Maak kennis met TTArtisan’s nieuwe AF 27mm f/2.8 XF lens voor Fujifilm X camera’s

FacebookPinterestDelen

Ondanks dat het een lens van derden is voor fujfilm’s over het algemeen uitstekende X-vattingcamera’s, is de 27mm f / 2.8 XF-optiek van de TTartisan niet alleen erg licht en betaalbaar, maar maakt hij ook opmerkelijk goede foto’s.

Dit is de eerste autofocuslens voor Fuji X-mount camera’s die de Chinese lenzenmaker TTArtisan tot nu toe heeft uitgebracht, maar desondanks ziet het er veelbelovend uit in zijn bouw.

De zeer compacte Autofocus 27mm f/2.8 XF is een pancake lens en pas de tweede van het bedrijf met autofocus mogelijkheid na jaren besteed aan het bouwen van handmatige scherpstellenzen.

Met slechts 93 gram is de Autofocus 27mm f/2.8 XF absurd licht en ideaal als onopvallende, niet-belemmerende toevoeging aan je favoriete Fujifilm X-mount camera.

Daarom kan het vooral handig zijn tijdens straatfotografie-expedities en portretfotografiesessies. De kleine lens biedt een equivalente 41 mm full-frame brandpuntsafstand en de beeldhoek is 56 graden.

Gezien de X-mount compatibiliteit van de Autofocus 27mm f/2.8 XF, is deze bruikbaar met enkele van Fujifilm’s beste camera’s op de markt van vandaag. Deze omvatten onder andere de prachtige en veelgeprezen Fuji X-T4, de X-T200 en de X-S10 van het bedrijf.

Credits afbeelding: TTArtisan

Fujifilm’s Autofocus 27mm f/2.8 XF is opgebouwd uit 6 elementen in 5 groepen en bevat een 7-blads diafragma. Het heeft ook een STM-stappenmotor voor stil scherpstellen die schudden minimaliseert. Deze specifieke specificaties maken het ook handig voor nauwkeurige video-opname.

Eye tracking-technologie in Fujifilm’s X-mount camera’s maakt dit objectief ook ideaal voor het vastleggen van mensen, wilde dieren en huisdieren in beweging.

Hier zijn een paar voorbeeldafbeeldingen van TTArtisan:

Een andere handige functie van de TTArtisan Autofocus 27mm f/2.8 XF is een klikbare diafragmaring waarmee je het diafragma direct door de lens en on the fly kunt aanpassen in plaats van te rommelen met menu-instellingen op het scherm van je camera. Er is ook een “A” -instelling op deze ring voor automatische diafragmawijzigingen.

De lens heeft een minimale scherpstelafstand van 0,35 m (1,15 voet) voor fatsoenlijk dichtbije foto’s van het onderwerp en kan zeer fijne bokeh leveren wanneer het diafragma is ingesteld op f / 2.8.

Er is ook een USB-interface langs de zijkant van de lensdop voor firmware-updates. Het objectief lijkt gemaakt van aluminium en voelt ondanks zijn lichte gewicht stevig aan.

Amazon verkoopt nu de TTArtisan Autofocus 27mm f/2.8 XF-lens voor een zeer redelijke prijs van $ 159,99 en hij is verkrijgbaar in zwart of titaniumgrijs.

Hoewel sommige Fujfilm-fans zeker puristen zullen zijn over het gebruik van het eigen Fujinon XF27mmF2.8 R WR-equivalent van het merk voor hun fotografisch werk, lijkt deze specifieke optiek van derden veel kwaliteit te leveren en zorgt voor een zeer betaalbare optie voor beginners met een beperkt budget.

FacebookPinterestDelen
trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer