Marissa Daly

Hallo vrienden! Ik ben Marissa Joy Daly van Marissa Joy Photography.

Ik ben opgegroeid in NC; ging naar school in Boston; studeerde in het buitenland in Florence, Italië; bracht 2 jaar door in Washington, DC; en eindelijk hier in Los Angeles zijn geland voor de afgelopen vijf jaar.

Ik fotografeer voornamelijk bruiloften, maar ik doe ook veel lokaal werk voor Netflix, Hulu en Amazon Studios.

Beginnend op jonge leeftijd, is fotografie altijd een passie van mij geweest en in feite heb ik er een minor in gevolgd aan het Boston College. Nadat ik was afgestudeerd, lanceerde ik MJP en sindsdien doe ik dit optreden!

Omdat de meeste van mijn bruiloften vereisen dat ik vlieg, pak ik zo licht mogelijk in.

Ik reis nergens heen zonder mijn Think Tank Airport Navigator. Deze baby heeft een ongelooflijke hoeveelheid apparatuur voor hoe compact het is. In feite past de versnelling op mijn foto er vrijwel in (ik heb er misschien op moeten zitten om het dichtbij te krijgen, maar het telt).

Ik fotografeer alleen Canon. Ik fotografeer altijd met twee camera’s omdat ik een hekel heb aan het wisselen van lenzen in het midden van een moment.

Mijn setup is meestal als volgt: Op de ene schouder heb ik mijn Canon 5D Mark IV met mijn Canon 16-35mm f/4 bevestigd en op de andere schouder mijn Canon 5D Mark III met de Canon 85mm f/1.2. Deze combo kan me zo’n beetje een hele bruiloft meegaan.

Ik fotografeer altijd met twee camera’s tot na de eerste dans. Dan fotografeer ik alleen met de Mark IV en 16-35mm. Ik gebruik altijd mijn HoldFast MoneyMaker. Deze dubbele band is een redder in nood voor je rug… plus je ziet er mooi BA in.

Ik hou echt van de 16-35mm omdat hij geweldige omgevingsfoto’s maakt, maar ook niet vervormt, hoewel ik hem zelden op 16 mm fotografeer. Het is supersnel, scherp en prachtig op recepties. De meeste van mijn bekroonde foto’s zijn gemaakt met deze lens.

De 85mm is gewoon een juweeltje met zijn prachtige bokeh en het is perfect voor portretten.

Op dit moment heb ik alleen de Canon 70-200mm f/2.8 uitgekozen voor kerkelijke bruiloften waarbij ik ver terug moet blijven (bedankt, kerkdames). Anders is het gewoon te zwaar voor mij om mee te zeulen. Ik ben dol op de compressie, maar bij het reizen en het kiezen van wat ik moet inpakken, laat ik het meestal achter, tenzij ik het moet hebben.

Ik gebruik de Canon 100mm f/2.8 voor detailopnames en wanneer ik headshots van acteurs maak in mijn studio.

De Canon 50mm f/1.4 en Canon 24-70mm f/2.8 gebruik ik op dit moment zelden. Ik zal ze hier en daar uit de kast halen om voor de verandering eens iets nieuws te gebruiken, maar voor het grootste deel blijven ze thuis.

Flitsen: Ik heb twee Cheetah 850’s, een Canon 600EX-RT en twee Canon 580EXII.

Ik gebruik de 850’s eigenlijk het meest omdat ze veel goedkoper zijn en ik geen hartaanval heb als ze vallen. Ze werken perfect met het Magmod-systeem, dat ik op elke bruiloft gebruik. Magmod’s hele systeem dat ik bezit en waar ik van hou. Het vormt licht perfect en moeiteloos en helpt me precies te creëren wat ik voor ogen heb.

Voor het klaarmaken gebruik ik OCF veel en hou ik van mijn klembevestiging voor tijden dat ik geen ruimte heb of de luxe van een lichtstandaard.

Mijn Lume Cube is ook superhandig. Ik gebruik het vooral om detailopnames (ringen, cake, enz.) te belichten in situaties met weinig licht. Ik heb het ook ’s nachts buiten gebruikt op koppels.

Ik gebruik een spiegel voor reflectiefoto’s en ik bewaar deze altijd in mijn Shootsac Lensbag (niet afgebeeld).

Ik heb altijd een zware commandohaak in mijn tas voor het geval ik de jurk ergens moet fotograferen die geen haak heeft.

Mijn Circular Polarizer gebruik ik af en toe bij het fotograferen in de buurt van water of in fel zonlicht voor de lucht. Ik vind het leuk om wat landschappen te doen als ik reis, dus ik maak dit soms kapot als ik doe alsof ik een natuurfotograaf ben.

Ik verzamel willekeurige zakjes en kleine zakjes om mijn geheugenkaarten en batterijen in op te bergen.

Natuurlijk is er veel postwerk dat gaat over het maken en leveren van visuele schoonheden. Ik zou mijn proces niet kunnen voltooien zonder het volgende:
JPEGMini
Lightroom en Photoshop
DVLOP
Fotomechanic
Externe harde schijven van LaCie
Macbook Pro
Fundy Ontwerper

www.marissajoyphotography.com | @marissajoyphoto

trouwen

11 tools voor trouwfotografen

Bekijk de 11 essentiële tools en apps die elke trouwfotograaf dit jaar zou moeten gebruiken.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer