LowePro PhotoSport AW III Hiking Camera Rugzak Review

FacebookPinterestDelen

De PhotoSport BP AW III is Lowepro’s eerste cameratas in hun nieuwe, (meer) duurzame groene productlijn.

Het is klein – 15L of 24L – en gemaakt van 75% gerecyclede stoffen in het algemeen – sommige onderdelen zijn zelfs 100% gerecycled!

Als liefhebber van het buitenleven vind ik dat spannend, maar het is niet de enige reden om van deze wandelcamerarugzak te houden.

De toegankelijkheid van de camera is geweldig – zowel in termen van de toegang aan de zijkant als in het kunnen bevestigen van de ICU aan zowat overal.

ALT VOOR AFBEELDINGEN

Lowepro PhotoSport BP AW III 15L

Lichtgewicht, duurzaam gemaakte wandelcamerarugzak die comfortabel is om mee te nemen en snelle toegang biedt tot uw uitrusting.

Controleer de huidige prijs

Omdat ik niet typisch een minimalist ben op wandelingen, was ik echt verrast door hoeveel ik van dit pakket hou.

Het is perfect voor die dagen dat wandelen iets belangrijker is dan fotografie, maar ik wil mijn camera niet helemaal achterlaten.

Ik ben nog steeds aan het wennen om de essentie mee te nemen – vooral omdat ik alleen de 15L-versie van de PhotoSport AW III echt heb behandeld – maar over het algemeen ben ik dit pakket echt aan het graven.

Hier is een beetje meer over mijn ervaring ermee, maar eerst de specificaties.

Inhoudsopgave

LowePro PhotoSport BP 15L III Technische Gegevens

Pros

 • 2 camera access points (zijkant en de ICU komt uit om te worden gedragen op de heupgordel)
 • Modulair ontwerp
 • Hydratatie blaas compatibel
 • Tal van uitbreidingsmogelijkheden
 • Comfortabel
 • Goeduitziend
 • Wordt geleverd met regenhoes
 • Gemaakt van 75% gerecycled materiaal (Yay!)
Tegens

 • IC is iets te klein
 • Geen fan van het trekkoord op het hoofdvak
 • Er is niets om de IC-vorm van de heupgordel te laten glijden
Controleer de huidige prijs
 • Maximaal volume:

4 gal / 15 L

 • Materiaal:

Buitenkant: 100 x 300D Nylon &Polyester
Interieur: 200D Polyester

 • Dimensies:

Buitenkant: 17,3 x 9,1 x 6,7″ / 44 x 23 x 17 cm
Binnenkant: 16,5 x 7,9 x 4,7″ / 42 x 20 x 12 cm
ICU Buitenkant: 6.3 x 3.9 x 7.9″ / 16 x 10 x 20 cm
ICU Interieur: 5,5 x 3,1 x 7,1″ / 14 x 8 x 18 cm

 • Gewicht:

2,4 pond / 1,1 kg

 • Andere functies:

Lichtgewicht en compact
Verwijderbare ICU
Toegang aan de bovenkant en aan de zijkant
Houdt CSC camera w / lens en 1 andere lens
Riemsysteem voor verschillende draagconfiguraties
ActivZone harnassysteem

Bouw &uiterlijk

Lowepro Photosport Bouw en uiterlijk

De compartimenten op de Lowepro PhotoSport BP AW III zijn vrij eenvoudig: een hoofdvak met een uitbreidbaar bovenblad met trekkoord, een uitbreidbaar voorvak en een verwijderbare, zijdelings toegankelijke ICU.

Er is ook een hydratatieblaasmouw en twee kleinere zakken in de bovenste klep en op de heupgordel.

Het materiaal voelt behoorlijk competent aan, waarbij zelfs de mesh-delen stevig en goed geweven lijken. Het nylon aan de buitenkant is duurzaam en voelt mooi “ripstop-y” aan.

Ik heb de tas er nu een aantal keer uitgehaald en neergezet in zowel natte als droge omstandigheden – hij ziet er nog steeds vrijwel nieuw uit.

On zou verwachten dat er een soort verschil zou merken tussen gerecyclede en niet-gerecyclede materialen, maar ik kan het verschil niet zien – alles ziet eruit en voelt aan als elke andere tas gemaakt met Ripstop.

Het buitenmateriaal heeft ook een dubbele coating van Ultra Tear Strength om de scheursterkte te verhogen en meer waterbestendigheid toe te voegen. Ik heb er geen stempel op gedrukt, zelfs niet met het doormaken van dikke borstel en takken.

Als je het soort wandelaar bent dat wandelt met wandelstokken, een statief of andere uitrusting die je graag vastbindt, wordt de Lowepro PhotoSport III geleverd met veel bevestigingspunten.

Lowepro Foto'sport III 15L

De Lowepro Photosport III 15L is een vrij klein zakje. Aan de linkerkant is het model 5’9′, het model aan de rechterkant is 5’3. (Het model aan de rechterkant draagt de camerakubus aan de heupgordel.)

Over het algemeen is de Lowepro PhotoSport III is simpelweg een goed ontworpen tas. Alles zit waar het hoort en alle functies werken zoals geadverteerd.

Het ziet er ook goed uit en vindt een mooi evenwichtspunt tussen een “wandelrugzaklook” en een getrimde, rond-stad soort look.

Uiterlijke kenmerken

Extern heeft de Lowepro Photosport BP AW III alle functies die je zou verwachten van een rugzak met compacte wandelcamera.

Het voorvak is mooi uitbreidbaar (met behulp van de bovenste riemen) en is geweldig voor snelle opbergitems waar je misschien direct toegang toe wilt hebben. Ik gebruik dit over het algemeen voor kledingstukken zoals mijn hoed, handschoenen en / of regenjas.

Als je een echt compact statief hebt, is het voorvak ook een geweldige statiefdrager – vooral voor degenen die liever het statiefgewicht op je rug hebben gecentreerd.

De voorkant van de tas heeft lussen voor het vasthouden van je wandelstokken.

Onderste Photosport III uitbreidbaar vak aan de voorkant

Het voorvak is open naar buiten en functioneert heel mooi als een snel opbergvak. Het is enigszins uitbreidbaar en werkt geweldig voor items zoals hoeden, handschoenen en andere kleine items waar je misschien snel toegang toe wilt hebben terwijl je op pad bent.

De regenvlieg leeft in een compartiment aan de onderkant van het voorvak. Ik wou dat het niet zoveel ruimte in beslag nam, omdat de ruimte schaars is in dit kleine pakket, maar ik ben dankbaar dat er een geïntegreerde plek is om het op te bergen.

De achterkant van het pakket is voorzien van het uitstekende ActivZone verstelbare harnassysteem, met veel ribbels voor luchtstroom in het achterpaneel en brede, verstelbare schouderbanden.

Er zit meer vulling in de schouderbanden van de Photosport dan in veel vergelijkbare pakketten met dit laadvermogen, hoewel ze een beetje stijf zijn totdat ze worden ingebroken.

Photosport achterpaneel

De achterkant van de Lower Photosport BP AW III heeft veel ondersteuning en vulling, inclusief ribbels voor een goede luchtstroom.

De heupgordel is mooi breed, maar niet volumineus. Hieronder zie je het met de camerakubus eraan.

Lowepro Foto'sport heupgordel

De heupgordel is breed en comfortabel. Het werkt ook goed met de meegeleverde ICU, behalve dat er geen manier is om te voorkomen dat de ICU eraf glijdt.

Er is slechts één zijvak omdat de andere kant wordt ingenomen met de toegang tot de camera aan de zijkant. Het is groot genoeg voor een flinke waterfles of een klein statief.

(Als je een groter statief hebt, wil je misschien in de 25L Photosport kijken.)

Lowepro Photosport III zijvak

Ik zou het niet erg vinden als deze zijzak wat uitbreidbaarder was. Toch werkt het geweldig als een statiefdrager of een opbergpunt voor een waterfles.

Aan de andere kant bevindt zich de deur die toegang geeft tot de camera-uitrusting. Het is het enige toegangspunt in de tas, maar dit stoort me niet, omdat het zeer handig is.

Omdat deze tas is ontworpen voor alleen een camera met een bevestigde lens en misschien een andere lens, is er niet echt veel uitrusting om toegang te krijgen.

Het bovenste vak met ritssluiting zorgt voor snelle toegang tot items zoals zonnebrillen of snacks.

Bovenvak aan de buitenkant met ritssluiting

Interieur kenmerken

Binnenin heeft de Lowepro Photosport een groot hoofdvak met een trekkoord. Ik ben echter geen fan van dit soort trekkoord, omdat het voor mij niet de neiging heeft om op zijn plaats te blijven. Het is een van de weinige dingen die ik niet leuk vind aan de tas.

In het hoofdvak aan de bovenkant vind je nog een vak met rits en een paar mesh-zakken.

Ik heb hier niet echt een gebruik voor gevonden, maar ik kan me voorstellen dat mensen hun extra SD-kaarten daar kunnen opslaan, een lensdoek of iets dergelijks.

Fotoport interor mesh zakken

Aan de achterkant van de verpakking ligt de zak voor een hydratatieblaas. Ik ben zeker een fan van hydratatieblazen – althans voor langere wandelingen – dus ik ben dankbaar dat dit deel uitmaakt van het ontwerp.

Vanwege het compacte formaat van de verpakking, was ik verbaasd dat mijn Osprey 2L hydratatieblaas op volle capaciteit in dit compartiment paste.

De opening voor de buis is echter klein en ik kon mijn bijtblok er niet doorheen krijgen. Ik moest het losmaken van de blaas en in plaats daarvan de buis door het gat laten lopen.

Lowepro Foto'sport hydratatiezak

Deze sleeve voor de hydratatieblaas past inderdaad op een volle 2L blaas.

Een volledige hydratatieverpakking maakte de achterkant van het pakket een beetje omvangrijk, maar niet te veel.

Tegenover het zijvak bevindt zich de toegangspoort van de zijcamera en de verwijderbare ICU. Het is ontworpen om de camera op te bergen met de langste lens bevestigd, die in totaal niet meer dan 9 ′ diep is.

Daarnaast zou je een kleine prime-lens kunnen plaatsen, met een klein gedeelte eronder voor misschien een reservebatterij of filter set.

Photosport 15L Camera Kubus

Buiten de verpakking opent de camerakubus volledig, zodat u de volledige inhoud kunt zien.

De deur van de ICU heeft een INGEBOUWDE SD-kaartsleuf, maar ik zou deze waarschijnlijk niet gebruiken omdat mijn camera twee INGEBOUWDE SD-kaartsleuven heeft en ik er zelden een vul, tenzij ik video’s maak of een lange opname maak.

Foto'sport ICU

De twee zwarte zakken zijn bedoeld voor SD-kaarten. Ze zijn echter niet volledig ingesloten wanneer de kubus open is, dus het lijkt geen erg veilige plek om ze te bewaren.

Andere functies

Een van de coolste functies van de Lowepro PhotoSport BP AW III is dat hij modulair is.

De camerakubus kan worden verwijderd en bevestigd aan de heupgordel, de schouderbanden of zelfs aan een aparte camerariem. Er is geen extra borstharnas of Capture Clip nodig voor degenen onder ons die graag wandelen met onze camera in de aanslag.

Het pakket wordt geleverd met wat Lowepro een “GearUp Accessory Strap Kit” noemt, waarmee u de ICU letterlijk op vrijwel elke denkbare manier aan u of het pakket kunt bevestigen.

Als je nog geen quick-release schouderband voor je camera hebt gekocht, is dat ook inbegrepen.

Lowepro Foto'sport Gearup Strap System

De Photosport wordt geleverd met een “GearUp” -riemsysteem waarmee u uw camera / ICU op vrijwel elke denkbare manier aan u kunt bevestigen.

Ik waardeer echt, echt de borstharnasoptie, omdat het het cameragewicht van mijn nek houdt. Ik wou dat de riemen meer verstelbaar waren. Zoals het is, kunt u met deze specifieke opstelling niet veranderen waar op uw borst de IC zit.

Toch, als iets dat bij het pakket is inbegrepen, vind ik het geweldig. Het werkt ook prima in het veld.

Lowepro Photosport III front strap systeem

De ICU klemt in riemen die aan het harnas aan de voorkant worden bevestigd, waardoor de camera volledig toegankelijk blijft en het gewicht van je schouders wordt gehaald.

Als je geen fan bent van het dragen van je camera / ICU voor je borst, werkt de heupgordeloptie ook goed. Wees voorzichtig bij het aan- of uitzetten van het pakket, want er is niets dat de ICU ervan weerhoudt om af te glijden.

Lowepro Photosport camera kubus

Een van de coolste aspecten van de Photosport is de verwijderbare ICU en de vele verschillende manieren waarop u toegang hebt tot uw camera.

De Lowepro Photosport BP III zou niet echt een wandelpakket zijn als het niet bestand was tegen een regenbui, dus samen met het waterbestendige buitenmateriaal, bevatte Lowepro ook een regenhoes.

Het is een opzichtige kleur (waarom hadden ze het niet bosgroen kunnen maken of zo??), maar het bedekt volledig het hoofdgedeelte van het pakket.

Lowepro Foto'sport III AW rainfly

Eerlijk gezegd vraag ik me af wat het nut is van het maken van zulke felle regenvliegen. De rest van het pakket heeft een mooi kleurenschema… dit is echter nogal opzichtig.

[rain cover photo]

Opslagcapaciteit

Bij 15L is dit een klein zakje. Het is ontworpen voor minimalistische wandelaars die een beetje van hun camerakit willen meenemen, maar meestal op pad zijn voor een wandeling. Als zodanig is er niet veel ruimte binnen.

Officieel kan de Lowepro Photosport BP AW III 15L het volgende dragen:

Officieus voelt het wat kleiner.

Het hoofdvak kan een fleece pullover bevatten, maar niet echt veel meer dan dat, tenzij wat je hebt echt samendrukt.

Het cameravak op de 15L is vrij klein en past niet gemakkelijk op camera’s die veel groter zijn dan zoiets als de Sony A6600. Je zult het ook moeilijk hebben om de meeste telelenzen op deze ICU te krijgen.

Ik heb het gebruikt met mijn Sony a7III met een Sony FE 16-35mm lens bevestigd. Het rechtvaardig past, maar alleen in de tas. Het past niet in de camerakubus wanneer het buiten de tas wordt gebruikt. Er is ook geen ruimte op de ICU voor veel van iets anders bij het dragen van de Sony A7III.

(De Lowepro Photosport BP III 24L past naar verluidt heel mooi bij een Sony A7 III.)

Toch is dit waar de Lowepro Photosport BP III 15L voor is ontworpen: superlicht, minimalistisch wandelen. Als zodanig lukt het echt.

Gebruiksgemak/Comfort

Fotoport camera kubus

De verschillende draagopties van de Photosport zijn vrij eenvoudig te achterhalen.

Ik heb minstens één recensie gezien die klaagde dat de Lowepro Photosport BP III behoorlijk moeilijk te achterhalen was, maar dit was niet mijn ervaring. Alles leek vrij eenvoudig – inclusief het riemsysteem.

Ook over comfort geen klachten. Ik heb het op meerdere wandelingen van vijf mijl genomen en heb het nauwelijks opgemerkt … behalve de keren dat ik een volledige 2L hydratatieblaas heb genomen.

Ik vind dat het vullen van de hydratatieblaas van de PhotoSport tot slechts 1L de sweet spot raakt als veel water en toch geen uitstulping tegen mijn rug maakt.

De schouderbanden zijn een beetje stijf maar zouden op tijd gebroken moeten worden. Ze zijn mooi verstelbaar en zitten net op mijn kleine-wensframe.

Het gewicht zit gelijkmatig op de heupen, waardoor mijn schouders vrij zijn.

Al met al geen klachten.

Alternatieven

Photosport en Kasjmir

De Lowepro Photosport 15L naast de F-Stop Kashmir 30L. De Kashmir is waar ik meestal mee wandel als ik zowel mijn groothoeklens als mijn telelens mee wil nemen op een wandeling.

Wat alternatieven betreft, is de Mindshift Rotation 22L waarschijnlijk het dichtst bij qua grootte en cameratoegang.

Het is aanzienlijk duurder dan de 15L, maar ongeveer dezelfde prijs als de Photosport 24L. Het bevat een paar van dezelfde camera-draagopties die de Photosport biedt, evenals een paar andere interessante functies.

Je kunt een wandelrugzak zoals de Osprey Stratos 24 ook combineren met een camera-inzetstuk zoals de Tenba BYOB 10. Deze zouden samen net iets duurder zijn dan de Photosport, maar je zou de zijtoegang (of andere draagopties) niet krijgen.

Als je op zoek bent naar een ultralight die aanzienlijk meer uitrusting vervoert, doet de F-Stop Kashmir 30L het goed, maar het is bijna twee keer de prijs.

Als je graag je camera bij de hand hebt terwijl je wandelt, op zoek bent naar iets compacts en ultralichts en / of je wilt niet enorm veel betalen, zal het moeilijk zijn om de Photosport BP III te verslaan – vooral als je nog niet hebt geïnvesteerd in een cheat-harnas of Peak Design’s Capture Clip.

Waar voor je geld

De LowePro Photosport BP III 15L verkoopt voor minder dan $ 180. Als zodanig is het een positieve koop!

Alles is inbegrepen – u hoeft niet extra te betalen voor een camerakubus of een regenhoes of het riemsysteem.

De materialen en bouw zijn uitstekend. Het ontwerp is goed doordacht en de verschillende camera-carry-opties zetten deze tas gewoon over de top.

Als je de 15L te klein vindt of fotografeert met een grotere spiegelloze camera zoals de Sony A7, verkoopt de 24L voor minder dan $ 230 en is hij ook zeker de moeite waard.

Controleer de huidige prijs

Lowepro Photosport III AW Review | Conclusie

De Lowepro Photosport BP AW III is duidelijk ontworpen door iemand die graag wandelt en vaak wandelt. Sommigen zouden zeggen dat het eerst een wandeltas is en daarna een cameratas, maar voor mij is dat niet echt waar.

Voor degenen onder ons die vaak wandelen, raakt deze tas de sweet spot voor de momenten dat ik mijn volledige camerakit niet wil dragen, maar ook niet met alleen een telefooncamera wil gaan. Het ontmoet me precies in het midden.

Het is lichtgewicht, duurzaam, comfortabel en stelt me in staat om mijn camera bij de hand te hebben zonder extra uitrusting mee te nemen.

Bovendien is het gemaakt van grotendeels gerecycled materiaal! Eerlijk gezegd is dat echt geweldig.

Al met al vind ik deze tas erg leuk en heb ik hem vaak gebruikt. Een echte aanrader!

ALT VOOR AFBEELDINGEN

Lowepro PhotoSport BP AW III 15L

Lichtgewicht, duurzaam gemaakte wandelcamerarugzak die comfortabel is om mee te nemen en snelle toegang biedt tot uw uitrusting.

Controleer de huidige prijs

FacebookPinterestDelen