Lucca Amorim

FacebookPinterestDelen

Camera’s hebben me van jongs af aan altijd omringd. Mijn beide ouders werken met contentproductie, waardoor ik al heel vroeg belichtings- en inlijsttechnieken leerde.

Terwijl mama tijdens een trouwshoot van lens wisselde of papa commando’s gaf aan de cameramannen, keek ik altijd vol ontzag en keek ik ernaar uit om op de een of andere manier te helpen. Het leek allemaal ongelooflijk en technisch.

Naarmate ik ouder werd, werd ik ook luier, waardoor mijn ouders me in 2014 een paar maanden met mijn oom in Chili naar een reddings- en revalidatiecentrum op zee stuurden.

Het werken met dieren wekte een enorme interesse in mij op, waardoor ik besloot om een carrière in natuurbehoud na te streven.

In 2016 verhuisde ik naar Australië vergezeld van mijn eerste DSLR, een Canon 20D en een Sigma 24-70mm f/2.8, de oude apparatuur van mijn moeder. Ik kende basisfotografie; ik moest echter nog evolueren, mijn stijl vinden en mijn niche ontdekken.

Ik begon langzaam te experimenteren met natuurfotografie en vond een link tussen een carrière in natuurbehoud en professionele fotografie.

Na een lange periode van studie en experimenteren kocht ik een Canon 6D Mark II, een Canon 24-70mm f/2.8L II en een Canon 70-200mm f/2.8, waardoor ik meer kon experimenteren en basis natuurfotografie kon leren. Het kan echter een hele uitdaging zijn om in de buurt van wilde onderwerpen te komen met lenzen met een smal bereik, wat me ertoe bracht een Canon EF 2.0X III.

Mijn vaardigheden ontwikkelden zich snel en met hen kwamen meer belangrijke projecten. Dus besloot ik in 2018 een Canon 600mm f/4L II aan te schaffen.

Dit hielp me om soorten vast te leggen die voorheen veel moeilijker te fotograferen waren en meer te leren over langeafstandsbeelden. Het heeft me ook geholpen bij het ontwikkelen van een professionele portfolio voor natuurfotografie, wat me aanzienlijk heeft geholpen door me geweldige scherpe foto’s te bieden.

In 2019 voerde ik mijn eerste expeditie- en natuurbehoudsproject uit op Kangaroo Island, SA. Voordat ik aan deze reis begon, kocht ik een Tamron SP 150-600mm f/5-6.3 om de brandpuntsafstand te dekken die ik niet bij de rest van mijn apparatuur had opgenomen. Dit was uiterst nuttig omdat ik veel verschillende onderwerpen had op verschillende afstanden.

De expeditie was best leuk en zeer productief. Ik mocht een verscheidenheid aan verschillende bedreigde dieren in verschillende habitats fotograferen. Ik merkte echter dat ik enigszins teleurgesteld was in de dynamische bereikmogelijkheden van de Canon 6D Mark II.

Onlangs, begin 2020, begon ik te werken aan lokale projecten voor het gedrag en behoud van wilde dieren, waardoor ik mijn favoriete apparaat tot nu toe, de Canon 1DX Mark II, heb aangeschaft. De fantastische 14 frames per seconde, gecombineerd met het ongelooflijke dynamische bereik en de verbluffende capaciteit bij weinig licht, stelt me in staat om op een hoog niveau te presteren in veeleisende situaties in de vroege ochtend of late namiddag.

Het stelt me ook in staat om snel bewegende onderwerpen met gemak en comfort te fotograferen. De ware schoonheid van natuurfotografie zit echter niet in de apparatuur die de fotograaf gebruikt, maar in de momenten die we ervaren, de momenten die we vastleggen en de stem die we geven aan soorten die bescherming nodig hebben.

Lijst van apparatuur.

Canon 1DX Mark II
Canon 6D Mark II
Canon 24-70mm f/2.8L II
Canon 70-200mm f/2.8
Canon 600mm f/4L II
Canon 17-40mm f/4
Canon 100-400mm f/4.5-5.6L II
Canon EF 2.0X III
Tamron Teleconverter 1.4x
Tamron SP 150-600mm f/5-6.3
Manfrotto 190 Statief met Benro GH5C
Benro TAD28AIB2 Adventure Statief met Balhoofd
Canon Speedlite 470EX-AI flitser
LEDGO 150 LED op camera LED-paneel
Magmod Magsfeer
Magmod Magbeam
F-stop Sukha rugzak

www.luccaamorim.com | @foodforsquirrels

FacebookPinterestDelen
trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer