Michael Rayment

Ik ben een documentaire fotograaf die ook beeldende kunst gebruikt voor het vertellen van verhalen. Ik heb een passie voor fotografie sinds ik een kind was toen ik een Box Brownie-camera kreeg die ik versleten was.

In de jaren 80 leerde ik zwart-wit, kleurnegatieven en prints ontwikkelen. Ik heb het digitale tijdperk niet omarmd toen het in eerste instantie arriveerde, maar ongeveer tien jaar later deed ik dat uiteindelijk wel.

Ik werk samen met verschillende NGO’s om het bewustzijn van sociale rechtvaardigheidskwesties te vergroten en onderneem veel persoonlijke projecten over zaken die belangrijk voor mij zijn. Mijn recente werk was in ontwikkelingslanden zoals het platteland van Oeganda, India en Nepal.

Ik ben lid van MAPgroup – een collectief van onafhankelijke documentaire fotografen.

Ik moet toegeven dat ik een beetje een versnellingshoofd ben – ik hou gewoon van gadgets! Ik heb vaak gehoord dat uitrusting je geen betere fotograaf maakt, maar ik geloof dat het echt kan helpen. Dit gezegd hebbende, heb ik geprobeerd mijn uitgaven te beteugelen en te verminderen wat ik vervoer, vooral wanneer ik naar internationale bestemmingen reis.

Tot voor kort gebruikte ik 35mm camera’s. Ik gebruik nu middenformaat camera’s vanwege de resolutie die ze bieden. De meeste mensen schieten 35mm, dus ik wilde buiten wat iedereen gebruikte.

Camera

Pentax 645D (achteruitrijcamera) en Pentax 645Z. Deze camera’s bieden geweldige beelden met een hoge resolutie. Ze zijn weerbestendig en betaalbaar, aangezien ze een digitale middenformaat camera zijn. Omdat ik ook video maak, is de Pentax 645Z de enige middenformaat camera die ook videomogelijkheden heeft.

Lenzen

Pentax 645 55mm f/2.8 – Dit is een high-speed lens voor dit formaat. Het is ook zeer compact en licht. Dit is mijn algemene go-to lens.

Pentax 90mm f/2.8 Macro – Dit is ook een snelle lens met Macro mogelijkheden en Shake Reduction, wat handig is bij het opnemen van video. Een zeer hoogwaardige lens.

Ik heb ook een aantal oudere filmlenzen die zeer redelijk geprijsd zijn om te kopen. Ik reis meestal niet met deze lenzen omdat ze voornamelijk in mijn studio worden gebruikt.

Verlichting/Triggers

Canon 580EXII Flash – Ik gebruik zelden flash, dus dit toestel is overgebleven van mijn 35mm kit en werkt goed met het Pentax systeem.

Hahnel Captur draadloze afstandsbedieningen – Deze zijn eenvoudig te gebruiken en werken over grote afstanden en door muren. Ik vind het geweldig dat ze AAA-batterijen gebruiken die direct beschikbaar zijn.

Tassen/Riemen

Ik gebruik Pelican 1560 koffers en als ik met minder spullen reis, gebruik ik een Lowepro Pro roller 100 AW. Deze koffer kan worden gebruikt als handbagage op vluchten en het is ongelooflijk hoeveel ik kan passen in wat een kleine koffer lijkt te zijn.

Statieven

Ik gebruik statieven niet vaak in het veld, vandaar dat het afwezig is op mijn uitrustingsfoto. Als ik dat wel doe, gebruik ik een Benro Go Plus Travel statief met een N2 balhoofd.

Hardware en software

Ik gebruik Photoshop 2020 om mijn afbeeldingen te bewerken. Omdat veel van mijn werk documentair is, ben ik beperkt tot hoeveel een beeld kan worden verwerkt. Als het echter gaat om mijn kunstwerken die vaak sterk samengesteld zijn, heb ik geen presets – ik experimenteer en speel gewoon totdat ik het leuk vind wat ik zie.

Ik gebruik een Macbook Pro (ze komt een beetje op gang) met een Eizo monitor. Met deze monitor kan ik beheren hoe mijn uiteindelijke afdrukken eruit zullen zien.

Ik maak een back-up van mijn werk op twee Lacie-harde schijven en in Dropbox.

MISC.

Ik draag ook:

  • Drie reserve camerabatterijen (Pentax D-Li90).
  • Verschillende Lee- en Hoya-filters (Hoya ND16 om grotere belichtingstijden mogelijk te maken, zoals het vervagen van een waterval), (Hoya Pro1-filter om verblinding te doorbreken), (Hoya ND Fader Filter dat 10 stappen van het regelen van de blootstelling mogelijk maakt) en (Lee Graduated ND Filter om belichtingscontrole van voorgronden en luchten mogelijk te maken).
  • Lee filter Kap.
  • Kleine Lastolite Reflector te gebruiken als vullicht.
  • Pentax 1.4x Converter die de brandpuntsafstand van een lens verdubbelt.
  • Pentax haakszoeker voor de 645D omdat het een vast scherm heeft, in tegenstelling tot de 645Z die een verplaatsbaar scherm heeft.
  • Sekonic Speedmaster L-858D Lichtmeter. Ik vind dit nauwkeuriger omdat het invallend licht meet dat het onderwerp verlicht, waar de camerameter gereflecteerd licht meet dat licht is dat wordt gereflecteerd door het onderwerp.
  • Notitieblok en pen om namen en details te schrijven.
  • Poncho om niet mij maar mijn camera droog te houden.

Ik denk dat het belangrijk is om geen deel uit te maken van de menigte, maar om verschillende dingen te proberen. Verschillende camera’s gebruiken, fotograferen in zwart-wit of alternatieve verwerkingsmeth gebruikenods is een geweldige manier om jezelf te scheiden van die menigte.

Afgezien van digitaal, ben ik teruggekeerd naar het gebruik van filmcamera’s die me helpen vertragen en elk beeld laten tellen. Het ontwikkelen van elk negatief is een geweldig gevoel omdat het me de mogelijkheid biedt om mijn creaties te baren.

Ik vind het ook belangrijk om via je beelden verhalen te vertellen die andere mensen niet zijn. Het maakt je misschien niet altijd populair of ziet je werk gepubliceerd of tentoongesteld, maar voor mij heb ik het gevoel dat ik pleit voor en een stem geef aan degenen die het zwijgen wordt opgelegd en dat is het enige dat telt.

www.imageri.com.au | @michaelraymentphotography

trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer