Lumu Power 2 Pro Recensie

FacebookPinterestDelen

De Lumu Power 2 Pro is een lichtmeter en kleurenmeter die op je iPhone kan worden aangesloten. Het is het soort idee dat ervoor zorgt dat mensen zeggen: “Waarom heb ik daar niet aan gedacht?”.

Als je ooit ideeën wilt over hoe smartphones ons leven transformeren, is dit er een van. Het is iets dat gewoon niet mogelijk zou zijn geweest pre-smartphone tijdperk.

In 2013 bracht Lumu hun eerste lichtmeter voor de iPhone uit via een Kickstarter-campagne. In 2016 brachten ze de Lumu Power uit die de functionaliteit uitbreidde door de bliksempoort op de iPhone te gebruiken.

Athol Hill Lumu Pro Beoordeling4

Lumu Power 2: Pro

De snelste manier om van je iPhone een professionele licht- en kleurenmeter te maken.

Controleer de huidige prijs

Lumu is nu op Gen 2 van hun Lumu Power-assortiment en heeft hun functionaliteit met elke generatie uitgebreid.

Ik heb de eerste versies van de Lumu nooit getest; een deel van mij stopte het in het “te riskante” mandje. Zodra u bij Gen 3 bent aangekomen, gaat u ervan uit dat het apparaat volwassen is of dat het bedrijf niet in bedrijf zal zijn.

Kan de Lumu Pro tippen aan een normale lichtmeter? Ik denk dat dat is wat we hier zijn om erachter te komen.

Inhoudsopgave

Lumu Power 2 Pro Technische Gegevens

Pros

 • Compact formaat
 • Functieset
 • Bruikbaarheid
Tegens

 • Alleen iPhone – heeft een USB-C-versie nodig
 • Flash-lezen mislukt af en toe
 • Klein genoeg om te verdwalen
Controleer de huidige prijs
 • iPhone-accessoire dat werkt als een Lightmeter en Colormeter
 • Volumeknop werkt als leestrigger
 • Heldere of donkere achtergrond
 • Spotmetingsmodus inbegrepen bij stand-alone app
 • 7 verschillende meetmodi beschikbaar in één apparaat
 • Gewicht van het artikel: 4,8 gram (136 gram)

Bouwkwaliteit

De constructie van de Lumu Power 2 Pro lijkt robuust , maar alleen de tijd zal leren of hij blijft functioneren.

De constructie van de Lumu Power 2 Pro lijkt robuust , maar alleen de tijd zal leren of hij blijft functioneren.

Ze zeggen dat het uiterlijk bedriegt en dit is een van die gevallen. Open de doos van de Lumu Power 2 Pro en je zou kunnen denken dat ze je een lege doos hebben gestuurd.

Ik hou van de stijl die ze hebben gedaan met de verpakking, het is gerecycled karton, met meerdere lagen. Het begint met de manier waarop je de doos opent, met een scheurstrip aan de zijkant.

Zodra je het karton eraf trekt, blijf je achter met een mengeling van je tegelijkertijd teleurgesteld en onder de indruk voelen. (Ik weet dat dat misschien negatief klinkt, maar het is niet zo bedoeld.)

Het is zo klein dat het op speelgoed lijkt. Ik kan me voorstellen dat sommige mensen het gevoel hebben dat ze net zijn onderworpen aan oplichting, maar er is veel technologie verpakt in deze kleine man.

Lumu voorziet de Lumu Pro van een mooie lederen tas. Ik denk dat het een waardevolle toevoeging is gezien de grootte en het potentieel voor schade met een blootgestelde bliksemplug. Gezien de prijs is dit iets dat u wilt beschermen.

De constructie is goed. Er is niet veel externe constructie om te overwegen, omdat het grootste deel van het werk betrekking heeft op de interne elektronica waar je geen toegang toe hebt.

Kenmerken > Functionaliteit

De meting is nauwkeurig (binnen 1-5%) voor alle gebieden waarmee ik weet te experimenteren op de Luma Pro

De meting is nauwkeurig (binnen 1-5%) voor alle gebieden waarmee ik weet te experimenteren op de Lumu Pro. Ik zal de beoordeling blijven bijwerken als ik grote zorgen oppik.

Ik concentreer me op de fotografiefuncties voor deze review. Ik ga niet doen alsof ik videograaf dingen begrijp.

Ik weet wel een beetje over continu licht door middel van fotografie, dus het is waarschijnlijk dat er enige overlap zal zijn, maar als het frames per seconde bereikt, is het buiten mij.

Bij de Lumu Pro zelf zijn er twee kanten. Er is een ronde kant en een platte kant. Deze hebben verschillende doelen.

Als je je afvraagt hoe je kunt weten welke kant je moet gebruiken, wees dan niet bang; een klein pictogram aan de bovenkant geeft aan welke kant het op moet.

De ronde zijde meet de belichting, de vlakke zijde meet Lux en kleurtemperatuur. Omdat de Lumu Pro een bliksempoort heeft, kun je hem gemakkelijk omdraaien, afhankelijk van je behoeften.

IkAls je naar de camera kijkt waar het model zou staan, zou je de lichtmeterzijde van de Lumu naar de camera kunnen laten kijken (weg van jou) terwijl het iPhone-scherm naar je toe kijkt. Dit betekent dat je het licht meet dat naar je toe reist zonder je zorgen te maken dat je lichaam het belemmert.

Als je de richting van de Lumu zou omkeren, zou het meer geschikt zijn voor een situatie waarin je de lichtmeter voor het model houdt om een meting te doen.

Gezien het compacte formaat, zou het je vergeven zijn als je verwacht dat het licht is op functionaliteit. Integendeel, het draagt een nogal indrukwekkende hoeveelheid functionaliteit – meer dan veel lichtmeters doen.

Dus welke mogelijkheden bevat de lichtmeter? De volgende afbeelding van de Lumu-website geeft een vergelijking tussen de verschillende versies:

De Lumu Power en Lumu Lite zouden voor de meeste gebruikers voldoende moeten zijn. De Pro is een software-update als je die nodig hebt. Dit betekent dat de software in de Lite en Power hetzelfde is.

Je tikt op het type meting dat je wilt doen en je bent op weg. De Lumu maakt zowel continue als enkelvoudige metingen mogelijk.

Laten we bijvoorbeeld zeggen dat u zich in de omgevingsbelichtingsmodus bevindt en u wilt weten welke sluitertijd u moet gebruiken. Je tikt op de sluitertijd en past de andere waarden zo nodig aan.

Het wijzigen van de meetwaarde is net zo eenvoudig als tikken op de waarde die u wilt krijgen en de andere aanpassen. Een van de geweldige dingen is dat u hiermee de meetwaarden kunt wijzigen nadat u de meting hebt uitgevoerd.

Er is eerlijk gezegd te veel in termen van functionaliteit om in deze sectie te plaatsen. Elke modus heeft tal van instellingen, waaronder gemiddeld, meetstappen, ND-filters, belichtingscompensatie … de lijst gaat maar door.

Gebruiksgemak

Er is meer functionaliteit dan de meeste gebruikers nodig hebben, waaronder multimeter, gemiddelde en de mogelijkheid om filters te gebruiken.

Lumu heeft goed werk verricht door dit apparaat gemakkelijk te gebruiken te maken. Je downloadt de Lumu-app, sluit de Lumu Pro aan en vraagt je om de app automatisch te openen.

De automatische opening is een leuke bijkomstigheid. Van daaruit krijgt u een verscheidenheid aan opties voor zowel fotografen als videografen.

Je tikt gewoon op de gewenste optie en je bent op weg. U kunt een vaste meting uitvoeren of deze continu laten meten.

De Lumu Power 2 Pro bevat een aantal items die ik niet zal gebruiken, maar het is leuk om te weten dat ze er zijn als ik ze nodig heb.

Als u overschakelt op continue meting, kunt u nog steeds een enkele meting uitvoeren met de volumeknop van uw telefoon. Zoals hierboven vermeld, kunt u met de functionaliteit de waarden aanpassen nadat u de meting hebt uitgevoerd.

De flitsmeting werkt goed. Eenmaal ingesteld, wacht het tot de flitser afvuurt en geeft vervolgens de waarde.

Het enige probleem met de ergonomie is als u van plan bent de volumeknop te gebruiken. Je kunt de telefoon niet normaal vasthouden omdat je hem ondersteboven moet draaien om de Lumu Pro aan te sluiten – en dat betekent dat de volumeknop te laag is voor je duim.

Waar voor je geld

De lederen tas moet de Lumu Pro beschermen wanneer deze niet in gebruik is. Het leer is een beetje stijf als het voor het eerst aankomt.

De Lumu Lite huidige winkels voor US $ 249; de Power verkoopt $ 299, terwijl de Pro-versie voor $ 499 wordt verkocht. Voor de meeste gebruikers zal de Lite of Power voldoende zijn.

Op het eerste gezicht denk ik dat mensen zullen voelen dat de Lumu te duur is – met name de Lumu Power 2 Pro-versie, die een software-upgrade is. Het probleem is dat mensen meer waarde hechten aan hardware dan aan software. Ik maak me schuldig aan hetzelfde.

Ik denk dat we de grootte van de Lumu zien en de waarde gelijkstellen aan wat we niet krijgen – zoals het scherm, de batterij of fysieke hardware. Waar we naar moeten kijken, is waar we naar moeten kijken zijn krijgen – als een volledig functioneel en nauwkeurig lichtmeter en een kleurenmeter.

Als je kijkt naar de functionaliteit in het apparaat en wat vergelijkende apparaten zouden kosten om hetzelfde te bereiken, wordt het duidelijk dat de prijsstelling op de Lumu redelijk is.

De ironie is dat we in een industrie werken waar we klagen over mensen die creativiteit onderschatten. Het is de vaardigheid van de artiest die belangrijker is dan de uitrusting die ze gebruiken en we zijn eraan gewend geraakt om te betalen voor digitale downloads van muziek in plaats van een fysieke kopie van het album te hebben.

Controleer de huidige prijs

Nauwkeurigheid

De kleurnauwkeurigheid op de Lumu Pro was redelijk.

Dit is allemaal nutteloos als het apparaat niet nauwkeurig is. Nauwkeurigheid op het apparaat is redelijk voor de prijs en het niveau van de functionaliteit.

Alle tests die ik heb uitgevoerd, toonden aan dat het binnen 1-5% of een vergelijkbare Sekonic (308-serie) in het bereik van de meeste items die ik heb getest, met de uitzondering dat de Sekonic niet alle functionaliteit van de Lumu had.

Ik denk dat sommige mensen vergelijkingen zullen maken met een C800, maar de realiteit hier is dat de Lumu geen wonderen zal produceren. De C800 is een apparaat van $ 1.600 en de Lumu is minder dan een derde daarvan.

Het idee dat de Lumu vergelijkbare niveaus van functionaliteit met een redelijke mate van nauwkeurigheid heeft, is indrukwekkend genoeg. Als u het soort nauwkeurigheid van een C800 nodig hebt, dan is dit waarschijnlijk niet het hulpmiddel voor u.

Zowel ambient als flash waren nauwkeurig tot ongeveer 1-5%. Het lukte niet om af en toe flits op te pikken, maar het kwam ongeveer elke 20 tot 30 keer voor, dus het was niet groot genoeg om me er zorgen over te maken.

Over het algemeen waren er geen gebieden die ik kon vinden waar de metingen te ver buiten de tolerantie met Sekonic lagen dat ik me grote zorgen maakte.

Lumu Power 2 Pro Review | Conclusie

De Lumu Power 2 Pro is een geweldige kleine lichtmeter met veel functionaliteit erin.

Gezien het kleine formaat wist ik niet goed wat ik hiermee kon verwachten. Soms ben je bang dat iets te mooi is om waar te zijn en het compacte formaat maakte me zorgen.

Uiteindelijk was ik aangenaam verrast en het lijkt erop dat mijn Sekonic waarschijnlijk naar de kast zal worden gedegradeerd. De Lumu Pro zit zo dicht bij mijn Sekonic dat zelfs als hij iets minder nauwkeurig is, ik niet de moeite zou kunnen nemen om iets groters te dragen.

Het compacte formaat betekent dat ik het de hele tijd in mijn cameratas laat zitten en het enige echte risico is als ik vergeet het van de ene tas naar de andere over te brengen.

Het andere voordeel is dat ik met de Lumu meer kan meten, en de opnames kan bewaren voor later gebruik (met een foto van de locatie/omstandigheden) zodat ik me kan herinneren waar het betrekking op heeft.

Ik denk dat de prijs voor sommigen een zorg zal zijn, maar ik denk nog steeds dat het redelijk is gezien de functionaliteit die je ontvangt.

Aangezien u de geüpgradede hardware krijgt, kunt u een lagere versie kopen, wetende dat software-upgrades de functionaliteit zullen uitbreiden wanneer u deze nodig hebt.

In het geval van de Lumu Power 2 Pro lijkt het erop dat we nu het bewijs hebben dat grote dingen komen in kleine verpakkingen. Alleen als je een iPhone hebt natuurlijk.

Athol Hill Lumu Pro Beoordeling4

Lumu Power 2: Pro

De snelste manier om van je iPhone een professionele licht- en kleurenmeter te maken.

Controleer de huidige prijs

FacebookPinterestDelen