Marius Migles

FacebookPinterestDelen

Ze zeggen dat een foto meer zegt dan duizend woorden. Ik zeg dat het afhangt van de persoon die het neemt.

Mijn belangrijkste doel als professionele trouwfotograaf is om een miljard woorden uit te drukken via elke foto die ik maak, ongeacht de uitrusting die ik gebruik.

Ik heb mijn stijl altijd geleid naar het idee dat “minder meer is” en ik zal me eraan houden zolang ik fotografeer.

Ik geloof dat het hebben van de duurste uitrusting je niet de beste foto’s garandeert. De belangrijkste elementen zijn naar mijn mening: creativiteit, aandacht voor detail en het vermogen om zich aan te passen aan elke situatie, licht, beweging enzovoort.

Het klopt dat de kwaliteit van de versnelling helpt, maar het staat niet in mijn top 3. Misschien 4e of 5e, na een positieve houding.

Wanneer ik deelneem aan een evenement, behandel ik het graag zoals ik zou willen dat mijn fotograaf mijn eigen speciale evenement behandelde. Daarom ben ik er, of het nu gaat om een bruiloft, een doop, een burgerlijk huwelijk of een ander soort evenement, voor 110 procent.

Ook kan ik rekenen op de hulp van mijn partner (in het bedrijfsleven en in het leven) die een passie heeft voor fotografie en ook een snelle leerling is. Op de meeste evenementen gaat ze met me mee, wat best prettig is.

Sinds ik mijn passie voor het maken van foto’s heb ontdekt, heb ik er alles aan gedaan om deze droom te volgen.

Nu, op mijn 29ste, begin ik het echt te leven. Ik voel dat elk evenement waar ik naartoe ga, elk speciaal moment dat ik mag fotograferen, me vreugde brengt. Het is het soort vreugde dat voortkomt uit het doen waar je van houdt, en ik zou willen dat iedereen het kon ervaren.

Omdat ik ook andere mensen wil helpen die professionele fotografie willen beoefenen, heb ik een blog gemaakt waarin ik mijn mening plaats over uitrusting, manieren van fotograferen en meer, maar in de tussentijd zal ik je mijn apparatuur presenteren:

Nikon D750 x1 – Het is een genot om deze camera in mijn hand te hebben, vanuit ergonomisch oogpunt heb ik niets te klagen. Ik heb er alle vertrouwen in dat ik mijn werk kan doen met deze full frame DSLR van Nikon.

Nikon D3300 x1 – Mijn back-up camera naar elke gebeurtenis. Het is heel gemakkelijk mee te nemen en de meester is mijn partner.

Nikon L35AF2 x1 – Het is meestal geladen met een nieuw filmrolletje dat ik nog nooit heb geprobeerd, mijn favoriet is Ektar 100 voor landschaps-/stadsgezichtfoto’s.

Nikon 85mm f/1.8 x1 – Een perfecte portretlens, het zorgt voor een zeer unieke look die niet mogelijk is met een andere zoomlens. Het ziet er misschien iets zacht uit bij f/1.8, maar vanaf f/2.2 kan het zo scherp zijn dat het door boter kan snijden.

Nikon 50mm f/1.4 x1 – Ik fotografeer vrij zelden met deze lens, meestal met hem in de tas als mijn back-up of op de secundaire camera. Ik gebruik het als de ruimte klein is en ik portretfoto’s moet maken, het verbaast me altijd dat het vanaf f/1.4 erg scherp is.

Tamron 24-70mm f/2.8 G2 x1 – Mijn run-and-gun lens, waarschijnlijk mijn meest gebruikte lens, deze is ook zichtbaar op het oppervlak waar er een paar markeringen zijn. Ik ben verrast door de bouwkwaliteit van de nieuwe Tamron G2 lenzen.

Godox VING V860IIN TTL Li-Ion Flitser x2 – Li-Ion, ik kan niet geloven hoeveel batterijvermogen er in deze flitsers zit!

Godox TT350N Mini Thinklite TTL Flash x1 – Een kleine flitser op de camera, en trigger tegelijkertijd, het lijkt me een prachtige uitvinding voor flitsfotografie.

MagMod MagSphere x1 – Diffuser die meestal wordt gebruikt voor portretten, maakt de flitser een beetje zwaar, maar het werkt geweldig.

DJI Mavic Lucht x1 – In de afgelopen jaren zijn de drones sterk geëvolueerd en neemt dronefotografie steeds meer toe. Ik hou ervan om foto’s te maken met deze drone, hij is gemakkelijk te hanteren en de batterij is acceptabel.

SanDisk Extreme PRO SDHC 32 GB UHS-I U3 x4 – Ik probeer altijd de snelste geheugenkaarten te gebruiken die mijn camera’s kunnen gebruiken.

Lexar 64GB Professionele UHS-I SDXC x2 – Voor als ik een groot evenement heb en ik heb geen tijd om over te schakelen.

Caden M5 Canvas Camera Rugzak x1 – Ik hou van dit rugzakontwerp. Het heeft veel zakken en het is zeer duurzaam.

www.soulseeker.ro

FacebookPinterestDelen
trouwen
11 tools voor trouwfotografen

Bekijk de 11 essentiële tools en apps die elke trouwfotograaf dit jaar zou moeten gebruiken.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer