Peak Design Everyday Sling 6L Beoordeling

Eind 2018 onthulde Peak Design een complete revisie van hun Everyday-tassenassortiment. De Everyday Line V2 introduceerde nieuwe kleurstellingen – middernacht en bot – evenals volledig nieuwe tassen en nieuwe maten van bestaande tassen.

Het was best een indrukwekkende onthulling, met in totaal tien nieuwe tassen.

De sociale mediapagina’s van fotografiegroepen lichtten op met het nieuws – vooral omdat het net voor de feestdagen was.

DscF2709

Piek ontwerp Everyday Sling 6L

Compacte, duurzame en stijlvolle draagdoek, perfect voor camera-uitrusting of dagelijks dragen.

Controleer de huidige prijs

Eén tas in het bijzonder maakte echt indruk op mij en dat was de Peak Design Everyday Sling 6L. Het viel me op als een dagelijkse carry en, nog belangrijker, als een kleine discrete tas voor straatfotografie.

Ter afronding van hun line-up van camera sling bags, Peak Design kondigde ook een remake van hun 10L Sling en een veel kleinere 3L Sling.

Ik was enthousiast om te worden voorzien van een tas voor deze review en ik moet toegeven dat het een perfecte tas voor mij is. Het dient als een zeer stijlvolle dagelijkse draagtas die voldoet aan al mijn man-bag behoeften.

Verder kan ik een Fujifilm camera en accessoires comfortabel meenemen.

Inhoudsopgave

Peak Design Everyday Sling 6L Technische Gegevens

Pros

 • Duurzame en weerbestendige schaal
 • Stijlvol modern design
 • Ondersteunende en comfortabele schouderriem
 • FlexFold-verdelers bieden veel flexibiliteit
 • Perfect voor dagelijks vervoer of fotografietas
Tegens

 • Het voorvak is een beetje strak
 • Inhoud: 6 liter
 • Externe afmetingen: 35cm x 23,5 cm x 12 cm (13,8 “x 9,3” x 4,7 “)
 • Interne afmetingen: 27,9 cm x 21,3 cm x 6,9 cm (11 “x 8,4” x 2,7 “)
 • Gewicht: 0.78kg (1.72lb)
 • 400D dubbele poly-gecoate DWR-geïmpregneerde nylon canvas schaal
Controleer de huidige prijs

Bouw &uiterlijk

De Peak Design Everyday Sling 6L zit comfortabel over de rug.

De Peak Design Everyday Sling is gemaakt van zeer duurzame materialen en armaturen, zowel van binnen als van buiten. Elk klein detail voelt gewoon stoer en goed geconstrueerd, maar niet op een onverzettelijke manier.

De buitenschaal van de tas heeft de uitstraling van een strak geweven canvas maar dan zonder het wasachtige gevoel. Het is in feite een 400D nylon dat is vervaardigd uit 100% gerecycled plastic. Goed gedaan voor Peak Design, want de tas heeft ook een klimaatneutrale certificering.

Over het algemeen voelt de tas aan ongelooflijk solide en het zou aanzienlijke moeite kosten om het buitenoppervlak ernstig te beschadigen of zelfs te schuren.

De nieuwe Ultra-Zips op de Everyday Sling zouden superduurzaam, weerbestendig en helemaal niet vastlopen. Evenzo zijn de riemen en hardware allemaal gemaakt van hoogwaardige materialen om comfort en veiligheid te garanderen.

De tas is er ook in drie kleurstellingen: Midnight (donkerblauw), Ash (lichtgrijs) en Zwart.

Aan het einde van de dag is dit een geweldig uitziende tas met een stijlvol ontwerp en subtiele functies. Elke centimeter van de tas is tijdens het ontwerpproces overwogen om een eigentijdse tas als geen ander te leveren.

Uiterlijke kenmerken

De Peak Design Everyday Sling 6L is voorzien van super duurzame en weerbestendige Ultra Zips.

De Peak Design Everyday Sling heeft in eerste instantie een zeer minimalistische aantrekkingskracht omdat er niet veel externe functies lijken te zijn. Maar in werkelijkheid zijn er enkele uitzonderlijke kenmerken aan de buitenkant die niet opschepperig of duidelijk zijn in hun functie.

Dat is het mooie van briljant ontwerpwerk: de algehele functie van de tas is niet duidelijk, in tegenstelling tot andere cameratassen.

Beginnend aan de achterkant van de tas, is de buitenmuur gewatteerd en heeft een handvat op ware grootte eraan bevestigd. Ook bevestigd aan de achterkant van de tas is het schouderriemsysteem.

Deze schouderband heeft een aantal unieke complexiteiten, maar is nog steeds gemakkelijk te gebruiken. De riem is geconfigureerd om over uw linkerschouder te worden gedragen, zodat u de tas aan de rechterkant van uw lichaam kunt rondzwaaieny om toegang te krijgen.

Het is ook mogelijk om dit om te keren, zodat je het comfortabel over je rechterschouder kunt dragen.

Het midden van de riem is voorzien van een vaste gewatteerde ondersteuning die het dragen van de tas comfortabeler maakt. Aan het ene uiteinde is er voldoende riem die via een gesp kan worden aangepast. Aan het andere uiteinde van de schoudervulling bevindt zich een aluminium gesp waarmee je de tas van je lichaam kunt losmaken in plaats van hem over je hoofd te moeten tillen.

Nogmaals, deze kant van de riem heeft voldoende overtollige riem en is voorzien van een aluminium riemschuif (hetzelfde als in de schuifcamerabanden van Peak Design) waarmee de lengte snel kan worden aangepast.

Verbazingwekkend ontwerp en hoogwaardige materialen resulteren in zeer duurzame hardware op de Everday Sling 6L.

Ik waardeer de hoeveelheid extra riem die wordt verstrekt, omdat het de Everday Sling comfortabel maakt voor mensen met grotere frames. Elke overtollige riem aan beide uiteinden kan worden weggestopt in een kleine opening aan de achterkant van de tas.

De riemen worden aan de tas bevestigd via unieke draaibare armaturen die elk een bereik van 90 graden bieden en de tas helpen zich aan uw lichaam aan te passen.

Het hoofdvak van de tas is toegankelijk via een nieuwe Ultra-Zip met twee ritssluitingen, elk met een kleine aluminium O-ring en een nylon trekker. Die twee O-ringen kunnen worden overlapt, zodat u een klein veiligheidsslot kunt plaatsen om de tas vast te zetten.

Wanneer de Peak Design Everyday Sling 6L volledig open is, presenteert hij zich als een clamshell met een opening die breed genoeg is om uw uitrusting gemakkelijk te openen en op te halen. Gussetted flexibele zijwanden net binnen de zak voorkomen dat deze helemaal opengaat en uw inhoud morst.

De voorkant van de tas heeft een enkele rits horizontaal eroverheen. Dit vak zou ideaal zijn voor het vasthouden van een smartphone of een dunne portemonnee.

De rits voor dit vak wordt verborgen door een overhang met een kleine strook nieuw-buck leer met de naam Peak Design erop gedrukt.

De Peak Design Everyday Sling 6L is voorzien van roterende opzetstukken die zorgen voor een comfortabel dragen.

De zijwanden van de Everyday Sling lijken geen kenmerken te hebben, maar beide zijden hebben een lengte van het verdubbelde nylon materiaal dat strak tegen de tas ligt. Hiermee kunt u een Peak Design Capture Clip veilig aan de tas bevestigen. De clip is ontworpen om een camera aan de buitenkant van de tas te bevestigen voor snelle toegang en om binnencapaciteit vrij te maken.

Ten slotte is elk van de vier onderste hoeken van de tas voorzien van korte nylon lussen. De lussen zijn er voor u om de twee meegeleverde Cord Hook-riemen te gebruiken die zijn gemaakt van nylon en aan elk uiteinde aluminium haken hebben.

Met deze riemen kunt u eenvoudig een jas of zelfs een lichtgewicht reisstatief aan de onderkant van de draagdoek bevestigen.

Interieur kenmerken

Het interieur van de Everyday Sling 6L zorgt voor een aanzienlijke mate van flexibiliteit in hoe uw winkeluitrusting.

Het interieur van de Peak Design Everyday Sling 6L is net zo goed ontworpen en rekening houdend met de mogelijke toepassingen die deze tas zal hebben.

Het hoofdcompartiment heeft klittenbandwanden aan de voor- en achterkant van het interieur. Dit is om de rangschikking van de inhoud van uw tas mogelijk te maken met behulp van twee meegeleverde verdelers.

De Peak Design FlexFold-verdelers zijn een belangrijk onderdeel van de Everyday-serie tassen en bieden een grote mate van flexibiliteit , vooral bij het inpakken van camera-uitrusting. De verdelers staan rechtop tot ongeveer driekwart van de hoogte van de binnenkant van de tas.

De Everyday Sling 6L wordt geleverd met twee Flexfold-verdelers die geschikt zijn voor lenzen van elk formaat.

Met de verdeler kunt u een grotere lens rechtop in de tas opbergen en veilig hebben. Als alternatief, met dezelfde scheidingswand op zijn plaats, kunt u eerst een kleine lens plaatsen en vervolgens de verborgen wand van de scheidingswand naar beneden vouwen om een plank te vormen.  Deze plank zou dan een tweede kleinere lens of een ander stuk uitrusting kunnen huisvesten.

Met deze twee slimme origami-achtige verdelers, kunt u organiseren en veilig dragen van verschillende lenzen binnen de Everyday Sling. Of haal ze er helemaal uit en huisvest comfortabel een camera met een zoomlens.

Er is een dunne maar ondersteunende verdeler aan de achterkant van het hoofdcompartiment waarmee een 11-inch tablet kan worden uitgerust met afmetingen van 25 cm x 18 cm x .6cm (9,74 “x 7,02” x 0,23 “).

Het kleine interne vak maakt het mogelijk om reservebatterijen, geheugenkaarten en andere kleine items op te bergen.

De twee zijwanden van het interieur zijn elk voorzien van zachte en enigszins rekbare zakken die kunnen worden gebruikt om schoonmaakspullen of sleutels te huisvesten.

Tot slot is er aan de voorkant van het interieur een enkele zak met ritssluiting. Daarbinnen zijn er vier gestikte verdeelde zakken die ideaal zijn om mee te nemen.g reservebatterijen of geheugenkaarten.

Twee van de zakken hebben een donkergrijze steek aan de voorkant en de andere twee hebben een zwarte steek. Op deze manier kunt u de lichtgrijze zakken gebruiken om gebruikte batterijen aan te geven en de zwarte om volle batterijen aan te geven.

Dezelfde methode is van toepassing op de twee zijwandzakken.

Opslagcapaciteit

Dit is de Peak Design Everyday Sling 6L met mijn dagelijkse draagtaspullen.

Als dagelijkse carry kan ik passen:

 • Fujifilm X70
 • Camera schoonmaakset
 • Brillenhoes
 • Visitekaartje geval
 • Powerbank
 • Sleutel
 • iPhone (niet afgebeeld)
 • Moleskine notitieboekje en pen
 • Portemonnee
 • Reserve batterij

De Peak Design Everyday Sling 6L kan een aanzienlijke hoeveelheid uitrusting bevatten, vooral met een spiegelloze kit.

Als camerakit kan ik meenemen:

 • Fujifilm X-T3
 • Fujifilm XF 50mm f/2
 • Fujifilm XF 23mm f/2
 • Fujifilm XF 16mm f/2.8
 • Fujifilm XF 14mm f/2.8
 • iPhone
 • Camera schoonmaakset
 • Reservebatterijen

Vanwege de flexibiliteit van de tas en de mogelijkheid om hem op verschillende manieren te transformeren, kon de Peak Design Everyday Sling 6L een behoorlijke hoeveelheid fotografie-uitrusting dragen.

In één scenario zou je een kleine streetstyle camera zoals een Fujifilm X100F of Ricoh GRIII kunnen dragen en toch voldoende ruimte hebben voor een waterfles, bril en al je dagelijkse spullen.

In een ander scenario zou je comfortabel een Sony A7R III met een 24-70 lens kunnen dragen, samen met al je reservebatterijen en geheugenkaarten. Of u kunt deze tas configureren voor alles daartussenin.

Het mooie van deze nieuwe reeks Peak Design-tassen is dat als je een sling iets kleiner wilt, er een 3-literversie is en als je er een groter wilt, dan is er de 10-liter.

Gebruiksgemak/Comfort

De Everyday Sling 6L zorgt voor gemakkelijke toegang tot uw uitrusting.

Omdat ik een grotere man ben, heb ik soms moeite om stroppen te vinden die een goede hoeveelheid riemlengte hebben. Ik was aangenaam verrast om te ontdekken dat niet alleen de Everyday Sling 6L een overschot aan de riem had, maar dat de tas ook ongelooflijk comfortabel Om te dragen.

Met de tasriem op de gewenste lengte past de tas nauwsluitend op je lichaam en lijkt hij, tenzij je rondspringt, niet tegen je rug te stuiteren.

De tas kan ook worden gedragen met de riem om je middel. Dit vereist het herschikken van de riem, zodat het gewatteerde gedeelte wordt weggestopt in een holte in de achterwand van de tas.

Met de schuiffunctie op de tas kunt u de riem aanspannen en losmaken, afhankelijk van uw activiteiten. Ook de tas snel en comfortabel slingert rond van de achterkant van je lichaam naar de voorkant en weer terug. Dit is vooral handig om snel toegang te krijgen tot uw uitrusting of de tas voor u te dragen op drukke locaties.

Hoewel het voorvak krap is, is het niet de bedoeling om veel meer vast te houden dan los wisselgeld of misschien een smartphone.

Het hoofdvak kan vrij worden geopend via de dubbele ritssluitingen – tweehandig of eenhandig. Je hebt zeker niet het gevoel dat je worstelt met je spullen of tas.

Waar voor je geld + Kortingscode

De Peak Design Everyday Sling 6L verkoopt voor ongeveer $ 100 US (klik op de onderstaande knop voor de nieuwste prijzen).

Als ik stilsta bij hoe geweldig dit is, denk ik dat dat uitzonderlijke prijs-kwaliteitverhouding. Andere tassenmerken vragen hogere prijzen voor tassen en hebben veel minder, laat staan dat ze de kwaliteit hebben die deze tas heeft.

Het aanschaffen van een nieuwe dagelijkse draagtas of cameratas moet een investering zijn in het veilig en comfortabel beschermen van uw dagelijkse spullen.

Denk na over hoeveel de spullen die we meenemen waard zijn en je zult zien dat het maken van een verstandige investering van cruciaal belang is. De Everyday Sling is zo’n investering omdat het u de gemoedsrust geeft dat uw uitrusting veilig en beveiligd is.

Verder voel je je comfortabel en zie je er stijlvol uit als je de hele dag door je spullen draagt.

Ontvang een exclusieve Peak Design x Shotkit kortingscode:

Meer informatie

Peak Design Everyday Sling 6L Beoordeling | Conclusie

Ik heb het geluk gehad om met veel cameratassen te testen en te spelen en elke keer als ik een Peak Design-tas oppak, ben ik meteen onder de indruk van de kwaliteiten ervan.

De kwaliteit van de gebruikte materialen en de algehele constructies van de tas zijn geweldig. De bedachtzaamheid die in het ontwerp zat, van binnen en van buiten, is vanaf het eerste gezicht duidelijk.

De Peak Design Everyday Sling 6L is geen uitzondering en is duidelijk een nieuw soort tas afkomstig van zo’n vertrouwd en gerespecteerd merk. Deze draagdoek heeft een niveau van flexibiliteit dat moeilijk te vinden is in tassen zonder dat het overdreven opschepperig is en opvalt als een cameratas.

De Everyday Sling is discreet in zijn doel en voor mij maakt dat het een perfecte dagelijkse draagtas voor dagelijks gebruik of voor straatfotografie.

En, zoals gezegd, als ik een grotere kit met meer lenzen zou willen inpakken, kan ik dat gemakkelijk doen dankzij de FlexFold-verdelers.

Ik weet dat met deze sling mijn spullen veilig zijn en ik comfortabel kan zijn in hoe ik het draag.

DscF2709

Piek ontwerp Everyday Sling 6L

Compacte, duurzame en stijlvolle draagdoek, perfect voor camera-uitrusting of dagelijks dragen.

Controleer de huidige prijs