Megan Ruther

Mijn naam is Megan Rutherford en ik ben een fotograaf gevestigd op het platteland van NSW, Australië. Ik vind het leuk om ons leven vast te leggen op een schapen- en rundveebezit, zoals ik het zie en dit met anderen te delen.

Het is duidelijk dat ik niet vaak alle factoren kan beheersen, vooral als het gaat om dieren, daarom vind ik het proces van het vastleggen van het hele verhaal, in natuurlijk licht, intrigerend en uitdagend tegelijkertijd!

Af en toe leg ik ook enkele lifestyle-familiesessies vast in het landelijke landschap in natuurlijk licht. Ik vind het geweldig om de persoonlijkheden en verbindingen tussen gezinnen naar voren te kunnen brengen en deze momenten vast te leggen zodat ze ervan kunnen genieten.

Mijn fotografiereis begon toen ik in 2018 met zwangerschapsverlof was en ik besloot dat het tijd werd dat ik leerde hoe ik mijn camera op de juiste manier kon gebruiken, zodat ik foto’s kon maken op de manier die ik wilde. Ik voltooide verschillende online cursussen en werd onderdeel van een ondersteunende online community die me echt heeft geholpen te groeien in zowel vaardigheden als ervaring.

Ik fotografeer alleen met Canon, alleen omdat dit de eerste camera was waarmee ik kennismaakte en ik nu gewend ben aan de besturingssystemen die bij het merk betrokken zijn. Ik begon oorspronkelijk met een instapcamera en kitlens, de Canon EOS 200D en Canon 17-55mm f/3.5-5.6, maar kwam er al snel achter dat ik ontgroeid was wat deze camera kon bereiken.

Ik heb nu een upgrade uitgevoerd, maar heb slechts drie lenzen, omdat ik merk dat ik geen aanzienlijke hoeveelheid spullen mee kan nemen op de boerderij terwijl ik aan het werk ben, en dat is wanneer de meeste van mijn foto’s worden gemaakt!

Camera

Canon EOS 6D Mark II – Ik hou van de mogelijkheden bij weinig licht van deze camera, de beeldkwaliteit die hij produceert en hoe gebruiksvriendelijk het is als het gaat om het snel wijzigen van instellingen, wat erg belangrijk is voor mij omdat dieren niet bekend staan om te lang in precies de juiste positie te blijven!

Lenzen

Ik gebruik bijna uitsluitend zoomlenzen van hoge kwaliteit, omdat je vaak niet in de juiste positie kunt bewegen zonder de dieren weg te jagen van de grote lichtzak waarin ze zich misschien toevallig bevinden.

Canon 70-200mm f/2.8L – Ik hou van dit objectief vanwege de geweldige romige bokeh die het geeft en ik vind ook dat de afstand tussen mij en het onderwerp het verhaal laat ontvouwen, zodat ik meer natuurlijke momenten kan vastleggen.

Canon 24-70mm f/2.8L II – Dit objectief is zeer veelzijdig. Als ik uitgestrekte luchten wil laten zien, of wil inzoomen op documentaire-achtige portretten van mijn kinderen of tijdens sessies, is dit mijn go-to lens!

Canon 50mm f/1.8 – Dit was mijn allereerste lens die geen kitlens was en een uitstekende prime-lens is met een goede beeldkwaliteit als je je voeten kunt bewegen om de compositie te krijgen die je wilt.

Meike C-AF Digitale Macro Extension Tubes, 13mm, 21mm en 31mm – Voor als ik zin heb om een beetje creatief te zijn en wat macroflora vast te leggen.

Verlichting/Triggers

Ik gebruik geen lampen omdat ik natuurlijk licht zo goed mogelijk gebruik. Af en toe gebruik ik de Canon Bluetooth app op mijn mobiele telefoon in combinatie met een statief om foto’s van mezelf en mijn gezin te maken, maar deze gebruik ik alleen voor persoonlijk gebruik.

Tassen/Riemen

Ik gebruik een Lowepro-rugzak, omdat deze gemakkelijk te pakken en mee te nemen is en mijn spullen beschermt terwijl ik op het terrein ben – boerderijwerk staat niet bekend om zijn vermogen om je camera-uitrusting veilig te houden!

Statieven

Weifeng WT-3253 lichtgewicht statief – Een geweldig, zeer draagbaar statief met een gewicht van slechts 1,5 kg en met snelsluitingen. Hierdoor kan ik snel instellen voor die momenten dat een statief nodig is.

Hardware en software

Ik gebruik adobe Lightroom Classic uitsluitend voor alle fotobewerking op een gekalibreerde Dell-monitor.

MISC.

Behoorlijk belangrijke aspecten van het werk zijn mijn trouwe Ariat werkschoenen en hoed!

Als je iets fotografeert waar je gepassioneerd over bent, is het veel gemakkelijker om een idee te krijgen van wat je wilt in een afbeelding en dan kun je werken om dat doel te bereiken.

@meganrutherfordphotography

trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer