Mark Brierley

FacebookPinterestDelen

Mijn naam is Mark Brierley, een architectuurfotograaf gevestigd in Perth, West-Australië. Ik fotografeer al ongeveer 11 jaar en werd onlangs uitgeroepen tot de 2019 West Australian Professional Photographer of the Year en Commercial Photographer of the Year via het Australian Institute of Professional Photography.

Ik werkte in de bouw toen ik een schouderblessure had waardoor ik het elektrische gereedschap neerlegde en uiteindelijk een camera oppakte. Dus in zekere zin was het geen toeval dat ik me terugtrok tot gebouwen en design en nu word ik tenminste niet vies na een dag werken.

Veel van mijn favoriete beelden zijn wanneer ik het werk in kunst kan veranderen. Ik hou ervan om het gewone als buitengewoon te behandelen. Ik gebruik een behoorlijke verscheidenheid aan apparatuur, maar elk stuk heeft zijn doel. Ik houd de uitrusting niet vast als ik merk dat ik hem niet gebruik en ik hou mijn uitrusting wel graag up-to-date.

Camera

Nikon D810 w/Nikon Mb-d81 batterij grip – Aangezien ik live view gebruik, bespaart het hebben van de batterij grip het vervangen van batterijen. Deze camerabody is zo’n solide werkcamera, het is ontworpen om te worden misbruikt en toch de beelden te produceren. De 36mp is een perfect medium om grote afdrukken te bieden, maar niet te groot voor opslag en het verminderen van de bestanden voor mijn klanten, omdat de meeste online gebruik zullen zijn.

Fujifilm X-T3 – Dit geeft me 4K op 60fps, ik gebruik dit met een Fujifilm XF 14mm f/2.8 R Ultra Wide-Angle Lens en de DJI Ronin S, puur voor videowerk. Ik zal de lenzenlijn uitbreiden om ook een back-upkit te maken. Ik denk aan de Fujifilm XF 23mm f/1.4 R en de Fujifilm XF 35mm f/1.4 R, om te beginnen, om nog maar te zwijgen van het toevoegen van een grip en een ton aan batterijen.

Lenzen

Sigma 12-24mm f/4 ART – Ik gebruik dit voor interieurs en besloten ruimtes. 12mm op een full-frame is waanzinnig breed, maar zeker de moeite waard om te hebben wanneer ik het nodig heb.

Nikon PC-E 19mm f/4 – Eerlijk gezegd weet je niet wat ik zonder dit objectief zou doen, als je architectuurfoto’s wilt maken dan zijn tilt-shift lenzen een must-have. Het is groot, het is omvangrijk, het is handmatig. Gewoon een ronduit sexy lens en elke cent waard.

Sigma 35mm f/1.4 ART en Sigma 50mm f/1.4 ART – De Art series die Sigma heeft zijn veruit de beste primes die een fotograaf zou kunnen bezitten met autofocus in full-frame formaat. Voor de brandpuntsafstanden van 35mm en 50mm zou ik simpelweg geen andere lenzen bezitten. Team Digital hier in Perth W.A kan ze in je eigen lichaam inschakelen om de perfecte focus te creëren.

Nikon 105mm f/2.8 – Geweldige lens die kan verdubbelen voor portretten en elk macrowerk dat een klant nodig heeft.

Tamron 70-200mm f/2.8 – Ik denk dat elke fotograaf er een zou moeten bezitten. De Tamron is superscherp en het feit dat ze de Arca Swiss statiefvatting hebben is wat de lens voor mij echt verkocht. Voornamelijk gebruikt voor Bedrijfsportretten en wanneer ik dichtbij moet inzoomen.

Verlichting/Triggers

Jinbei HD- 400 – De Jinbei is een beest en sterk genoeg om daglicht te overwinnen, omdat het draagbaar is, kan ik het gewoon overal instellen en hoef ik me geen zorgen te maken over stroomproblemen. Ik zal binnenkort een 2e licht toevoegen dankzij mijn belangrijkste man Ben bij Team Digital, Peth Western Australia.

Hahnel Modus 600RT + Viper trigger – Veruit de beste speedlights die je kunt bezitten. Het hebben van speedlights met oplaadbare lithiumbatterijen is fantastisch, ze gaan de hele dag mee en de recycletijd, zelfs op vol vermogen, is supersnel. Deze koppelen mooi met Jinbei voor extra invullicht.

Magmod Set-up – Verscheidenheid aan MagMod MagSphere, MagMod MagBounce, Magbeam Kit en MagMod Gel. De mensen van Magmod hebben zo’n geweldige en eenvoudige oplossing bedacht, het is compact en gemakkelijk te gebruiken. Magmod, hit me up team, blij om samen te werken.

Camranger Mini w / Samsung Tab A.

Pt Hub en MP-360 gemotoriseerde kop – Veruit mijn favoriete stukjes kit, ik heb de tablet om mijn nek hangen en kan de camera vervolgens overal bedienen. In een krappe ruimte is dit geweldig omdat ik de opname kan samenstellen zonder in de kamer te zijn en niet terug naar de camera hoef te lopen om de opname te bekijken, dus een enorme tijdsbesparing.

Tassen/Riemen

Pelican 1615 AIR met TrekPak Dividers, Lowepro ProRunner 350AW.
Peak Design Pols en Peak Design Strap.

Statieven

Manfrotto Neotec 458B Statief.
Cullman Magnesit MB6.1 Balhoofd.
Manfrotto 680B Monopod bevestigd aan DJI Ronin S.

Hardware en software

Asus Duo 14in Lacie Robuuste HDD, Adobe PS.
Adobe Bridge, Adobe Premiere 3D LUT Creator.

MISC.

Gaffa Tape.
PBM (persoonlijke beschermingsmiddelen).

Als architectuurfotograaf, lopend op verschillende bouwplaatsen en huizen, moet ik voorbereid zijn op alles wat op mijn pad kan komen. Mijn uitrusting evolueert voortdurend naarmate de technologie vordert.

www.markbimages.com | @markbimages

FacebookPinterestDelen
trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer