Loz Dalton

Hey, Hallo, Hallo! Ik ben Loz Dalton en ik ben een studiodierenfotograaf gevestigd in Melbourne, Australië. Ik werk als commercieel retoucheerder en fotografeer en heb het geluk gehad om mijn passie voor dieren te kunnen combineren met mijn werk!

Ik hou ervan om de personages en de verhalen van de dieren die ik mag fotograferen vast te leggen en ik mocht in 2018 een boek van mijn persoonlijke werk publiceren met de naam ‘Muttshots – A Compilation of Canine Characters’, een verzameling portretten en eigenzinnige verhalen van honden gepresenteerd in een mugshot-stijl – compleet met rapvellen!

Ik hou ervan om in de studio te fotograferen en licht te gebruiken om de kenmerken en persoonlijkheden van mijn onderwerpen te verbeteren, ik ben geïnspireerd door film en televisie en ik hou van het gebruik van kleur in mijn werk.

Mijn go to gear is:

Nikon D810
Dit is mijn werkpaard lichaam – ik hou van deze camera en de resolutie. Ik heb ook vrij grote handen en dit voelt gewoon zo verdomd goed en stevig om vast te houden. Ik kan hier zoveel detail uit halen (ik heb het over individuele haren!) en ik ben in staat om grote prachtige prints te maken.

Nikon Z7
Dit is mijn reiscamera als ik niet in de studio ben en ik foto’s maak van honden terwijl ik onderweg ben. Ik heb ook gespeculeerd met deze man met de Nikon Z 50mm f/1.8 op een gimble.

Nikon 85mm f/1.4
Deze lens zit op mijn camera voor 98% van mijn portretwerk in de studio. Ik hou van deze lens.

Nikon 24-70mm f/2.8
Ik gebruik deze lens in de zeldzame gevallen dat ik mijn 85mm niet gebruik.

Verlichting
Ik ga mogelijk een beetje controversieel zijn, maar ik gebruik Broncolor EN Profoto. Ik gebruik zelfs Profoto modifiers ON Broncolor! *hijg* Ik weet het! Maar in alle ernst, er is een reden dat deze twee bedrijven de top van de lichtproductieklasse zijn – ze maken echt geweldige kwaliteit, betrouwbare verlichting. Als je van plan bent om voor de lange termijn in de studio te fotograferen, zou ik volledig investeren in een van deze twee (of beide?) merken. Voor mijn studiowerk heb ik Broncolor en gebruik ik Profoto voor locatiewerk.

Broncolor Move 1200L kit |
Dit was de eerste grote verlichtingskit waarin ik investeerde toen ik niet kon beslissen of ik meer in de studio of op locatie zou fotograferen. Hiermee kan ik beide doen, hopen kracht en consistente output. Ik vind het geweldig.

Broncolor Para 88 Reflector
Ik hou van deze modifier. Het is gewoon prachtig licht – zacht en toch ook pittig. Ik gebruik het vaak met een diffusiepaneel aan de voorkant.

Profoto Deep White Paraplu – M &XL
Ik hou van de draagbaarheid hiervan en nogmaals, ik gebruik de diffuser er vaak bij. Ze zijn gemakkelijk snel op en neer te zetten en je kunt ze gebruiken als een softbox-alternatief met de diffuser of je licht kunnen bedienen en bederen, waardoor je veel dimensie creëert zonder de diffusie. Het is bekend dat ik deze gebruik op mijn Broncolor-pakket …

Profoto B2-kit
Deze kit gebruik ik op locatie om vulling of wat meer vorm toe te voegen aan mijn locatieshoots – ze zijn super draagbaar en echt snel te verplaatsen, wat uiterst handig is. Je kunt de diepe paraplu’s gebruiken en ze zijn mooi en compact als je op een locatie bent die niet veel ruimte heeft.

Apple Macbook Pro
Ik fotografeer in de meeste situaties vastgebonden, zodat ik mijn niveaus in de gaten kan houden en ervoor kan zorgen dat alles wat ik fotografeer scherp is.

Leg één pro vast
Ik gebruik Capture One Pro voor al mijn verwerkingen. Ik hou van de manier waarop het omgaat met de kleuren in mijn bestanden en ik hou van alle opties die ik heb om mijn afbeeldingen echt te laten knallen.

TetherTools USB-kabel
Mijn go-to kabels. Ze kunnen stoten aan en hebben een heleboel opties om uw kabels aangesloten te houden op uw camera en geen schade aan uw apparatuur te veroorzaken.

Wacom-tablet
Ik gebruik een kleine draagbare wanneer ik fotografeer om gemakkelijk comps of fixes on the fly te kunnen doen om klanten te laten zien. Ik kan veel nauwkeurigere selecties maken met een Wacom in plaats van een muis of het trackpad te gebruiken.

X-Rite ColorChecker Paspoort
Als kleurennerd hou ik ervan om nauwkeurige kleuren te hebben die mijn klanten ook waarderen. Ik gebruik dit voor elke opname om de belichting, witbalans, aangepaste cameraprofilering te regelen en ik gebruik het zelfs om creatief te worden met kleurcorrectie.

Kniebeschermers
In mijn werk kruip ik vaak op de grond rond of sla ik mijn knieën neer op harde oppervlakken. Deze zullen me uitstellen om kniereconstructies te krijgen.

Traktaties &Squeakers
Je moet vinden wat je dierlijke onderwerpen motiveert, wat meestal voedsel of lawaai is. Mijn staf heeft een talent voor chirurgiehet verwijderen van de piepers uit speelgoed (tot grote teleurstelling van mijn andere hond die eigenlijk graag speelt met de piepers die nog in het speelgoed zitten) maar dit is handig voor mij omdat ik nu een verzameling van verschillende lawaaimakers heb om verschillende reacties en blikken van mijn onderwerpen te pakken.

Over het algemeen is de ‘beste uitrusting’ de uitrusting die voor jou, je stijl en je budget werkt. Je kunt elk beeld dat je in je hoofd hebt maken als je gewoon blijft fotograferen en experimenteren. Dus ga er gewoon op uit en schiet!

www.lozdalton.com | @lozdphotos

trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer