Luigi Baldelli

Mijn naam is Luigi Baldelli en ik ben een freelance fotojournalist en documentaire fotograaf gevestigd in Italië. Sinds 1987 ben ik professioneel fotograaf en in 1989 ben ik begonnen met het volgen van de belangrijkste internationale evenementen.

Van 1995 tot 2015 werkte ik samen met speciaal correspondent Ettore Mo, voor de Italiaanse krant Corriere della Sera en voerde ik foto-essays uit in Afghanistan, India, het Midden- en Verre Oosten, Oost-Europa, Afrika, de voormalige Sovjet-Unie en Latijns-Amerika.

Tegelijkertijd voerde ik een persoonlijk project uit en werkte ik voor nationale en internationale tijdschriften, ik doe het nog steeds.

Mijn reportage is gepubliceerd in grote Italiaanse en buitenlandse kranten en tijdschriften en mijn foto’s zijn in individuele en collectieve tentoonstellingen in Italië en in het buitenland geweest.

In 2006 werden 35 foto’s genomen in Afghanistan gebruikt voor de speciale geïllustreerde editie van “The Kite Runner”, een bestseller tot op de dag van vandaag in Italië, Nederland, Brazilië, de VS en China.

In 2008 werden nog eens 48 foto’s genomen in Afghanistan gebruikt voor de speciale geïllustreerde editie van “Duizend schitterende zonen”” gepubliceerd in Italië en Nederland.

Ik kocht mijn eerste digitale camera in 2003, maar ik bleef een Leica m6 gebruiken ook tot 2008. Dat jaar ben ik helemaal overgestapt op digitaal.

In 2014 werd ik Sony Europe Imaging Ambassador.

In kannen en kruiken:

Allereerst geloof ik sterk in fotografie als een vorm van communicatie. Daarom moet een fotojournalist altijd iets bij zich dragen dat niet in een tas zit maar in zich: ethiek en respect voor de onderwerpen en het verhaal dat hij fotografeert.

Mijn kit is heel gemakkelijk en eenvoudig. Ik neem alleen spullen mee die ik echt nodig heb. Als ik reis, draag ik alles in een rugzak, een Lowepro Mini Trekker. Als ik op het veld sta, gebruik ik een canvas vliegviszak.

Fototoestel:

Sony A7RIII (x2)
Full frame, licht, sterk

Lenzen:

Sony 28mm f/2-22

Deze lens is de hele tijd bij me, op de camera of in de tas. Het is klein en perfect als ik dicht bij het onderwerp wil zijn, maar niet te dichtbij.

Zeiss 35mm f/2.8

Deze lens is ook klein. Het stelt me in staat om de juiste afstand tot de actie te hebben.

Zeiss 55mm f/1.8

Ik gebruik de 55mm lens voor mijn portretten.

Zeiss 24-70mm f/4

Deze lens is zeer veelzijdig, voor alle situaties.

Sony Handycam – Ik gebruik het alleen om korte video’s te maken voor een toekomstig multimediaproject

Een stel batterijen
2 waterbestendige hoesjes voor geheugenkaarten
Notities blokkeren
Een kleine recorder
Een powerbank

www.luigibaldelli.photos | @luigibaldelli

trouwen
8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer