statief
• Epiphanie Lola Camera tas

• Huion Tablet H610PRO

www.lindakristiansen.no

trouwen
8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer